Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς Δωδεκάνησα


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου στην εταιρία BLUE STAR, το πλοίο BLUE STAR ΠΑΤΜΟΣ θα προσεγγίσει στη Νίσυρο την Μεγάλη Τετάρτη για να εξυπηρετηθούν οι Νισύριοι της Ρόδου και άλλοι επισκέπτες που θέλουν να βρίσκονται στη Νίσυρο τις Άγιες αυτές μέρες. Το πλοίο θα κάνει μια παράκαμψη από το συνηθισμένο δρομολόγιο Ρόδου – Πειραιά για να προσεγγίσει στη Νίσυρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά την θετική εμβαση με τη βυθομέτρηση του εξωτερικού προβλήτα στο λιμάνι της Καλύμνου, ο Δήμαρχος Καλύμνου, κ. Ιωάννης Γαλουζής, έχει ήδη επικοινωνήσει με στελέχη της Εταιρείας οι οποίοι τον έχουν διαβεβαιώσει ότι, άμεσα με το που θα δοθεί το «πράσινο φως» για την καταλληλότητα του εξωτερικού μόλου θα συμπεριληφθεί και η Κάλυμνος σε δρομολόγια που εκτελούν τόσο το BLUE STAR 2, και SUPERFAST XII.

Σύμφωνα τώρα  με πληροφορίες του kalymnos-news.gr η Εταιρεία BLUE STAR προσανατολίζεται να συμπεριλάβει την Κάλυμνο άμεσα σε ένα τουλάχιστον από τα τρία δρομολόγιο που εκτελεί εβδομαδιαίως το BLUE STAR 2 Πειραιάς – Σάμος – Κως – Ρόδος – Κάρπαθος, που λογικά θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις διεκπεραιωθούν οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες με χρονικό ορίζοντα το πρώτο 15νθήμερο Μαΐου. Επίσης και σε κάποιο από τα 3 δρομολόγια που εκτελεί το SUPERFAST XII στη γραμμή Πειραιάς – Πάτμος – Λέρος – Κως – Ρόδος που λογικά θα ξεκινήσουν μετά τις 25 Ιουνίου 2017 όταν το BLUE STAR PAROS αντικαταστήσει το BLUE STAR PATMOS που μέχρι τότε θα εκτελεί το δρομολόγιο κορμού 3 φορές την εβδομάδα. Η BLUE STAR εξετάζει τον τρόπο ελαχιστοποίησης του χρόνου παραμονής στο λιμάνι της Καλύμνου των μεγάλων πλοίων, με την μείωση του αριθμού νταλικών που θα επιβιβάζονται σε κάθε δρομολόγιο από Κάλυμνο ή θα έχουν προορισμό την Κάλυμνο. Η μεταφορά των νταλικών θα προγραμματίζεται να γίνεται είτε με το πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο κορμού, είτε με το οχηματαγωγό Ro/Ro που σύντομα θα δρομολογηθεί από την BLUE STAR.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λόγω της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, πολιούχων του ακριτικού Καστελλόριζου, το Blue Star Patmos θα αναχωρήσει από Ρόδο για Καστελλόριζο την Κυριακή 21 Μαΐου στις 12:30 (αντί για την Δευτέρα 22/5 στις 07:00), θα διανυκτερεύσει στο ακριτικό νησί και θα αναχωρήσει κανονικά στο εγκεκριμένο δρομολόγιό του την Δευτέρα 22/5 στις 11:00.

Link to comment
Share on other sites

Απ' την Παρασκευή 19 Μαΐου ξεκινούν οι προσεγγίσεις του Superfast XII στην Κάλυμνο! http://kalymnos-news.gr/2017/05/στις-19-μαίου-2017-ξεκινά-το-superfast-xii-να-προσεγγίζ/

Λογική η επιλογή της ημέρας, γιατί το δρομολόγιο της Παρασκευής είναι σχετικά express προς Δωδεκάνησα χωρίς Πάτμο & Λέρο, άρα έρχεται μια χαρά η πρόσθεση της Καλύμνου. Πιστεύω ότι η επιστροφή προς Πειραιά θα μπει στο πρωινό του Σαββάτου που είναι με μεγάλη ταχύτητα, διαφημίζοντας ταυτόχρονα μια γρήγορη επιστροφή σε αισθητά πιο λίγο χρόνο. Επίσης, το άρθρο αναφέρει την προσθήκη ενός ακόμη δρομολογίου το οποίο πιστεύω δεν θα είναι το βράδυ της Κυριακής με το Blue Star 2, καθώς ήδη την Κυριακή το πρωί αναχωρεί το μικρό Blue Star για Κάλυμνο κι επίσης στο συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει την προέκταση της Καρπάθου, πράγμα που ήδη είναι πιεστικό για το πλοίο. Άρα μάλλον πάμε για Τετάρτη ως έξτρα προσθήκη στο κλασικό μακρυτάξιδο προς Δωδεκάνησα με αντίστοιχη επιστροφή προς Πειραιά την Πέμπτη.

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω τα δρομολόγια των Δωδεκανήσων από το site του ΛΣ για την επόμενη εβδομάδα:

17:00

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟ-ΤΗΛΟ-ΡΟΔΟ

Μ.ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ

15:00

ΒΑΘΥ-ΚΩ-ΡΟΔΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ

Μ.ΓΚΑΛΑΞΥ

19:00

ΣΥΡΟ-ΠΑΤΜΟ-ΛΕΡΟ-ΚΩ-ΡΟΔΟ

ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ

15:00

ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΠΑΤΜΟ-ΛΕΙΨΟΙ-ΛΕΡΟ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ

Μ.ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ

19:00

ΣΥΡΟ-ΠΑΤΜΟ-ΛΕΡΟ-ΚΩ-ΡΟΔΟ

ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ

15:00

ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟ-ΤΗΛΟ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Μ.ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ

18:00

ΒΑΘΥ-ΚΩ-ΡΟΔΟ

Μ.ΓΚΑΛΑΞΥ

19:00

ΣΥΡΟ-ΠΑΤΜΟ-ΛΕΡΟ-ΚΩ-ΡΟΔΟ

ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ

 

Δεν ξέρω αν σας θυμίζουν κάτι τα δρομολόγια. Εμένα μου θυμίζουν GA Ferries πάντως και τους συνδυασμούς που έκανε ο κάπτα-Μάκης, απλά γίνονται με υψηλότερου επιπέδου πλοία. Μήπως ήταν πολύ μπροστά ο Άρχοντας?

Link to comment
Share on other sites

το πατμος ειναι χαλκιδα.

καπταμακιζουν λιγο:P, αλλα δεν νομιζω οτι συγκρινονται οι δυο εταιρειες.

ετσι και αλλιως επι το πλειστον φορτηγα θα εχουν. ροδιτες και κωοι πανε με aegean.

Link to comment
Share on other sites

Δε συγκρίνω εταιρείες, δεν είπα πουθενά τέτοιο πράγμα. Συγκρίνω δρομολόγια. Αν σου έδειχνα αυτά του BS Πάτμος και σου ζητούσα να μαντέψεις το πλοίο, είμαι σίγουρος πως θα απαντούσες Ροδάνθη.

Link to comment
Share on other sites

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλύμνου με Πειραιά και Ρόδο η πρόταση του Δήμου Καλυμνίων στα πλαίσια του ακτοπλοϊκού σχεδιασμού του Υπουργείου  Ναυτιλίας.

Quote

Την κατάθεση προτάσεων επί του ακτοπλοϊκού σχεδιασμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζήτησε η ΚΕΔΕ αλλά και η ΠΕΔ από το Δήμο Καλυμνίων. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλυμνίων στις 12 Μαΐου 2017 .

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Σακελλάρης Τηλιακός ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος, οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αποτελούν εισήγηση προς την ΚΕΔΕ και ταυτόχρονα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν στην αναδιοργάνωση του θεσμικού πλαισίου της Ακτοπλοϊας και στη δημιουργία του νέου ακτοπλοϊκού χάρτη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η Κάλυμνος θα πρέπει να έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο με Πειραιά όσο και με Ρόδο. Επίσης να καταστεί η Κάλυμνος ,ως έδρα Περιφερειακής Ενότητας, κέντρο ακτινωτών δρομολογίων προς τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας.

Η τελική πρόταση όπως διαμορφώθηκε με βάση την εισήγηση του Αντιδημάρχου Σ.Τηλιακού και ψηφίστηκε ομόφωνα είναι η παρακάτω:

1. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά-Ρόδο στα πλαίσια της παλαιάς γραμμής κορμού και 3-4 δρομολόγια με Σύρο ως έδρα Περιφέρειας.

2. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ρόδο,αλλά με δρομολόγια που να εξυπηρετούν του κατοίκους των νησιών με το κέντρο του Νομού( άφιξη στη Ρόδο πρωϊ και αναχώρηση απόγευμα)

3. Να καταστεί η Κάλυμνος ως έδρα Περιφερειακής Ενότητας κέντρο ακτινωτών δρομολογίων προς τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Link to comment
Share on other sites

Η απεργία την περασμένη εβδομάδα με τις τροποποιήσεις δρομολογίων και η καθυστέρηση υπογραφής από το Υπουργείο Ναυτιλίας της πρόβλεψης προσέγγισης του SUPERFAST XII στην Κάλυμνο, ήταν οι λόγοι στο να μην πραγματοποιηθεί η πρώτη προσέγγιση το περασμένο Σάββατο 20 Μαΐου 2017, όπως είχε ανακοινωθεί. Ήδη σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr υπογράφηκε η έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας του αιτήματος της BLUE STAR για προσέγγιση του SUPERFAST XII στην Κάλυμνο κάθε Σάββατο πρωί με αναχώρηση από Πειραιά κάθε Παρασκευή.

Quote

Από σήμερα το απόγευμα το δρομολόγιο που συμπεριλαμβάνει και την Κάλυμνο, μπήκε και στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και οι επιθυμούντες να ταξιδέψουν μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια.

Να σημειώσουμε ότι από 27 Ιουνίου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιούνται 2 προσεγγίσεις.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα εκτελούνταιο με το SUPERFAST XII στην Κάλυμνο είναι:

-Από 19 Μαίου –27 Ιουνίου 2017 μία προσέγγιση εβδομαδιαίως.

Το δρομολόγιο αυτό θα έχει αναχώρηση από Πειραιά κάθε Παρασκευή στις 19.00 και θα προσεγγίζει τα λιμάνια Σύρο—Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο (5:00 πρωί Σαββάτου)-Κω-Ρόδο (10:10 το πρωί Σαββάτου)

Αναχώρηση από Ρόδο Κυριακή (17:00) – Κως– Κάλυμνος (21:20)-Λέρος-Πάτμος—Σύρος-Πειραιάς (8:05 πρωί Δευτέρας)

-Από 28 Ιουνίου –5 Σεπτεμβρίου 2017 δύο προσεγγίσεις εβδομαδιαίως όπως παρακάτω:

Από Πειραιά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 19.00 και θα προσεγγίζει τα λιμάνια Σύρο-Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο (5:00 πρωί Πέμπτης και Σαββάτου)-Κω-Ρόδο (10:10 το πρωί Πέμπτης και Σαββάτου).

Από Ρόδο αναχώρηση κάθε Πέμπτη και Κυριακή (17.00)– Κως–Κάλυμνος (21:20)-Λέρος-Πάτμος—Σύρος-Πειραιάς (8:05 Δευτέρας)

Από 6 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017 ένα δρομολόγιο όπως την περίοδο Μαίου-27/6

Τα παραπάνω δρομολόγια έρχονται να προστεθούν στα ήδη τρία υφιστάμενα εβδομαδιαίως, που εκτελούνται από το BLUE STAR PATMOS μέχρι 23 Ιουνίου 2017 και από το BLUE STAR PAROS από 25 Ιουνίου 2017.

 

Link to comment
Share on other sites

Μιλώντας στο kalymnos-news.gr ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής (που ήταν παρών στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ) κατά την επιστροφή του στην Κάλυμνο χθες βράδυ, μας είπε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ η τροποποίηση που εγκρίθηκε αφορά και τις 3 γραμμές που εκτελεί SUPERFAST XII. Όπως μας διευκρίνισε, αυτό αφήνει ανοικτό τον αριθμό των δρομολογίων που θα εκτελεί προς Κάλυμνο το SUPERFAST XII, αφού δίνεται η δυνατότητα στην Εταιρεία εφόσον η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη, να αυξήσει και τα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αίτημα κατέθεσε ο Δήμος Τήλου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την εξυπηρέτηση του νησιού με την ενεργοποίηση της Τοπικής Ακτοπλοϊκής Γραμμής Τήλος –Ρόδος.

Quote

Συγκεκριμένα ζητείται η γραμμή να κάνει τα δρομολόγια Τήλο –Ρόδο και επιστροφή με 3 δρομολόγια την εβδομάδα και Τήλο-Σύμη –Ρόδο και επιστροφή με 2 δρομολόγια την εβδομάδα.

Επίσης, ζητούνται τα εξής:

- Προσόντα πλοίου (Ε/Γ-ΟΓ) με ελάχιστη μεταφορική ικανότητα επιβατών 100 χειμώνα /180 θέρος, ολικό μήκος άνω των 40μ. χώρος να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 80 τ.μ. για φόρτωση οχημάτων ή εμπορευμάτων.

- Σε περίπτωση μη υποβολής προσφορών ή απόρριψης αυτών, πλοίο Ε/Γ μεταφορικής ικανότητας 80 χειμώνα / 180 θέρος και ολικό μήκος το ελάχιστο 30 μέτρα

- Τέλος σε περίπτωση που δεν βρεθεί πλοίο με τα παραπάνω προσόντα, να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης του νησιού με την Κάμειρο Σκάλα Ρόδου με 5 δρομολόγια την εβδομάδα και με πλοίο που να τηρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού συμφωνούν πως πρέπει να δοθεί λύση και να δρομολογηθεί πλοίο στην Τοπική Γραμμή Τήλος-Ρόδος γιατί τα δύο 2 τελευταία χρόνια που η Τήλος εξυπηρετείται μόνο 4 φορές την εβδομάδα από τα πλοία της γραμμής, οι ζημιές που καταγράφονται στην τουριστική κίνηση ξεπερνούν το 50% αλλά και η καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων είναι πλέον πολύ πιο δύσκολη αφού η πρόσβασή τους στο διοικητικό, οικονομικό κέντρο αλλά και στις δομές υγείας κέντρο τους που είναι η Ρόδος είναι πλέον ένας Γολγοθάς.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αύριο η Blue Star Ferries θα πραγματοποιησει ένα έκτακτο δρομολόγιο με το Blue Star 2 στις 12:00 για Κω Ρόδο και επιστροφή από τη Ρόδο τη Κυριακή στις 2:00 κατευθείαν για Πειραιά, για να καλύψει την απουσία του Med Star.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Για την διευκόλυνση του κόσμου και την πιο άμεση μετάβαση του στο «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικά δρομολόγια μέσω της Blue Star Ferries, ώστε όσοι παραβρεθούν στο «Patmos Revelation» να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με την ασφάλεια και την άνεση της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας της επιβατηγού ναυτιλίας. Με επιπλέον δρομολόγιο την Πέμπτη (29/6) στις 15:00, για την καλύτερη εξυπηρέτησή όλων, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των συμμετεχόντων-αθλητών, καθώς και έκπτωση 30% στους συνοδούς τους και στα οχήματά τους σε όσους επισκεφτούν την διοργάνωση και το νησί από τις26 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου.

Πηγή : http://www.patmos-revelation.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το προηγούμενο Σάββατο, το Blue Star 2 είχε κάνει έκτακτο δρομολόγιο από το Πειραιά στις 11:00 για Κω με επιστροφή στις 20:30 από τη Κω. Επίσης είχε κάνει και το Superfast XII έκτακτο δρομολόγιο από τη Ρόδο στις 12:00 για Κω Πειραιά και από το Πειραιά στις 2:00 της Κυριακής για Κω Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
1 hour ago, proud_ionian said:

 

ΥΓ: ευτυχως που εχει τελειωσει και ο εξω μωλος στην Καλυμνο και θα εξυπηρετειται η Κως μεσω Καλυμνου και Μαστιχαριου.

 

ο Θεοδωρατος της Blue Star, ειπε στον ΣΚΑΙ, οτι μεχρι να αποκατασταθουν, μερικως εστω, οι ζημιες στο λιμανι της Κω, η συγκοινωνια θα γινεται μεσω Καλυμνου. Επιβατες και οχηματα για Κω, θα περνανε στο Μαστιχαρι με το πορθμειο, χωρις επιπλεον επιβαρυνση,

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί όμως μόνο του το "Ολύμπιος Ζευς" να σηκώσει μόνο του τόση κίνηση και ιδιαίτερα τις νταλίκες;

Ίσως μια λύση θα ήταν να ερχόντουσαν 3-4 αμφίπλωρα από τη Σαλαμίνα μιας που κάθονται τόσα στα Παλούκια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...