Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς Δωδεκάνησα


Recommended Posts

Αλλαγή δρομολογίου 14/04/2011 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών απο την Dodekanisos Seaways

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω ισχύος του απαγορευτικού απόπλου το ταχύπλοο καταμαράν Dodekanisos Pride δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το Αγαθονήσι σήμερα 14-04-2011 και το δρομολόγιο συνεχίζεται κανονικά από την Πάτμο με τελικό προορισμό τη Ρόδο. Το σημερινό δρομολόγιο μεταφέρεται την Μεγάλη Πέμπτη 21-04-2011
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ποιο πλοίο θα κάνει τη μοναδική προσέγγιση στη Σύμη σε δρομολόγιο από το Πειραιά?? Το μόνο πλοίο που μπορώ να σκεφτώ είναι το Διαγόρας

Αδικημένη χαρακτηρίζει τη Σύμη ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας αφού όπως λέει πήρε τα λιγότερα χρήματα για την επιδότηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο εγκρίθηκε μόλις ένα επιδοτούμενο δρομολόγιο την εβδομάδα που θα συνδέει τη Σύμη με τον Πειραιά και όπως λέει δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού.

«Το ένα επιδοτούμενο δρομολόγιο δεν εξυπηρετεί ούτε τους Συμιακούς ούτε και τους επισκέπτες μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επιδοτήσει τον ΠΡΩΤΕΑ ώστε να εκτελεί δύο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, διαφορετικά θα εκτελεί μόνο τουριστικά δρομολόγια και δεν θα εξυπηρετεί πλέον το Καστελόριζο, την Τήλο και τη Νίσυρο. Κακώς θεωρούν ότι είναι υποχρέωση του δήμου, ως βασικός μέτοχος της ΑΝΕΣ, να εξυπηρετεί τη Σύμη και να παίρνει τα λιγότερα χρήματα για τα επιδοτούμενα δρομολόγια. Εξάλλου η ΑΝΕΣ εξαιτίας αυτής της κατάστασης αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και θα πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο» επισημαίνει ο κ. Παπακαλοδούκας.

Πηγή: ΠΡΟΟΔΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Στους Λειψούς το μόνο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσει είναι το βύθισμα στο λιμάνι των Λειψών, που είναι σχετικά ρηχό αλλά είναι αμμουδιά (όποτε σηκώνει την άμμο και φράζουν οι αναρροφήσεις).

Link to comment
Share on other sites

NEA KALYMNOS : Δελτίο τύπου για ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Καλύμνου

Προς Βουλευτές Δωδεκανήσου, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχο Καλυμνίων, Μ.Μ.Ε.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό ζήτημα του νησιού μας, δεδομένης της αγανάκτησης τόσο του εμπορικού κόσμου όσο και του απλού ταξιδιώτη, η οποία εκφράσθηκε με τον ποίο έντονο τρόπο από τον συμπατριώτη και στέλεχος της παράταξης μας, κύριο Διαμαντή Γιάννη, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την δρομολογιακή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά. Δεδομένου ότι δεν εμφανίσθηκε κανένα πλοίο για την κάλυψη της γραμμής που εκτελούσε το Ιεράπετρα, κινδυνεύουμε να μείνουμε με δύο δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Προτείνουμε την άμεση επέκταση των δρομολογίων που φθάνουν μέχρι Αστυπάλαια για την άμεση κάλυψη των συγκοινωνιακών μας αναγκών. Εναλλακτικά μπορεί με το άρθρο 7 & 8 του νόμου 2932/2001 να προκηρυχτεί νέα γραμμή για την κάλυψη των αναγκών μας για την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο.

Καλούμε την δημοτική αρχή να εντείνει τις προσπάθειες αποκατάστασης της σπηλαίωσης στην εξωτερική προβλήτα έτσι ώστε να δοθεί λύση με την προσέγγιση των μεγάλων πλοίων της Blue Star Ferries. Επίσης από τώρα θα πρέπει να συντονίσει τις ενέργειες τις έτσι ώστε η νέα δρομολογιακή περίοδος που ξεκινάει την 1/11/2011 να μην μας βρει στην ίδια κατάσταση.

Πηγή: KALYMNIAN VOICE

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ο Διαγόρας απο σήμερα ξεκινά τα θερινά του δρομολόγια. Έτσι στο δρομολόγιο της Παρασκευής και της Δευτέρας απο Πειραιά και Τρίτης, Σαββάτου απο Ρόδο το πλοίο θα έχει προσέγγιση στην Σύμη και στο δρομολόγιο της Δευτέρας απο Πειραιά και Τρίτης απο Ρόδο θα έχει προσέγγιση σε Πάτμο-Λειψούς-Λέρο.Εως 31/10. Πολύ πιθανό, τις Δευτέρες τα μεγάλα Blue Star να εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Κώ-Ρόδο-Κάρπαθο!

Ανακοινώθηκαν επίσης τα δρομολόγια των μεγάλων Blue Star για Δωδεκάνησα. Έτσι κατα τον Ιούνιο δρομολόγιο απο Πειραιά για Πάτμο-Λέρο θα εκτελείται κάθε Τρίτη,Τετάρτη και Παρασκευή ενω τις Δευτέρες θα εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Κώ-Ρόδο. Μικροαλλαγές κυρίως στις ημέρες για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου ενω απο 15/7 έως 13/8 θα εκτελούνται 9 δρομολόγια την εβδομάδα (όπως και πέρυσι) ενω άφιξη σε Πάτμο-Λέρο θα εκτελείται στο δρομολόγιο απο Πειραιά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη,Πέμπτη, Σάββατο. Πολύ καλή κίνηση απο την εταιρία καθώς τα νησιά Πάτμος-Λέρος θα συνδέονται 5 φορές την εβδομάδα με τον Πειραιά χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν το Ιεράπετρα το οποίο εαν εκτελέσει τα περσινά του δρομολόγια, τα νησιά θα έχουν 7 δρομολόγια εβδομαδιαίως!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά,

Εχει κανεις μήπως να ποστάρει τα δρομολόγια μεταξύ Καλύμνου - Μαστιχαρίου για τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά,

Εχει κανεις μήπως να ποστάρει τα δρομολόγια μεταξύ Καλύμνου - Μαστιχαρίου για τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου???

Έως 30-06-2011

post-2440-0-11728500-1308332491_thumb.pn

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας τα δρομολόγια του BLUE STAR 2 για το επόμενο τριήμερο έχουν ως εξής:

αποψε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07/11

Από Πειραιά 23:59 αντί 19:00, για Σύρο άφιξη 03:20 (επομένης), Κω άφιξη 08:30, Ρόδο άφιξη 11:45.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07/11

Από Ρόδο 13:15 αντί 09:30, για Κω αναχώρηση 16:15, Κατάπολα (Αμοργό) αναχώρηση 19:40, Πειραιά άφιξη 01:00 (επομένης).

ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07/11

Από Πειραιά 07:00 (αντί για Σάββατο 02/07/11 23:55) για Κατάπολα (Αμοργό) άφιξη 12:10, Πάτμο άφιξη 14:30, Λέρο άφιξη 15:40, Κω άφιξη 17:25, Ρόδο άφιξη 20:30.

Από Ρόδο αναχώρηση 22:30 αντί 17:00, για Κω αναχώρηση 01:35 (επομένης), Λέρο αναχώρηση 03:20, Πάτμο αναχώρηση 04:30, Σύρο αναχώρηση 08:15, Πειραιά άφιξη 11:30.

Edited by polmyt
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

Για να μη φύγει μέσα στη μαύρη νύχτα τα ξημερώματα της Κυριακής, το έβαλαν στις 7.00 το πρωί για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. Τη Δευτέρα επανέρχεται στα ωράριά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

και δική μου εκτίμηση είναι ότι θα διεκδικήσει τις γραμμές του ΠΡΩΤΕΥΣ. ιδιαίτερα τώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα το τελευταίο κι είναι δεμένο θα είναι πιο εύκολο να πάρει την άγονη με ένα νέο και καλό πλοίο.

Χώρια που ο κ.Σπανός είχε έρθει σε μεγάλη κόντρα με την ΑΝΕΣ και την ηγεσία του υπουργείου όταν το τελευταίο έδωσε την άγονη στο ΠΡΩΤΕΥΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πέρυσι η Blue Star Ferries στις ακινησίες είχε ένα μεγάλο Blue Star να κάνει τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο από το Πειραιά και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή από τη Ρόδο) να κάνει το κορμό των Δωδεκανήσων (Πάτμο Λέρο Κω Ρόδο). Ενώ φέτος θα έχει 3 δρομολόγια (Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή από το Πειραιά και Τρίτη, Πέμπτη & Κυριακή από τη Ρόδο), ενώ ο Διαγόρας θα έχει τις άλλες ήμερες από το Blue Star, εκτός από το Σάββατο που δε θα έχει κανένα δρομολόγιο (είτε από Πειραιά, είτε από τη Ρόδο)

Link to comment
Share on other sites

δεν στα ειπαν καλα.

τριτη, πεμπτη και σαββατο θα φευγει ο διαγορας απο πειραια. κυριακη θα μενει ροδο και δευτερα πρωι θα κανει τοπικο καστελοριζο και μετα για πανω.

αρα δεν εχει αναχωρηση απο πειραια την κυριακη και απο ροδο στο σαββατο.

(ετσι ηταν και στα 90s. οσοι φανταροι ηταν γυρισουν στη μοναδα δευτερα, μονο με αερόπλανο)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το πρωί στο πρόγραμμα των δρομολογίων ήταν όπως τα είπα το πρωί!! Αλλά αργότερα φαίνεται πως τα άλλαξαν! Αλλά η ουσία είναι η ίδια, ότι και από τα δύο λιμάνια αφετηρίας δεν εχει μια ημέρα δρομολόγιο, που μέχρι στιγμής συνέβαινε μόνο από το Πειραιά κάθε Σαββατο (παρόλο που ήταν 3 πλοία στη γραμμή)

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα δρομολόγια της ΝΕΛ στα Δωδεκάνησα (ΚΟΛΟΣΣΟΣ) είναι μόνιμα. Στο openseas φαίνεται να σταματάνε την ερχόμενη Δευτέρα 24/10. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζουν τα δρομολόγιο του Colossus στη γραμμή, όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Αύριο θα κάνει ένα έκτακτο δρομολόγιο το Blue Star 1 από το Πειραιά για Κω Ρόδο στις 07:00 και από τη Ρόδο θα φύγει στις 20:00 για Κω και Σύρο, για να καλύψει τις ανάγκες της γραμμής.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Δήμαρχος Σύμης προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, διαμαρτυρόμενος για την απαράδεκτη, όπως τονίζει, κατάσταση που διαμορφώνεται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύμης με τη Ρόδο με την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα με το Symi Greece

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από τις 15/11/11 έως τις 04/01/12 προστίθεται ένα δεύτερο δρομολόγιο (κάθε Τρίτη) προς τη Σύμη στα δρομολόγια του Διαγόρας. Ενώ πλέον ξανά υπάρχει σύνδεση με τους Λειψούς κάθε Τρίτη από το Πειραιά (προσεγγίζει στη Πάτμο πριν και στη Λέρο μετά)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...