Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς Δωδεκάνησα


Recommended Posts

παιδια αυτα τα σεναρια τα εχουμε ξαναπει και παλιοτερα. ολα ομως θεωρουν δεδομενο οτι η blue star θα αυτοκτονησει στα δωδεκανησα, ενω παραβλεπουν οτι το διοικητικο καθεστως της HSW παραμενει θολο και η ΑΝΕΚ ειναι στριμωγμενη.

το ροδος αποχωρει απο τη γραμμη με την προφαση της ετησιας (οπως και το λισσος απο χιο μυτιληνη) και ειναι αγνωστο αν και ποτε θα επιστρεψει.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ακριβώς όπως το λέει ο proud. ΤΟ Ν.ΡΟΔΟΣ δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ βέβαιο πως θα γυρίσει στα Δωδεκάνησα. Η περιοχή αποτελεί πολύ σκληρό κάστρο της ΑΤΤΙΚΑ και ΑΝΕΚ/HSW ζορίζονται πολύ αυτόν τον καιρό..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της τροποποίησης του προηγούμενου δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ», το δρομολόγιο της Τετάρτης 09/02/2011 διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΠΕΜΠΤΗ 10/02/2011 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΝ. 00:45) – ΠΑΤΜΟΣ (ΑΦ.10:35 – ΑΝΑΧ.10:45) – ΛΕΙΨΟΙ (ΑΦ.11:20 – ΑΝΑΧ.11:30) – ΛΕΡΟΣ (ΑΦ.12:25 – ΑΝΑΧ.12:35) – ΚΑΛΥΜΝΟΣ (ΑΦ.13:40 – ΑΝΑΧ.13:50) – ΚΩΣ (ΑΦ.14:50 – ΑΝΑΧ.15:00) – ΣΥΜΗ (ΑΦ.17:45 – ΑΝΑΧ.17:55) – ΡΟΔΟΣ (ΑΦ.19:15 – ΑΝΑΧ.19:45) – ΣΥΜΗ (ΑΦ.21:10- ΑΝΑΧ.21:20) – ΚΩΣ (11/02/2011 ΑΦ.00:05 – ΑΝΑΧ.00:15) – ΚΑΛΥΜΝΟΣ (ΑΦ.01:15 – ΑΝΑΧ.01:35) – ΛΕΡΟΣ ΑΦ.02:40 – ΑΝΑΧ.02:50) – ΛΕΙΨΟΙ (ΑΦ.03:45 – ΑΝΑΧ.03:50) – ΠΑΤΜΟΣ (ΑΦ.04:25 – ΑΝΑΧ.04:40) - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ. 14:25).

Ποτέ τροποποιήθηκε το δρομολόγιο της Δευτέρας του Ιεράπετρα Λ?? Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 16:00

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

σημερα ο διαγορας κανει το δρομολογιο του ναξος? γιατι το ναξος ειναι πειραια και ο διαγορας οδευει προς παρο! γιατι εγινε αυτο?λογω οικονομιας καυσιμων?

Δε πιστεύω ότι έγινε για λογους οικονομίας!!! Το Blue Star Naxos έχει πολύ μικρή χωρητικότητα στο γκαράζ για τα δεδομένα της γραμμής, από τη στιγμή που τη προηγούμενη ημέρα δεν είχε βαπόρι από το Πειραιά για τα Δωδεκάνησα. Όποτε τα φορτηγά δεν θα χωρούσαν στο Blue Star Naxos. Και κατά δεύτερον επειδή το blue Star Naxos τραβούσε το λούκι της άγονης των Κυκλάδων και τώρα των Δωδεκανήσων μπορεί να ήθελαν να δώσουν κάποια ανάσα στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Το Ippotis από την ημέρα που έδεσε το Νήσος Ρόδος άλλαξε τις ήμερες που αναχωρεί από το Κερατσίνι. Έτσι αντί για Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από το Κερατσίνι, αναχωρεί Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Και Σάββατο διανυκτερεύει στην Ρόδο από όπου αναχωρεί στις μία το μεσημέρι επειδή πιάνει κι Άγιο Κήρυκο. Τις υπόλοιπες ημέρες (Τρίτη και Πέμπτη) αναχωρεί στις 16:30

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Διαγόρας άλλαξε ήμερες και ελαφρώς τα δρομολόγια του!!

Έτσι από το Πειραιά θα αναχωρεί Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή

Δευτέρα στις 15:00 για Πάρο Σαντορίνη Κάλυμνος Κω Νίσυρο Τήλο Ρόδο

Τέταρτη στις 15:00 για Πάρο Σαντορίνη Κάλυμνος Κω Ρόδο Καστελόριζο

Παρασκευή στις 15:00 για Πάρο (Νάξο-λόγω καθαρής Δευτέρας) Σαντορίνη Αστυπάλαια Κάλυμνος Κω Νίσυρο Τήλο Ρόδο

Ενώ από τη Ρόδο θα αναχωρεί Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο

Τρίτη στις 15:00 από Ρόδο για Τήλο Νίσυρο Κω Κάλυμνο Πειραιά

Πέμπτη στις 20:00 από Ρόδο για Κω Κάλυμνο Πειραιά

Σάββατο στις 15:00 από Ρόδο για Τήλο Νίσυρο Κω Κάλυμνο Αστυπάλαια Πειραιά

Το Blue Star 2 και το Blue Horizon έχουν τα γνωστά τους δρομολόγια.

Να σημειώσω ότι τα Δωδεκάνησα παραμένουν χωρίς αναχώρηση από το Πειραιά κάθε Σάββατο. :angry:

Link to comment
Share on other sites

αυτα τα δρομολογια μεχρι ποτε ισχυουν?λογικα και το καλοκαιρι θα τα κρατησει!μ αυτα η σαντορινη θα εχει καθημερινα εκτος σαββατου και απογευματινο δρομολογιο!ομως στις επιστροφες δεν τα πιανει

στο site ακομα δεν εχει αλλαξει κατι!

....και κατι ακομα, αν τα κρατησει και το καλοκαιρι, λογικα βραδυνο για παρο δεν θα εχει αφου θα το αντικαταστησει ο διαγορας εστω και με μεσημεριανο!

Link to comment
Share on other sites

ο διαγορας δεν μπορει νατην παρει την γραμμη -Πάτμο Λειψοί Λέρο Κάλυμνο Κω Σύμη Ρόδο- ή δεν χωραει στους λειψους και τη συμη?

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ είχε κάνει κάποια στιγμή δοκιμαστική προσέγγιση στη Σύμη. Έδεσε μεν αλλά ο πλοίαρχός του τότε και η εταιρία εν συνεχεία έκριναν πως ήταν εξαιρετικά επισφαλές για το πλοίο να προσεγγίζει το συγκεκριμένο λιμάνι κι έτσι δεν ξαναπήγε, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους είχαν παρευρεθεί και περίμεναν την άφιξη του πλοίου πως και πως.

Στους Λειψούς το μόνιμο πρόβλημα είναι το βύθισμα και τα πλοία κάτω σκάβουν.

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο η BS ενδιαφέρεται να πάρει μια τέτοια γραμμή και να αφήσει αυτές που ήδη έχει ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

δεν λεω να αφησει τις αλλες γραμμες απλως να παρει κι αυτη ουτως ή αλλως μια φορα η βδομαδα ειναι.

αλλα θα μου πεις και το αλλο τωρα που αλλαξε τα δρομολογια δευτερα τεταρτη παρασκευη πατμο και λερο πιανει και το μεγαλο μπλου σταρ!

μια λυση ομως μπορω να δωσω:

δρομολογια διαγορα

κυριακη: 13.00 αστυπαλαια καλυμνο κω νισυρο τηλο ροδο (αν. ροδο 12.00)

τριτη & τεταρτη: 08.35 συρο τηνο μυκονο (αν. μυκονο 15.15)

πεμπτη: 15.00 καλυμνο κω νισυρο τηλο ροδο καστελοριζο

δρομολογια μπλου σταρ ναξος

καθημερινα εκτος τριτης και τεταρτης: 07.35 συρο τηνο μυκονο (αν. μυκονο 14.15)

τριτη & τεταρτη: 15.00 πατμο λερο καλυμνο κω συμη ροδο (αφ. πειραια πεμπτη 05.00)

Edited by sg3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όσο είναι το δεμένο το Ιεράπετρα Λ σίγουρα όχι, γιατί δεν υπάρχει πλοίο να το κάνει, διοτι το Πρεβελης στους Λειψούς πρέπει να έχει θέμα με το βύθισμα του. Έξαλλου η γραμμή αυτή είναι ελεύθερη να τη κάνει όποιος θέλει, μιας και η σύμβαση της ΑΝΕΚ έχει τελειώσει, παίρνοντας την επιδότηση, αλλά το θέμα είναι ποιος θα βρεθεί??

Link to comment
Share on other sites

Είναι μια γραμμή που στην ουσία εξυπηρετούσε μόνο τους Λειψούς και τη Σύμη αλλά και την Κάλυμνο βέβαια. Αν τώρα που αρχίσει να καλοκαιριάζει ξαναδούμε τα μεγάλα μπλε στην Κάλυμνο, θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης άγονης. Αρκεί να εξυπηρετούνται σε σωστά ωράρια οι Λειψοί και η Σύμη από τα τοπικά δρομολόγια (τα οποία πρέπει να γίνανται και σε ώρες που να μπορεί να γίνει μετεπιβίβαση από τα μεγάλα σε Πάτμο και Ρόδο αντίστοιχα).

Link to comment
Share on other sites

Για να πάνε τα μεγάλα Blue Star στη Κάλυμνο πρέπει να επισκευαστεί η εξωτερική προβλήτα στο λιμάνι της Κάλυμνο. Μέχρι τότε το νησί της Καλύμνου μένει με 3 δρομολόγια την εβδομάδα από το Πειραιά!!

Link to comment
Share on other sites

μια προχειρη λυση μπορω να σκεφτω για τη γραμμη:

αν δεν ειχε αλλαξει τις ημερες στα δρομολογια του ο διαγορας θα μπορουσε να γινει το εξης καθε πεμπτη και παρασκευη ο διαγορας θα εκανε συρο τηνο μυκονο και το ναξος (αφου το ιθακη παει ραφηνα) θα εκανε πατμο λειψοι λερο καλυμνο κω συμη ροδο! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι σίγουρα θα μας ακούσουν :P !!! Εδώ η Blue Star Ferries αυξάνει το χρόνο των ταξιδιών της προς τα Δωδεκάνησα, με τα μεγάλα Blue Star. Για παράδειγμα το Blue Star που έκανε το δρομολόγιο Σύρο Πάτμο Λέρο Κω Ρόδο θεωρητικά έφτανε στις 08:05 στη Ρόδο (στη πραγματικά έφτανε στις 09:00) και πλέον θα φτάνει στις 10:00 βάση των νέου προγράμματος. (Ένεκα οικονομίας στα καύσιμα) :huh:

Link to comment
Share on other sites

ας το ξανακοιταξουν το θεμα με το διαγορα μηπως μπορεσει να πιανει και τη συμη!ας γινει καποια προσπαθεια!

Link to comment
Share on other sites

Να διεκδικήσουν από κοινού περισσότερα δρομολόγια «κορμού» αλλά και σύνδεσης τους με το Πειραιά αποφάσισαν οι δήμαρχοι του Βόρειου Συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο στο Αγαθονησι. Ενώ στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο πρόκειται να προσφύγει ο Δήμαρχος Λειψών καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση αποκλεισμού που βιώνει το νησί του αλλά και τα γύρω νησιά.

Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...