Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

70 χρονια απο την αποβαση στη νορμανδια, που σημανε την αρχη του τελους του Β Παγκοσμιου Πολεμου και της Γερμανικης Κατοχης στην Ευρωπη.
 

Πέρασαν και από αύριο ξεκινάν 4ήμεροι εορτασμοί εδώ στο Portsmouth.


Εορτασμοι απο σημερα και στις δυο πλευρες της Μαγχης, με ειδικα sites, αφιερωμενα στο γεγονος.

 

Εκτος απο τους απομαχους, ειδικες σελιδες εχουν αναρτησει η βρετανικη και η γαλλικη κυβερνηση, το βρετανικο στεμμα, αλλα και ναυτιλιακες εταιρειες, οπως η "δικη μας" Brittany Ferries.

 

Στην χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας, υπαρχει ακομη ενα αποβατηγο που συμμετειχε στην αποβαση της νορμανδιας, αλλα σαπιζει εγκαταλειμμενο.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εδώ στο Portsmouth το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία και εκτέλεση της απόβασης μιας από εδώ μετακινήθηκε ο μεγαλύτερος όγκος των στρατιωτών που πήραν μέρος στην επιχείρηση. Κατά τη γνώμη μου η πιο ενδιαφέρουσα μέρα ήταν η σημερινή μιας και είχαμε 2 πολύ όμορφες επιδείξεις, μια ναυτική και μια αεροπορική.

 

Έγινε μια μίνι αναπαράσταση της απόβασης κατα την οποία αποβατικά πλοία μετέφεραν στρατιώτες και άρματα στη παραλία μαζί με τη βοήθεια ελικοπτέρων. Πρωταρχικό ρόλο έπαιξε η ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού το HMS Bulwark (L15). Επίσης να προσθέσω πως οι συμμετέχοντες στην απόβαση ήταν Βρετανοί και Ολλανδοί στρατιώτες.

 

Μετά απο ένα μικρό διάλλειμα της σκυτάλη πήραν οι Red Arrows με μια πανέμορφη - για ακόμη μια φορά - επίδειξη.

 

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό από βδομάδα!

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

5 μήνες μετά...έχουμε και λέμε.

 

Η αρχή έγινε με την απόβαση που πραγματοποιήθηκε στη παραλία από 3 αποβατικά, 2 βρετανικά και ένα ολλάνδικο.

 

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η ναυαρχίδα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού το HMS Bulwark (L15) το οποίο απέδωσε τιμές και χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους μέσω συνεχόμεναν κανονιοβιολισμών.

 

Από πίσω ακολούθησε το HNLMS Joan De Witt (L801) με το πλήρωμα να έχει παραταθεί στα αριστερά του πλοίου. 3 φωτογραφίες που δείχνουν τη πλώρη, το πάνω κατάστρωμα, και τη πρύμνη.

 

Και τα 2 πλοία ακολούθησαν τον δίαυλο όπου και συναντήθηκαν με πολεμικά πλοία άλλων χωρών πριν κατευθυνθούν προς τη Νορμανδία.

 

Τέλος, μετά από λίγη ώρα εισήλθε στο λιμάνι η φρεγάτα HMS Lancaster (F229) ενώ το πλήθος περίμενε να ξεκινήσει η επίδειξη των Red Arrows.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...