Jump to content
Shipfriends

Βύθιση του πλοίου ΑG MARINA δυτικά της Κρήτης


Recommended Posts

Σημα κινδυνου εξεπεμψε νωρις το πρωι πλοιο τυπου ρο/ρο σημαιας Τογκο 20 περιπου μιλια απο τη νησο Γραμβουσα.Εχουν περισυλλεγει τα 4 απο τα 7 μελη του πληρωματος ενω αγνοουνται ακομα τρεις.Συμφωνα με την ελευθεροτυπια προκειται για το ρο/ρο AG MARINA το οποιο συμφωνα με το AIS ειχε ξεκινησει απο τον Πειραια με προορισμο το Port Said.

 

Link to comment
Share on other sites

Επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων μελών πληρώματος Φ/Γ «AG.MARINA» σημαίας Τόνγκο 30 ν.μ. δυτικά της Κρήτης

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έλαβε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κλήση κινδύνου από ραδιοφάρο ένδειξης θέσεως κινδύνου πλοίου (EPIRB)του Ε/Γ – Ο/Γ  ανοικτού τύπου «AG.MARINA» σημαίας Τόνγκο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. Δυτικά της Κρήτης.

Άμεσα από το ΕΚΣΕΔ δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για να συνδράμουν την όλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ένα εκ των οποίων, το Φ/Γ “Princess Maria” σημαίας Παναμά, περισυνέλεξε τέσσερα (04) μέλη του πληρώματος (Υποπλοίαρχος, Ναύκληρος, Α΄ Μηχανικός και Μάγειρας), όλοι κατά δήλωσή τους, ρωσικής υπηκοότητας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία των περισυλλεγέντων ναυαγώναγνοούνται ακόμη τρία (03) μέλη πληρώματος (ο Πλοίαρχος, ο Ηλεκτρολόγος και ο Μηχανοδηγός).

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Μαυροβουνίου, έμφορτο με έξι (06) φορτηγά οχήματα,  με προορισμό το λιμένα Οδησσού, ενώ παράλληλα φέρει δώδεκα (12)  μετρικούς τόνους Diesel. Η βύθιση του «AG.MARINA» οφείλεται, κατά δήλωση των μελών του πληρώματος, σε εισροή υδάτων σε δεξαμενές έρματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Στις έρευνες που διεξάγονται για τον εντοπισμό των λοιπών αγνοουμένων συμμετέχουν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ελικόπτερo της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος του FRONTEX και οκτώ (08) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή διεξαγωγής των ερευνών, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

Τα τέσσερα (4) μέλη του πληρώματος που περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν με πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Χανίων και διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων για ιατρικό  έλεγχο.

Στο στίγμα του ναυαγίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός επιπλεόντων χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα, καθώς και ένα φορτηγό όχημα να επιπλέει ημιβυθισμένο. Σημειώνεται ότι το βυθισθέν πλοίο με άλλο όνομα, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. σε υπόθεση λαθρεμπορίας καπνικών προιόντων και πάλι έμφορτο με φορτηγά οχήματα.

 Η υπόθεση διερευνάται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και έχει ενημερωθεί η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγη: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

το οποιο συμφωνα με το AIS ειχε ξεκινησει απο τον Πειραια με προορισμο το Port Said.

Η παραπάνω πρόταση δεν ισχύει, αφού το ταξίδι προς port said ήταν το τελευταίο καταγεγραμμένο στο AIS, στις 11/02. Το αναφέρει και η ανακοίνωση του ΥΕΝ, ότι έφυγε από Μαυροβούνιο (και καλά) για Ουκρανία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το πόρισμα της ΕΛΥΔΝΑ για τη βύθιση του πλοίου. Μάλλον ενισχύει τα ερωτήματα παρά δίνει απαντήσεις θα έλεγα. Καπετάνιος με παραποιημένα πιστοποιητικά, το υπουργείο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τη διαχειρίστρια του πλοίου, και φυσικά το ερώτημα τι δουλειά είχε το πλοίο με 8άρι, 50 μίλια μακρυά από την υποτιθέμενη πορεία του αναπάντητο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...