Jump to content
Shipfriends

Πολεμικά Πλοία: Νέα, Κινήσεις, Απορίες, κλπ


ΝΗΡΕΑΣ

Recommended Posts

Τέλεια!!! Ευχαριστώ πολύ!!!! Τι του λείπει? Δυο αξονάκια, δυο προπέλες και το τιμόνι. Κάπου θα τα έχουν αποθηκεύσει. Μηχανή, καζάνια και τα σχετικά πως θα βάλουν μπρος?

Την είχα και εγω την απορία. Ξέρουμε ποιο είναι το παλαιότερο πλοίο πολεμικό ,είτε μουσειακό είτε reserve fleet που μπορεί να πλεύσει αυτοδύναμο?

Θυμάμαι που είχα διαβάσει και δεί κάπου για το recomissioning του uss missouri

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Βλέποντας το βιντεο του ΠΝ για τη συμμετοχή του ναυτικού στον Παρμενίωνα, έχει σε ένα στιγμιότυπο μάλλον την πυραυλάκατο Τρουπάκης σε χρώματα παραλλαγής. Συνηθίζεται ή είναι νέα μόδα by Panos;

 

p23.jpg

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βίντεο με αεροδιακομιδή τραυματία από το αεράδικο CLIPPER ORION από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι βραδινές ώρες Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετέφερε τραυματία, με συνοδεία ιατρού της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το δεξαμενόπλοιο (LPG Tanker) CLIPPER ORION, σημαίας Νορβηγίας, το οποίο έπλεε 80 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά νήσου Κρήτης.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
On 4/25/2018 at 2:04 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η τορπιλάκατος Δανιολος (P68) βρίσκεται από χθες στο λιμάνι της Σκιάθου

Ερώτηση αδαούς με αφορμή το ποστ του Π100 και τα "μαργαριτάρια" που ακούμε τελευταία από τους δημοσιογράφους λόγω της έντασης με τους απέναντι. Γιατί  αναφερόμαστε στα ΤΠΚΒ ή αλλιώς πυραυλάκατους ως τορπιλάκατοι, δεδομένου ότι ο κύριος οπλισμός είναι οι πύραυλοι επιφανείας (εξού και πυραυλάκατοι) και τορπιλοσωλήνες έχουν μόνο οι ΤΠΚΒ κλάσης LA COMBATTANTE ΙΙΙ/IIIb.

Link to comment
Share on other sites

On 4/27/2018 at 10:46 AM, ithermos said:

 Γιατί  αναφερόμαστε στα ΤΠΚΒ ή αλλιώς πυραυλάκατους ως τορπιλάκατοι, 

Μικρή βοήθεια για ορθή χρήση της ορολογίας: 

Ως Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλήμάτων (ΤΠΚΒ) ταξινομούνται τα

  1. Παράκτια Περιπολικά (παλαιά ονομασία "τορπιλάκατοι", τύπου Nasty-νορβηγικά, ναυπήγησης 1966 και τύπου "Αντωνίου", μία δεκαετία μεταγενέστερα)
  2. Ταχέα Περιπολικά τύπου "Combaτtante", "148" και "Ρουσσέν", παλαιότερα "πυραυλάκατοι".

Τα επόμενα κοντινότερα σε όγκο σκάφη προς τα ΤΠ, είναι οι Κ/Φ (κανονιοφόροι) διαφορετικής φιλοσοφίας και αποστολής όμως

Link to comment
Share on other sites

Τουρκικό εμπορικό πλοίο «ακούμπησε» την ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νοτιοανατολικά της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Quote

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρώτες πρωινές ώρες Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, Εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές

Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και την αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης, η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την απόδοση ποινικών και αστικών κυρώσεων, με βάση το Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο.

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου απορία είναι η εξής

Πώς είναι δυνατόν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να επιτρέπεται σε εμπορικό πλοίο να πλησιάσει όχι απλώς κοντά σε πολεμικό αλλά να το ακουμπήσει / εμβολησει κιόλας;  

 

Δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε για προειδοποιηση μέσω ασύρματου είτε για πυρά σε περίπτωση μη συμμορφωσης;

Link to comment
Share on other sites

Πολλά ζητάς εσύ.

Εδώ ο άλλος εμβόλισε κανονικώτατα-έστω και από αδεξιότητά του-το ΓΑΥΔΟΣ και δέν άνοιξε ρουθούνι.

Το λέει κιόλας στο ανακοινωθέν "κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ."

Να επαναλάβω;Αν ή κανονιοφόρος ήταν Ισραηλινή,το "εμπορικό" πλοίο δέν θα είχε κάν προσεγγίσει-όχι να ακουμπήση κιόλας.Δέν αστειεύονται αυτοί εκεί κάτω.Αλλά οι δικοί μας είναι χαμηλοί γάϊδαροι και τους καβαλάει ο πάσα ένας να'ούμε.

Τώρα θα βγή ο μπαρμπα-Φώτης και θ'αρχίση τα "γιαμαμότικά" του.....

ΥΓ.Εσύ ήθελες και "πυρά σε περίπτωση μη συμμορφωσης";

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κάποια πλωτά είναι εδώ και αρκετές μέρες στη Γ1 (έτσι δε λέγεται εκεί) μεταξύ μώλου ΔΕΗ και ΝΜΔ.. ξέρει κανεις παραπάνω στοιχεία αν ειναι για το ΠΝ , το ΛΣ ή είναι περαστικά απο εδώ?

1451062320_1.thumb.jpg.94238e0dfd0d5d46eeabf8193e0ba5db.jpg1471989099_2.thumb.jpg.b43a07d55c22f392336f9478c8fddaf9.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μιά σύντομη ματιά στο ρυμουλκό RP 119 του Ιταλικού ΠΝ που εδώ βλέπουμε δεμένο στην Ancona. Μιλάμε για εμπνευσμένη ονοματοδοσία:rolleyes:. Εν υπηρεσία από το 1984 όταν και παραδόθηκε από το Cantiere Navale Nettuno κοντά στη Napoli, προφανώς και φέρει 1 μηχανή Fix It Again Tony(FIAT):P. Καθαρό ρυμουλκό λιμένος, πρέπει να είναι γκράντε αργομισθία να υπηρετείς σε αυτό στην Ανκόνα, δεδομένου ότι πέρα από κάτι πλωτά του Λιμενικού δεν ξέρω να έχει βάση το ΠΝ τους εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

O Nαυαρχος Κουζνετσωφ, την ακουσε για τα καλα, οταν βουλιαξε η δεξαμενη στην οποια δεξαμενιζοταν.

ο μπαρμπας εχει καβατζαρει τα 30και ειναι απο τα λιγα πλοια του Ρωσικου Ναυτικου, που ειχαν υπηρετησει και στο Ναυτικο της ΕΣΣΔ.

Edited by proud_ionian
λαθος λινκ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...