Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Λισσός στο Αργοστόλι


Recommended Posts

Προσάραξε σε αβαθή εντός του λιμένα Αργοστολίου Κεφαλληνίας το Ε/Γ-Ο/Γ "ΛΙΣΣΟΣ" Ν. Χανίων 15,στις 16-05-2005 κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου, με προορισμό την Κέρκυρα.

Το πλοίο εκτελούσε κρουαζιέρα Πειραιά - Καλαμάτα - Κεφαλονιά - Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Κατάκολο - Γύθειο - Πειραιά, με 620 επιβάτες και 129 άτομα πλήρωμα, όλοι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο προσπαθεί να αποκολληθεί με ίδια μέσα, ενώ από την προσάραξη δεν προκλήθηκε ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να προσκομισθεί πιστοποιητικό αξιοπλοϊας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και να επιθεωρηθεί από δύτη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Tο πλοίο επιθεωρήθηκε και δεν εχει υποστεί καμία ζημιά και θα συνεχίσει κανονικά την κρουαζιέρα του.

Παρεπιπτώντος από ότι άκουσα έχει να κάνει άλλες 3 κρουαζιέρες οπότε έτσι όπως πάει θα φάει όλο τον Μάη.

Την νύφη θα την πληρώσουν οι Ρεθυμνιώτες πάλι που η ΑΝΕΚ πήρε το ΠΡΕΒΕΛΙΣ από το Ρέθυμνο και το έβαλε στα Χανιά

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Δευτέρα, 16 Μαϊου 2005 08:18

Αποκολλήθηκε πριν από λίγη ώρα, μετά από ολονύκτια ταλαιπωρία των 620 επιβατών και των 129 μελών, του πληρώματός του, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Λισσός», από τα αμμώδη αβαθή της Κεφαλλονιάς.

Συγκεκριμένα, με απρόοπτα ξεκίνησε ο θεσμός της κρουαζιέρας για τους εργαζομένους και συνταξιούχους δικαιούχους της κρουαζιέρας της Εργατικής Εστίας καθώς στο πρώτο ταξίδι του, το πλοίο κόλλησε στα αμμώδη αβαθή της Κεφαλλονιάς.

Το πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά, προκειμένου να κάνει τον περίπλου της Πελοποννήσου, πιάνοντας στα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, του Κατάκολου, του Γυθείου και του Πειραιά. Χθες το απόγευμα, έφθασε στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς, αλλά κατά τη διάρκεια των χειρισμών απόπλου, στις 10:30' με 11:00' το βράδυ, το πλοίο κόλλησε στα αβαθή.

Στην αρχή, το πλήρωμα ειδοποίησε τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι αναμένεται η αποκόλλησή του με μηχανικά μέσα του πλοίου, αλλά παρά τις προσπάθειες, το πλοίο αποκολλήθηκε σήμερα, πριν από λίγη ώρα.

Αυτή τη στιγμή, είναι δεμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου, προκειμένου να ελεγχθεί από δύτες και από ειδικό, εμπειρογνώμονα του Νηογνώμονα, προκειμένου να πάρει την έγκριση για να συνεχίσει το ταξίδι. Κανείς δεν γνωρίζει το πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία.

Ολοι, επιβάτες και πλήρωμα, είναι καλά στην υγεία τους.

Link to comment
Share on other sites

Α καλά προβλέπω να μένει ο κόσμος και σήμερα Κεφααλονιά.

Εγώ δεν μπορω να καταλάβω πως δεν έκατσε όταν μανουβραριζε να δέσει που με το ανάποδα τραβάει νερά και έκατσε που πάει να αναχωρήσει. :P

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κακόμοιρο το ΛΙΣΣΟΣ θα διαλυθεί!! 2 φορές στον Πειραιά, 2 στο Αργοστόλι άντε να δούμε που θα καταλήξει!!!

Καλά ρε παιδί μου με τι κριτήρια επιλέχθηκε το ΛΙΣΣΟΣ να πάει στην κρουαζιέρα; Για την ευελιξία του; Το μικρό του μέγεθος; Το μικρό του βύθισμα; Αφού τα λιμάνια ήταν ζόρικα γιατί δεν έστελναν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ή το ΑΠΤΕΡΑ; Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω και μάλλον είναι η αυτή είναι λόγω κρεββατιών.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς θα είχε και όττι θα ξέρανε ότι παίζουν οριακά αλλά από κει και πέρα όταν είναι κανονισμένο να πάνε να πιάσουν ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ οι βυθομετρησεις έχουν γινεί πριν 30 χρονια κι εκεί που σου λένε 7 μετρα τελικά είναι 5 μοιραίο είναι να κάτσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την εξήγηση μου έδωσε και ένας φίλος μου Ζακυνθινός, παλιός ναυτικός σε τοπικά πλοία και διαφωνίσαμε στο ότι, αφού το πλοίο έχει (υποτίθεται) τέλεια όργανα, εδώ ένα σκάφος αναψυχής με ένα απλό sonar ξέρει τι του γίνεται, έπρεπε να δούν τη διαφορά βάθους και να ενεργήσουν ανάλογα...

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται απο το βυθο. Αν ειναι αμμος δεν εχει κανενα κινδυνο για το πλοιο. Αν ομως εχει βραχια αλλαζουν τα πραματα. Παντως σε καθε περιπτωση το πλοιο πρεπει να επιθεωρηθει για να του δωθει αδεια αποπλου. Γιατι ακομα και στην αμμο ισως βρεθει κατι και του κανει ζημια.

Link to comment
Share on other sites

Eγω δεν νομίζω να έχει το ΛΙΣΣΟΣ βυθόμετρο πολύ περισσότερο sonar από τα παλιά συμβατικά σε κανένα δεν έχω δει τέτοια εργαλεία.

Χώρια που άμα σου δείξει το βυθόμετρο 6 μέτρα έχεις κάτσει κιόλας διότι σου δείχνει τον βυθό από κάτω από το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Ψιλοασχετο με αυτο που σηζητατε !!!!

Χτες στις ειδησεις ( :D ) ειπαν οτι προσαραξε στα αβαθυ του Αργοστολιου το κρουαζιεροπλοιο :D ΛΙΣΣΟΣ , καλα το πηγαν στην ΕΤ1 :) , δε ξερουν οτι ειναι Ε/Γ Ο/Γ η δεν τους το ειπε κανεις.... :confused::)

:D;):confused:

Link to comment
Share on other sites

Ψιλοασχετο με αυτο που σηζητατε !!!!

Χτες στις ειδησεις ( :eek: ) ειπαν οτι προσαραξε στα αβαθυ του Αργοστολιου το κρουαζιεροπλοιο :confused: ΛΙΣΣΟΣ , καλα το πηγαν στην ΕΤ1 :eek: , δε ξερουν οτι ειναι Ε/Γ Ο/Γ η δεν τους το ειπε κανεις.... :confused::eek:

:D:D:confused:

Τι ψάχνεις να βρείς! Ξέρουν τι τους γίνεται; Όχι μόνο σ' αυτό, σε όλα τα θέματα.
Link to comment
Share on other sites

Ειδικα ομως σε οτι εχει να κανει με πλοια :confused: ...........(λογοκρισια)

Παντως μας ειπαν οτι ολοι που επεβεναν ειναι στη υγεια τους καλα :D . Μηπως νομιζουν οτι οταν βρει ενα πλοιο στο πατο οτι βουλιαζει κι΄ολας :eek: ? Ισως ε !!!!!! :confused::D

:eek::eek:

Link to comment
Share on other sites

Ώπα ρε παιδιά!! Μισό λεπτό!! Που να ξέρει ο έρμος ο παρουσιαστής που μιλάει συνέχεια για πολιτική και για το ασφαλειστικό ότι το ΛΙΣΣΟΣ είναι Εγ/Ογ κι όχι κρουαζιερόπλοιο απ'τη στιγμή που 1) αυτή τη στιγμή κάνει κρουαζιέρα και 2)το ΥΕΝ αυτές τις πληροφορίες τους δίνει. Επίσης και ο ΠΗΓΑΣΟΣ προσάραξε στον Πάτροκλο αλλά είχαμε νεκρούς.

Το ξέρω πως τα δύο γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους αλλά γι'αυτούς που έχουν συγγενείς πάνω στο πλοίο και δεν ξέρουν ότι το βαπόρι απλά έχει κάτσει και δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν ότι οι άνθρωποί τους είναι καλά. Νομίζω...

Link to comment
Share on other sites

Δικιο εχεις , αλλα (τουλαχιστον εγω μιλαω για αυτο που ειδα στην ΕΤ1) εδειχνε εικονες απο το πλοιο το οποιο ηταν μια χαρα , ουτε εγερνε ουτε τιποτα αλλα περιεργο ειχε. :eek:

Ο παρουσιαστης πρωτου εκφωνηση την ειδηση , βλεπει τι ειναι . :eek::eek:

Εδειχνε λοιπων η εικονα οτι το πλοιο ειχε και τη μπουκαπορτα ανοιχτη , δεν νομιζω οτι θελει πολυ μιαλο για δεις οτι FERRY BOAT. :D

Οχι οτι τρεχει και τιποτα βεβαια , εμεις απλως σχολιαζουμε τα κακος η τα καλος κειμενα , κανοντας και τη σχετικη πλακα :confused:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...