Jump to content
Shipfriends

Cutty Sark


Recommended Posts

To Cutty Sark ναυπηγήθηκε το 1869 -στο μεταίχμιο μεταξύ της εποχής των ιστιοφόρων και εκείνης των ατμόπλοιων- για τη ναυτιλιακή εταιρεία του John Jock Willis και αποτέλεσε ένα από τα τελευταία και ταχύτερα tea clippers και το μόνο που συναντάται σήμερα σε φυσική μορφή. Έχει ολικό μήκος 85.34 μέτρα, πλάτος 10,97 μέτρα, βύθισμα 6,4 μέτρα, με το ύψος του κεντρικού καταρτιού να ανέρχεται στα 13,2 μέτρα. Η μέγιστη καταγεγραμμένη ταχύτητα του Cutty Sark ήταν οι 17,5 κόμβοι. Το συνολικό κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς από την πυρκαγιά που αναφέρθηκε σε άλλο topic, μαζί με την εκ νέου διαμόρφωση του χώρου στον οποίο εκτίθεται το πλοίο των 144 ετών, ανήλθε τελικά στα £50.000.000 και παραδόθηκαν στις 23 Απριλίου του '12 έπειτα από περίπου πέντε έτη εργασιών. Γύρω από σκαρί έχει γίνει προσθήκη ενός γυάλινου θόλου ενώ στο νεό χώρο έκθεσής του το Cutty Sark ... «ίπταται» και παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να το απολαύσουν από όλες τις γωνίες, αφού χαλύβδινα στηρίγματα το κρατούν σε ύψος 3,3 μέτρων πάνω από την δεξαμενή κι έτσι αυτοί μπορούν να βρεθούν κάτω από το κύτος, να πιούν το τσάι τους στο χώρο αυτό και να θαυμάσουν την μεγαλύτερη συλλογή με ακρόπρωρα στον κόσμο. 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

οντως ειναι εντυπωσιακο εξωτερικα.

με το γυαλινο θολο οταν το κοιτας απο μακρυα, μοιαζει να ειναι μεσα στη θαλασσα και οταν το κοιτας απο κοντα σε πιανει δεος.

 

οταν αποφασιστε να πατε, να πατε νωρις ;) . αν το αφησετε για το τελος της μερας, παιζει να φτασετε 10 λεπτα μετα το "περας προσελευσεων" και να το δειτε μονο απ'εξω. <_<

 

cutty sark@ greenwich london 16062015 c

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...