Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Αστακού & Πλατυγιαλίου


Recommended Posts

Απ' οτι βλέπω στο ais φτάνει τώρα Αστακό κι ένα άλλο της εταιρίας (MERCIA).


To "Mercia", λοιπόν, δεμένο στο Πατυγιάλι την περασμένη εβδομάδα σε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται και ο βολβός του "Γεράσιμος" που ανετράπη την 1η Μαρτίου λόγω μετατόπισης φορτίου (ελαιοπυρήνα). Τί θα γίνει με αυτό; Υποτίθεται στις 27 Mαρτίου είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανέλκυσης.
Σε μια λήψη από το αεροπλάνο διακρίνεται και το Wessex.


gallery_2195_190_73068.jpg Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Εδώ και μερικές ημέρες φαίνεται να βρίσκεται στο Πλατυγιάλι η πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου CASTORO SEI, το ρυμουλκό VGN JORDAN, ενώ φθάνουν αύριο και η δράγα BUCKINGHAM μαζί με το ρκ MARINECO INDIA. Στις 15/09 γράφει άφιξη και ο CHRISTOS XXIV που ανεβαίνει ρυμουλκώντας από το Port Said.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παραμένουν τα Castoro Sei και το Buckingham , ενω βλέπω στο marinetraffic να πηγαίνει το cutter suction dredger Amazone. Ετοιμάζεται τιποτα ανοιχτά του Άστακου για άντληση πετρελαίου?

Link to comment
Share on other sites

Tο ευχάριστο είναι ότι το λιμάνι φαίνεται να λειτουργεί, δεδομένου ότι είναι μέσα και το bulk carrier Mighty Christos, που φαίνεται να έχει έρθει από την Αργεντινή. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Η πλωτή εξέδρα EIRIK RAUDE εντοπίστηκε στον Αστακό.

Καμία σχέση με πλωτή εξέδρα γεοτρύπανου ή ακόμη εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, δεν έχει η εμφανιζόμενη στα μέρη μας, που χθες αποτέλεσε το επίκεντρο σχολίων και ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συνέλεξε η εφημερίδα μας, πρόκειται για την – γνωστή στους ειδικούς – ημιβυθιζόμενη πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Eirik Raude, που ανήκει στην εταιρεία Ocean Rig, η οποία αφού έκανε τον επαγγελματικό της κύκλο, οδεύει για δέσιμο σε κάποια παραθαλάσσια «φιλόξενη» ελληνική περιοχή…

Η πλατφόρμα εμφανίστηκε χθες στο νότιο Ιόνιο και μάλιστα ανατολικά της Ζακύνθου και αργότερα της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας «λογικά» σενάρια περί τοποθέτησης της στην περιοχή, αφού τον περασμένο Ιανουάριο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, στο τρίγωνο Ζάκυνθος – Κεφαλλονιά – Κυλλήνη.

Την εξέδρα μετέφερε ρυμουλκό τεράστιας ιπποδύναμης, το οποίο την κουβαλάει με πολύ αργές ταχύτητες.

 

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύγκρουση σκαφών στον Αστακό μεταξύ του Αγία Αναστασία και Άγιος Ανδρέας ΙΙ είχαμε τη Κυριακή 24/07/16

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλιιού, για περιστατικό πρόσκρουσης του βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας “ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” Σ.Μ. 628 στο πλωραίο αριστερό μέρος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Π. 882, στην θαλάσσια περιοχή “ΓΛΩΣΣΑ” ΠΩΓΩΝΙΑΣ Αστακού.

Στη συνέχεια τα ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στο λιμένα Αστακού. 

Από το Β' Λ/Τ Τμήμα Πλατυγιαλιού του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας. 

 

Πηγή: ΥΕΝ

Υ.Γ: Αυτό Ε/Γ-Ο/Γ Ανδρέας ΙΙ με Ν.Π 882, ξέρει κανείς καμία πληροφορία?? Σκέφτομαι μην είναι καμιά παλιά μικρή παντόφλα!!

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 11 months later...

Βύθιση μικρών σκαφών στο Μεσολόγγι

Quote

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλίου, ότι το DRILL SHIP “EIRIK RAUDE” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο, λόγω παροπλισμού, στον οικείο λιμένα, αποκολλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκαλώντας τη βύθιση του Θ/Γ-Α/Ψ “ΑΛΚΥΩΝ” Ν.Μ. 59 και της πιλοτίνας “ΠΑΙΛΟΤ Ι” Ν.Μ. 17.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, καθώς τα ανωτέρω σκάφη δεν ήταν εφοδιασμένα με καύσιμα, λόγω ακινησίας, ενώ μετά την παύση των δυσμενών καιρικών συνθηκών τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα στην περιοχή βύθισης και ανελκύστηκε η πιλοτίνα “ΠΑΙΛΟΤ Ι”.   

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα  Πλατυγιαλίου.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 5/27/2005 at 12:30 AM, proud_ionian said:

το Olympia Palace ηταν, κατα την 15 μερη απουσια του απο τη γραμμη, στο Πλατυγιαλι (αστακος)
εκει εγινε προγραματισμενη επιθεωρηση/συντηρηση απο την fincantieri σε οτι καλυπτεται ακομη απο την εγγυηση.

 

On 12/22/2022 at 4:59 AM, Blue Star Delos said:

Το πλοίο φαίνεται να βρίσκεται στο Πλατυγιάλι Αστακού.

 

41 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

και κάποιο Κρήτη είχε κάνει παλιότερα μια επισκευή του στο Πλατυγιαλι.

Για να εχουμε μαζεμενα οσα πλοια εχουν κανει επισκευη/επιθεωρηση στο Πλατυγιαλι.

Απο εκει και περα, εχουμε ακινησιες ή μακροχρονιους παροπλισμους, Βεντουρόπλοιων και Αρκουμανόπλοιων, την εξόδιο ακολουθία του Θιάκι και απεργοσπαστικές προσεγγίσεις πλοίων της Αδριατικής.

Γενικώς ένα λιμάνι στην άκρη του πουθενά, που ακόμη και σήμερα έχει προβληματική οδική πρόσβαση και δυσκίνητη διοίκηση, το οποίο υπό Κ.Σ. δεν αποτελεί επιλογή.

41 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

...δεν βρίσκω κάποιο λόγο να λέμε για εχεμύθεια!! 

Αρκεί το Euroferry Olympia.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τι σχέση η πυρκαγιά του Euroferry Olympia, με την ετήσια ακινησία του Hellenic Spirit??? Στη περίπτωση του Euroferry Olympia, το Πλατυγιαλι ήταν ένα ασφαλές λιμάνι που δεν θα ενοχλούσε με τη παρουσία του, σε σχέση με ένα αλλά λιμάνι (Ηγουμενίτσα, Πάτρα ή Κέρκυρα, που ήταν τα πιο κοντινά λιμάνια), μέχρι να σβηστεί πλήρως η φωτιά, να γίνει η διερεύνηση της αιτίας της φωτιάς και να απομακρύνθουν όλα τα καμμένα φορτηγά από το γκαράζ του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...