Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Φαίνεται το Νήσος Σάμος ζήλεψε την επιλογή του Νήσος Ρόδος τη Τρίτη!!! Να πάρει τι στη Θηρασια?? Κάποτε που υπήρχε σύνδεση με τη Θηρασια στο δρομολόγιο της Παροναξιας μια φορά την εβδομάδα μέσα στο καλοκαίρι έπαιρνε 20-25 επιβάτες! 

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά δεν έπρεπε να βγει το Νήσος Σάμος για λίγο στα ανοιχτά, ώστε να διευκολύνει την προσέγγιση του Άκουα Σπίριτ ?

Απορώ που έδεσε το δύσμοιρο το βαποράκι.... πάνω στις ομπρέλες της αμμουδιάς ? Και αύριο το πρωί έχει πάλι προσέγγιση.

Link to comment
Share on other sites

Ένα μήνα μετά, πάμε ξανά Σαντορίνη :wub: , αφού πρώτα χαιρετάμε τα αεροπορικά για Κορφού. Δεν ξέρω τι έχω πάθει εδώ και τρία χρόνια με αυτό το μέρος που απειλεί τον πλατωνικό μου έρωτα με το Ιόνιο :D Εκεί, λοιπόν, στη Θήρα, μεταξύ άλλων, συναντάμε τη βασίλισσα! Το Νήσος Σάμος, αφού έφυγε από Θηρασιά που είχε δέσει αρχικά, έπλευσε έξω από το Ασπρονήσι για να δέσει τελικά Κυριακή πρωί στον Αθηνιό και να αποπλεύσει Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος για Πειραιά. Το βλέπουμε επίσης στην αναχώρησή του την Τρίτη.

ecb566114a4d76ecc1154504f785ad37  3dcb3b7cc74e5daa4d0ac4dd3c4f67b6  b75b7619ec65a99290dc5ed6c42bd6e1

 

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολύ αργό στη μανούβρα αναρωτιέμαι πραγματικά με τα μελτέμια στη Νάξο τι θα γίνει.Συγκεκριμένα με μπουνάτσα χθες στον Αθηνιό έκανε 25 λεπτά να γυρίσει και να δέσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλεπω το πλοιο να εχει θεματακι στη Ναξο.Ενω αρχικα ειχε δεσει για καποια λεπτα επειτα απομακρυνθηκε   και με ταχυτητα 1 kn ηταν  για πολυ ωρα καθετο στο κεφαλι. Επειτα φανηκε να απομακρυνεται εξω απο το λιμανι αλλα  τωρα φενεται να προσπαθει να ξαναπροσεγγισει. Στην αρχη υπεθεσα πως θα ταν θεμα με τις αγκυρες αλλα νομιζω εχει θεμα με τον καιρο. Βαραει δυνατα σημερα ο βοριας

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

Ξανα τα ιδια και σημερα  αυτη  τη στιγμη. Το πλοιο αντεξε 2 λεπτα στο κεφαλι  και πλεον δεν μπορει  να προσεγγισει.  Στην καμερα παρακατω μπορειτε να βλεπετε το λιμανι της Ναξου live. http://www.naxosisland.eu/

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού με ειδικότητα θαλαμηπόλου εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Νήσος Σάμος Ν.Π 12396, στο αριστερό του πόδι (κάταγμα μεταταρσίου).

Ο ναυτικός μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Διενεργείται προανάκριση από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να ξεφύγουμε λίγο από τη μάχη της Ραφήνας 😉. Είχα την τύχη να ταξιδέψω πριν λίγες μέρες με το πλοίο και έχω να πω ότι οι εντυπώσεις μου ήταν θετικότατες. Δεν ήξερα το πλοίο ως Ionian Queen αλλά είναι σίγουρο ότι έχει υποστεί εκτεταμένη ανακαίνιση. Δε νομίζω οτι έχει να ζηλέψει τίποτα από τον (πολύ καλό) ανταγωνισμό της γραμμής. Το μόνο που δεν μου κάθεται πολύ είναι τα πολλά αεροπορικά καθίσματα αλλά περί ορέξεως... Η διαφορά μεγέθους από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στις Κυκλάδες είναι εμφανής. Τα σαλόνια του είναι πολύ άνετα μοντέρνα και καλαίσθητα. Το εσωτερικό του σίγουρα δεν παραπέμπει στην πραγματική του ηλικία. Τα καταστρώματα του είναι κυριολεκτικά ατελείωτα τα οποία όμως λόγω του αέρα δεν τα χαρήκαμε πολύ. Η συμπεριφορά του στον καιρό άψογη (καιρός 6 προς 7)με ένα ελαφρύ pitching. Κλείνοντας να πω ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση η πολύ γρήγορη μανούβρα στην Πάρο. Παρόλο τον δυνατό αέρα με ένα φύτεμα σε μερικά λεπτά ήταν δεμένο. Πραγματικά έξοχη επιλογή για ταξίδι. Μακάρι να πάει καλά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πήγα επιτέλους κι εγω πρόσφατα με το βαπόρι μέχρι τη Σαντορίνη. Δεν θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα βολικό για τουρίστες που πάνε Πάρο και Νάξο (ίσως όμως βολεύει τους ντόπιους και τα φορτηγά) ωστόσο για Σαντορίνη θεωρώ πως έχει μακράν την καλύτερη ώρα άφιξης καθώς κερδίζεις ολη την ημέρα, και εάν δε έχεις και καμπίνα το ταξίδι είναι απίστευτα ξεκούραστο. 

Ο όγκος του πλοίου απίστευτος και τα πλωριά μπαλκόνια όλα τα λεφτά. Οι δε ατέλειωτες περατζάδες σκέτη απόλαυση. 

Ωραίο και το σελφ-σερβις και πολύ ποιοτικό. Τέλος να πω ότι τόσο ευγενικό πλήρωμα δεν θυμάμαι να έχω ξανασυναντήσει πουθενά τα τελευταία χρόνια. 

Θα επανέλθω και λίγο αργότερα με μερικές φωτογραφίες

Link to comment
Share on other sites

Βολικο ειναι η αληθεια οτι δεν μπορεις να το πεις για τους Ελληνες τουριστες αλλα ειναι πολυ βολικο για τους ξενους οι οποιοι φθανουν αεροπορικως στην Ελλαδα την ιδια μερα και δεν χρειαζεται να περιμενουν το επομενο πρωι.Σε ποσοστα θα ελεγα 70% ξενοι 30% Ελληνες με το ματι παντα.

Ταξιδευω αυτη τη στιγμη με το πλοιο το οποιο εφτασε 11και10 στον Πειραια με αρκετο κοσμο να το περιμενει και αναχωρησαμε 12και50 και το κυριο αιτιο ηταν τα φορτηγα που ειναι πραγματικα πολλα και ειναι εμφανες οτι το πλοιο βασιζεται αποκλειστικα σε αυτα καθως απο κοσμο λιγα πραγματα...

Υ.Σ. Αν ο @hayabusagr ειναι τωρα στη Σαντορινη τοτε πρεπε να ψαξουμε το yt για ενα βιντεο με drone της αναχωρησης μας γιατι νομιζω πως ειδα ενα μας ακολουθουσε για λιγο:P

Link to comment
Share on other sites

Η εντύπωση μου από πρόσφατο ταξίδι είναι ότι έχει αρκετή κίνηση, και σε επιβάτες και σε οχήματα. Έχει όμως και το χαρακτηριστικό το πλοίο ότι δύσκολα "μπουκώνει", έχει απίστευτη άπλα. Με 1.300 επιβάτες στο δικό μας ταξίδι, νόμιζες ότι είναι άδειο, δεν πίστευα το νούμερο.

Link to comment
Share on other sites

Το παρατήρησα κι εγώ είναι αλήθεια ιδίως στο πρυμναιο κατάστρωμα. Και στην καμπίνα υπήρχε λίγο στις πόρτες αλλά με μια μικρή σφήνα έφυγε γρήγορα. 

Για να είμαι ειλικρινής πιο κουραστικές μου φάνηκαν οι παρά πολλές επαναλήψεις κάθε ανακοίνωσης που γινόταν από τα τα μεγάφωνα 

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω οτι το πιο κουραστικο ειναι οι ανακοινωσεις,οχι μονο σε αυτο το πλοιο αλλα σε ολα τα πλοια της εταιριας.Σε καθε λιμανι επαναλαμβανουν πανω απο δεκα φορες οτι το πλοιο εχει αφιχθει στο ταδε λιμανι και αφου αναχωρει αρχιζουν στα μεγαφωνα να καλουν τουλαχιστον καμια δεκαπενταρια επιβατες να πανε στην ρεσεψιον.

Link to comment
Share on other sites

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «Νήσος Σάμος» με έναν ελιγμό, κάνοντας μια στροφή 180 μοιρών, έστρεψε την πλώρη του προς την Παναγία της Πάρου, την Παναγία την Εκατονταπυλιανή και με πυροτεχνήματα που άναψαν στο κατάστρωμα του αλλά και πανηγυρικό παρατεταμένο σφύριγμα, τίμησε τα προεόρτια της μεγαλύτερη γιορτής του νησιού με έναν πολύ πρωτότυπο και θεαματικό τρόπο.

 

Edited by proud_ionian
parianos typos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...