Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όταν λέω δεν θα είναι σκέτη ακινησία εννοώ ότι δεν θα είναι δέσιμο για να καθίσει το πλοίο. Αλλά θα γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης μετά από σχεδόν 7 μήνες δρομολόγησης κάποια μηχανήματα που θα κοντεύουν να συμπληρώσουν ώρες, οπότε επειδή το καλοκαίρι δεν θα έχει καθόλου χρόνου για εργασίες, θα γίνουν προκαταβολικά. Σίγουρα μετά από τη πρώτη δρομολόγηση του με τα σινιάλα της HSW θα έχουν προκύψει μικρό ατέλειες που θα χρήζουν παρεμβάσεων. Καθώς και βελτιώσεις που το πλήρωμα του θα έχει παρατηρήσει και θα έχει προτείνει στην εταιρεία για να γίνει πιο λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Λογικο δεν ειναι αν πρεπει να γινουν καποιες εργασιες στα πλαισια της συντηρησης και της καλυτερης λειτουργιας του βαποριού να πεσει το οποιο χρημα,από τι στιγμη μαλιστα που το βαπορι προοριζεται για να δουλεψει;

Αν είναι να μην ριξουν άλλο ευρω καλυτερα να το στειλουν για σκραπ

Για μενα αν υπαρχει ένα λαθος είναι ότι το πηραν.Απο τη στιγμη που αποφασισαν να το παρουν και να το δουλεψουν πρεπει και να το στηριξουν.Δεν γινεται να σερνεται επειδή δεν εγινε επισκευη

Link to comment
Share on other sites

Εννοω ότι αν δεν πεσει χρημα για να γινουν οι απαραιτητες εργασιες ώστε να γινει η συντηρηση και να βελτιωθουν οι ατελιες που ανεφερες είναι λογικο το πλοιο να αρχισει να χωλαινει με τον καιρο σε ολους τους τομεις

Link to comment
Share on other sites

Και μετά θα αρχίσουν να λένε ότι έχουν εγκαταλείψει το βαπορι!! 

1 hour ago, proud_ionian said:

και αλλα ευρωπουλα θα ρουφηξει η μαυρη τρυπα;

Μάλλον τους έκανε οικονομία γενναία σε ευρώ λόγω μικρότερης κατανάλωσης στα πετρέλαια σε σχέση με το Αριαδνη!!

Link to comment
Share on other sites

σωπα. χαλασανε ενα σκασμο λεφτα σε ενα πλοιο 28 ετων, δεν ξερουν ποσα θα τους ζητησει ακομη και κερδισαν κατι ψιλα επειδη καιει λιγοτερο.

να θυμισω οτι οι μετασκευες των 80s και 90s που πολλοι κατα καιρους θυμουνται και νοσταλγουν εγιναν σε πλοια 15-20 ετων. νομιζω οτι το μυτιληνη και το ionian victory (νυν sky), ηταν απο τα πιο μεγαλα

αν τα... ιδιαB) διαθεσιμα που πηγαν στην αγορα και μετασκευη του queen, ειχαν παει σε μειωση δανεισμου, ποσο πιο γενναια οικονομια θα ειχαν κανει, απο τους λιγοτερους τοκους που θα πληρωναν;

μηχανολογικα το πλοιο πασχει παντως ακομη. ταξιδευει με 1,5 κομβο κατω απο οσο ταξιδευε στην αδριατικη

υποτιθεται οτι περσυ εγινε ολοκληρωτικη ανακαινιση παντου (μηχανολογικα αναφερομαι), μετα απο τριαμισυ χρονια παροπλισμου και εγκαταλειψης και τωρα μετα απο 6 μηνες κοντευουν να... συμπληρωσουν ωρες; 

μαλλον βγαζει θεματα ακομη και τρεχουν να τα μαζεψουν. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί, το Νήσος Σάμος άλλαξε θέση στο Πέραμα. Το πλοίο πήγε στη θέση του Κύδων στη προβλήτα 2 του Περάματος με τη βοήθεια ρυμουλκών, λογικά θα καθίσει για λίγες ήμερες και θα επιστρέψει στη θέση του.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

 λογικά θα καθίσει για λίγες ήμερες και θα επιστρέψει στη θέση του.

 

πηγε βολτα για να ξεσκασει (εξω ντερτια):P ή θα γινει καποια συγκεκριμενη εργασια;

Link to comment
Share on other sites

On 15/1/2017 at 2:32 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Εκτός εάν έχει απομακρυνθεί μέχρι τότε το Παναγία Τήνου και πάει στην Ακτή Κονδύλη. Γιατί πέρυσι η HSW ζήταγε θέση εκεί για το Νήσος Ρόδος.

Από ότι μαθαίνω πρέπει να είναι οριστικό ότι κλείδωσε η θέση του Νήσος Σάμος στην Ακτή Κονδυλη, στη θέση που είναι το Παναγία Τήνου (μόλις απομακρυνθεί)

Link to comment
Share on other sites

On 22/2/2017 at 9:18 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

λογικά θα καθίσει για λίγες ήμερες και θα επιστρέψει στη θέση του.

 

ειναι ηδη πισω, απο την παρασκευη 24.02 το πρωι

On 23/2/2017 at 0:55 AM, proud_ionian said:

πηγε βολτα για να ξεσκασει (εξω ντερτια):P ή θα γινει καποια συγκεκριμενη εργασια;

ποιος ηταν τελικα ο λογος;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βλέπω το Νήσος Σάμος στο σύστημα να αναχωρεί Παρασκευή 28 Απριλίου από Πειραιά για το δρομολόγιό του και μετά να επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι Δευτέρα Πρωτομαγιάς. Μέσα στο τριήμερο αυτό δεν θα κάνει άλλο δρομολόγιο; Θα μείνει Σαντορίνη; Ας με διαφωτίσει κάποιος γνώστης :) 

Link to comment
Share on other sites

Έχει παραμονή στη Σαντορίνη λόγω του 3ημερου. Κανονικά θα είχε αναχωρήσει τη Κυριακή αλλά λόγω του 3 ημέρου θα φύγει τη Δευτέρα για την επιστροφή του στο Πειραιά. Τώρα το πιο πιθανό είναι να την βγάλει σε κάποιο αγκυροβόλιο της Σαντορίνης.

Link to comment
Share on other sites

Το Νήσος Σάμος έφυγε νωρίς από το Πέραμα για το πολύωρο δοκιμαστικό της Παρασκευής, όπου έπιασε μέχρι 20,4 κόμβους. Το πλοίο πέρασε γύρω στις 18:30 τα φανάρια του λιμανιού του Πειραιά και στο στένεμα που συναντήθηκε με το Αριάδνη πήραν φωτιά οι κόρνες των πλοίων με ανταλλαγή συνεχών σφυριγμάτων. Το Νήσος Σάμος έκανε αριστερή στροφή στη λεκάνη (συνήθως βλέπουμε δεξιά στροφή στη λεκάνη για να πάνε στον Άγιο Διονύσιο) και έκανε ανάποδα για να περάσει μέσα από την Ακτή Τζελέπη για τη θέση του Νο: 129-130 στην Ακτή Κονδύλη. Το πλοίο μετά από μια ώρα παραμονής στη θέση του (γύρω στις 20:00, δηλαδή πριν την αναχώρηση των Κρητικών), μεθόρμισε στο ντοκ 3 για τις τελευταίες ετοιμασίες.Να προσθέσω ότι το άσπρο εκδοτήριο που είναι απέναντι από τη θέση του, έχει αρχίσει και βάφεται στα χρώματα της HSW. Επίσης στο εκδοτήριο της HSW στα Λεμονάδικα έχουν αρχίσει να δουλεύουν οι ηλεκτρονικοί πίνακες που ανακοινώνουν την έναρξη των δρομολογίων του Νήσος Σάμος στις 31 Μαρτίου.

Τέλος να προσθέσω ότι παίζουν σε πολλά τοπικά site άρθρα για την έναρξη των δρομολογίων του Νήσος Σάμος στη Πάρο Νάξο Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...