Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου στο λιμάνι της Γένοβας


Recommended Posts

Πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου στο λιμάνι της Γένοβας

 

Απίστευτο ναυτικό δυστύχημα συγκλονίζει την Ιταλία. Εμπορικό πλοίο, μάλλον εξαιτίας μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Γένοβας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι νεκροί από την πρόσκρουση του πλοίου Jolly Nero είναι τρεις, οι τραυματίες τέσσερις, και οι αγνοούμενοι δέκα.

Η πρύμνη του πλοίου προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου, προκαλώντας, ουσιαστικά, την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτιρίου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως έπεσε στο κενό το ασανσέρ που μετέφερε στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους. Ήταν η στιγμή που γινόταν η αλλαγή της βάρδιας.

Αιτία του τραγικού δυστυχήματος, πιθανώς, μια μηχανική βλάβη με δυο από τις μηχανές, που, όπως ανέφερε μέρος του πληρώματος, σταμάτησαν, ξαφνικά, να λειτουργούν.

Την στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια: περίπου δέκα υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Το Jolly Nero, που ανήκει στην ιταλική εταιρία Μεσσίνα, έχει μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα και λίγο πριν από το δυστύχημα είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.

Η εισαγγελία της Γένοβας κατάσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ένα ελικόπτερο πετά συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των δυτών.

 

 Πηγή: NEWSIT

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

ειναι της linea messina. το bbc αναφερει οτι ο πλοιοκτητης εχει μεταβει στη γενοβα.
 
η linea messina ειναι ιστορικη εταιρεια της ιταλιας στης εμπορευματικες μεταφορες.  δεν ειναι γνωστη μονο για το amaranto
 

Πλοιοκτήτες και προσφέροντες τακτικές γραμμές από και πρός την Αφρική από το 1921, η Linea Ignazio Messina είναι από τις πλέον μη προβεβλημένες εταιρείες του χώρου. Προσφέρει γραμμές και πρόσβαση σε διάφορους εξωτικούς προορισμούς με βάση πάντα την bella Italia αλλά και προσεγγίσεις σε Γαλλία και Ισπανία. Αυτήν τη στιγμή τα πλοία της εταιρείας παίζουν μπάλα στη Μέση Ανατολή από Aqaba σε Mundra και Dubai, στην Ανατολική και Νότια Αφρική με Dar es Salam, Mombasa, Maputo και Durban, στην Δυτική Αφρική με όλα τα εξωτικά λιμάνια της περιοχής που έχει βγάλει έναν Ρασίντ Γιεκινί κι έναν Αμαέκι Ότιτζι :D, όπως φυσικά και εντός Μεσογείου με έμφαση στην Αλγερία.

Ο λόγος που με έκανε να ασχοληθώ με την εταιρεία δεν είναι άλλος από τον εντυπωσιακό σε ποικιλία, μέγεθος και χρωματισμό στόλο της. Όλα τα πλοία έχουν σαν πρώτο συνθετικό το όνομα Jolly και η εταιρεία τα έχει μαζέψει από όλες τις γωνιές του κόσμου ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ένα roll-on/roll-off service σε όλους τους παραπάνω προορισμούς όπου δεν υπάρχουν απαραίτητα τα πλεόν σύγχρονα μέσα φόρτωσης και εκφόρτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό λιμάνι. Ενώ εργαζόμενοι στο λιμάνι δηλώνουν σοκαρισμένοι απο το συμβάν και το θεωρούν αδιανόητο.

 

 

Πρίν λίγη ώρα απο την τηλεόραση της Rai

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Εννοώ πιλότος; καπετάνιος ; ρυμουλκά ;; γιατι θυμάμαι οτι υπήρχε σιγή τις πρώτες μερες

δεν εννοούσα το χρηματικό .. δεν ηταν και τσιγαράδικο της Μεσογείου :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για δέστε εδώ ένα ενδιαφέρον, όσο και μπερδεμένο άρθρο. Εκτός κι αν είναι τα φτωχά μου ιταλικά που το μπερδεύουν.

 

Σε ελέυθερη μετάφραση, υπάρχει ακόμα ανοιχτή έρευνα σε βάρος του Rina αλλά και φυσικών προσώπων για πλημελλή έκδοση, ή ακόμα και έκδοση χωρίς να είναι προιόν επιθεώρησης, πιστοποιητικών των πλοίων. Η όλη ιστορία ξεκινάει από το Jolly Nero και επεκτείνεται σε Moby, Corsica και GNV από τα γραφεία των οποίων η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας(Guardia di Finanza) φέρεται να έχει αφαιρέσει έγγραφα. Αν καταλαβαίνω καλά, ο αρθρογράφος αναρωτιέται αν υπάρχει ακόμη σε εξέλιξη η έρευνα, μια και δεν έχει ακουστεί τίποτε για κάποιο καιρό. Όπως βλέπετε, καμιά διαφορά με τα εδώ τεκταινόμενα σε επίπεδο ερευνών υποθέσεων που αποτελούν καυτή πατάτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τελικά μάθαμε ποιοί την πλήρωσαν. Πλοίαρχος 10 χρόνια φυλάκιση, γραμματικός & πρώτος 8, πλοηγός 4. Οι ποινές λιγότερες από τις μισές που πρότεινε ο εισαγγελέας ενώ μένουν ανοιχτές ακόμη οι υποθέσεις εναντίον του λιμανιού της Γένοβας και των σχεδιαστών του πύργου των πλοηγών. Επίσης, 1 εκατομμύριο και κάτι πρόστιμο στη Linea Messina.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...