Jump to content
Shipfriends

Nαυτική τραγωδία έξω απο το Κιάτο 20/02/2013


Recommended Posts

Ναυτική τραγωδία στο Κιάτο. Ρυμουλκό ναυάγησε κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης φορτηγού πλοίου στο λιμάνι της περιοχής με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο καπετάνιος του.

Πρόκειται για το «Άρτεμις 5» το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα βοηθούσε το υπό σημαία Μολδαβίας φορτηγό πλοίο «JSM» να βγει από το λιμάνι του Κιάτου. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τα δύο πλοία συγκρούστηκαν και το ρυμουλκό, ο οποίο είχε τρία άτομα πλήρωμα, βυθίστηκε. Ο πλοίαρχος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου άφησε την τελευταία του πνοή ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

 

Πηγή: Τοπικές Αρχές

Edited by Cruise Europa
Link to comment
Share on other sites

Και το σχετικό video που αναρτήθηκε απο το ναυάγιο

http://youtu.be/_e-oZjEgjic

 

Από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Εισαγγελέως Κορίνθου, η οποία διέταξε τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το Φ/Γ "JSM" είχε προορισμό την Κωστάντζα Ρουμανίας. Τα 2 άλλα μέλη πληρώματος του Ρ/Κ, που είναι καλά στην υγεία τους, σήμερα αναμένοντε να καταθέσουν

 

Πηγή: Tοπικές Λιμενικές Αρχές

Link to comment
Share on other sites

Μια εβδομάδα μετά το ναυάγιο του Ρ/Κ απο την πρόσκρουσή του με το Φ/Γ JSM και το μικρό φορτηγό παραμένει ακόμη αγκυροβολημένο έξω απο το λιμάνι του Κιάτου, αναμένοντας τα αποτελέσματα του πορίσματος

Link to comment
Share on other sites

Tελικά η κακή συνεννόηση μεταξύ των 2 πλοίων , επέφερε την τραγωδία με τον χαμό του καπετάνιου του Ρ/Κ Άρτεμις  Ψωμά Φώτη. Να πώ και 2 στοιχεία για το ρυμουλκό που δεν αναφέραμε. Ήταν κατασκευής του 1978 και ανήκε στην εταιρεία Ατζανα Ν.Ε 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Σχεδόν 6 μήνες μετά την τραγωδία που είχαμε και το πλοίο βρίσκεται ακόμη στο Κιάτο, καθώς εκρεμεί απαγόρευση απόπλου λόγω ασφαλιστικών μέτρων από την οικογένεια του νεκρού, πράγμα που έχει έχει κάνει ομήρους το πλήρωμα του πλοίου. Οι ιδιοκτήτες του πλοίου, έχουν γίνει άφαντοι,εγκαταλείποντας τους ανθρώπους στην τύχη τους και δεν απαντάνε καν στα τηλεφωνήματα

Η κατάσταση εντός του JSM όπως αναφέρει η οικεία λιμενική αρχή, είναι πολύ άσχημη. Βρώμα παντού, με μηδαμινή υγιεινή! Στο πλοίο έχει τελειώσει το πετρέλαιο και δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδης ηλεκτρικές συσκευές, ψυγεία, κουζίνες, ανεμιστήρες, αντλίες νερού, κλπ!
Φυσικά λεφτά για φαγητό δεν υπάρχουν μετά απο 6 μήνες, με αποτέλεσμα να σιτίζοντε από την φιλανθρωπία της εκκλησίας. Νερό δεν υπάρχει σταγόνα και πλένονται στην θάλασσα!!
Τα ανθρώπινα απόβλητα έχουν ξεχειλίσει στους βόθρους του πλοίου και καμία μέριμνα δεν υπάρχει για να αδειάσουν ενώ υπάρχει και καταγγελία ότι πέφτουν στη θάλασσα εντός του λιμανιού, βρομίζοντας την περιοχή.
Με λίγα λόγια, το πλοίο μετα την τραγωδία κατάντησε να είναι μια υγειονομική βόμβα στο λιμάνι του Κιάτου και αν δεν υπάρξει μέριμνα των αρμοδίων, για να βρεθεί κάποια λύση, πραγματικά δεν ξέρω τί αποτελέσματα θα υπάρξουν!! Να αναφέρω ότι το πλήρωμα είναι Αιγύπτιοι, Σύριοι και κάποιοι Ουκρανοί αξιωματικοί και καταλαβαίνετε τις συνθήκες που επικρατούν!
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Με λίγα λόγια, το πλοίο μετα την τραγωδία κατάντησε να είναι μια υγειονομική βόμβα στο λιμάνι του Κιάτου και αν δεν υπάρξει μέριμνα των αρμοδίων, για να βρεθεί κάποια λύση, πραγματικά δεν ξέρω τί αποτελέσματα θα υπάρξουν!!

 

 

Δύο μήνες μετά απο την ανάρτησή μου, ο Δήμος "ξύπνησε" και ζητά συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας, για να βρεθεί μια λύση, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι διαμαρτύροντε εντόνως κυρίως λόγω των αποβλήτων των ναυτικών του "JSM" και της δυσωδίας γύρω απο το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

Σύμφωνα με το AIS, το πλοίο φαίνεται πως αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι του Κιάτου, με άνγωστο μέχρι στιγμής προορισμό αλλά και με νέο όνομα (CHRISTINA)...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το AIS, το πλοίο φαίνεται πως αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι του Κιάτου, με άνγωστο μέχρι στιγμής προορισμό αλλά και με νέο όνομα (CHRISTINA)...

...Πειραια για καθαρισμα υφαλων και επιθεωρηση απο δυτη-ες,στορια-μπνκερ κλπ κλπ....και μετα Θαλασσα Μαρμαρα.ορντερς.....το πλοιο παντως αρκετα καταπονημενο μετα την 15μηνη παραμονη του στο Κιατο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...