Jump to content
Shipfriends

Tin Ujevic (IMO 8974207)


ΣΕΙΡΙΟΣ

Recommended Posts

Το γνωστό σε όλους μας πρώην ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΕΞΠΡΕΣ και νυν TIN UJEVIC (ΙΜΟ 8974207) για το οποίο -όλως παραδόξως- δεν είχαμε μέχρι σήμερα δικό του topic στο φόρουμ.

ShipSpotting.com

1596115.jpg

© Don Fraser

Κατασκευασμένο στο ναυπηγείο των αδελφών Κανέλλου στο Πέραμα το 2001 με αριθμό νηολογίου Ν.Π. 10855. Ανήκε στην εταιρεία "Ευαγγελίστρια" και δούλεψε για το πολύ μικρό διάστημα που πρόλαβε να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας στη γραμμή Ρίου - Αντίρριου. Και λέω "πολύ μικρό διάστημα" διότι αν και το πλοίο αναφέρεται ως κατασκευής του 2001, παραδόθηκε από το ναυπηγείο Κανέλλου στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του τον Σεπτέμβριο 2002.

ShipSpotting.com

1552308.jpg

© Ivan T.

Τον Ιούνιο 2003 πουλήθηκε στην εταιρεία Jadrolinija της Κροατίας μετονομαζόμενο σε TIN UJEVIC, υπό σημαία Κροατίας βέβαια και λιμάνι νηολόγησης την Ριέκα. Τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια δραστηριοποιείται στη γραμμή που συνδέει το λιμάνι του Split με το νησί Starigrad, στις ακτές της Αδριατικής.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Σε αντίθεση με τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα αμφίπλωρα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο έχει 2 ξεχωριστές γέφυρες και, γενικά, φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικής τεχνοτροπίας. Γνωρίζει κάποιος τα + και τα - σε σχέση με τα υπόλοιπα "τυπικά" αμφίπλωρα; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...