Jump to content
Shipfriends

Pride of Dover (IMO 8517736)


Recommended Posts

Ένας παλαίμαχος της Μάγχης, το Pride of Dover, πουλήθηκε για scrap, σύμφωνα με αυτή την ιστοσελίδα. Με μήκος 169,60 μέτρα, πλάτος 28,27 μέτρα και βύθισμα 6,12 μέτρα εξυπηρέτησε τη γραμμη Dover-Calais για σχεδόν 25 έτη. Μετέφερε μέχρι και 2.290 επιβάτες, 650 αυτοκίνητα και 100 φορτηγά σε 1560 γραμμικά μέτρα. Δεν το λες και πολύ μεγάλο σε ηλικία, θα μπρούσε να μας βολέψει υπό άλλες συνθήκες...

prideofdoverfd.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειχε κανα θέμα με τις μηχανές του; Και δε λεει που θα διαλυθεί ... Τον Ιούλιο πάντως στην Αλιαγα είχα δει ένα ρορο της p&o , ίσως έχουν κανα " κανάλι "

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στη σελίδα Dover Ferry Photos στο facebook ανέβηκε

που δείχνει την αναχώρηση του πλοίου από το Tillbury. Και αν βλέπω καλά έφυγε με το κουτσουρεμένο όνομα PRIDE.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ στις 13/12ου (την προηγούμενη Πέμπτη) και λογικά θα πρέπει πλέον να βρίσκεται κάπου στα νότια της Σικελίας. Ο αναφερόμενος προορισμός παραμένει ίδιος, η Τούζλα της Τουρκίας.

Link to comment
Share on other sites

Εγω οσο γνωριζω για σκραπ παει παντως... Οποτε οι βρετανοι συνασθενεις να συνεχισουν την καταποση του απογευματινους αφεψηματος διχως την περηφανια του ντοβερ...

Link to comment
Share on other sites

Το PRIDE OF DOVER ταξιδεύει πλέον για πρώτη (και τελευταία του φορά) στο Αιγαίο. Αυτήν την ώρα στα βορειοδυτικά της Μήλου, και το EIDE FIGHTER που το ρυμουλκεί έχει αλλάξει πλέον τον προορισμό του σε Aliaga, Turkey.

Link to comment
Share on other sites

Παραδόθηκε χθες (Παρασκευή) το πρωί το PRIDE OF DOVER στο Aliaga, και ίσως να έχει κιόλας προσαράξει. Για την ιστορία, το ρυμουλκό EIDE FIGHTER συνεχίζει το ταξίδι του με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...