Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Bλάβη στον έναν από τους δυο καταπέλτες του παρουσίασε του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR I» κατά τη διάρκεια πρόσδεσής του στο λιμάνι του Αθηνιού, στη Σαντορίνη.
Η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων και επιβατών έγινε με ασφάλεια και ακολούθως από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος τελικά επετράπη με την προσκόμιση εγγράφου από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για Κω με 380 επιβάτες και τελικό προορισμό τη Ρόδο με 525 επιβάτες, όπου επρόκειτο να απαγορευτεί ο απόπλους του από τη Λιμενική Αρχή, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκομίσεως πιστοποιητικού ασφαλείας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.


Από τη Ναυτεμπορική

Edit : Αυτή τη στιγμή, ο βάπορας πάει κεφάτος (26,1 knots) για Ρόδο.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...
On 7/19/2023 at 12:14 PM, DIMOS95 said:

Το πλοίο μετά την αναχώρηση του από τη Πάρο έκανε μερικές στροφές έξω από το νησί με 10knots και τώρα συνέχισε προς Πειραιά. Κάποια διάσωση ίσως; 

On 7/19/2023 at 2:27 PM, gioannis said:

..... πάει η άγκυρα ! κάποιος ετοιμάζει βαλίτσα στην άφιξη. ☹️

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Ο/Γ Blue Star 1 στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1'' Ν.Π. 10744, ότι κατά τον απόπλου του από τον λιμένα ''ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ'' ν. Πάρου προς τον λιμένα Πειραιά, δεν κατέστη δυνατή η πλήρης άπαρση της δεξιάς άγκυρας, λόγω βλάβη στον εργάτη της.

Το εν λόγω πλοίο συνέχισε τον πλου του για λιμένα Πειραιά, με 993 επιβάτες, 97 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 35 Φ/Γ και 01 λεωφορείο, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1'' και στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Επιδημία οι άγκυρες! Πάλι δεν λέει οτι την άφησαν μεσοπέλαγα, ούτε εξηγεί πως συνέχισε τον πλου του το πλοίο μεχρι τον Περαία😁

Link to comment
Share on other sites

 Από επιβάτη ακούστηκε ότι φρέναρε απότομα με το που πέρασε τον Αγιο Φωκά και ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος (μπαμ) όταν έσπασε μάλλον .

Ακινητοποιήθηκε για λίγο προφανώς για τσεκάρουν τι ζημιά έχει προβληθεί  και μετά πάλι συνεχίσε για Πειραιά…

Anyway συνήθως κάποιοι φεύγουν με τους κάβους  στη θάλασσα

Τέλος καλό όλα καλά

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...