Jump to content
Shipfriends

Άρχων (ΙΜΟ 7413921)


Recommended Posts

Το ΑΡΧΩΝ προκειται για νεα σχετικα παρουσια στα δικα μας νερα.

Συμφωνα με το equasis αγοραστηκε περυσι και το προηγουμενο ονομα του ηταν DOGGER.

Λογικα πρεπει να ανηκει σε Μυτιλινια εταιρεια αλλα δεν ξερω σε ποια.

Εδω οπως και στην προηγουμενη φωτο ειναι στη Σκαλα Πολιχνιτου και το πιο πιθανο ειναι να φορτωνει αλατι.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 3 years later...

Το συγκεκριμένο motorship με το όνομα HADDAD 1, σημαίας Βολιβίας πρέπει να είναι αυτό που τελεί υπό κράτηση στην Ιεράπετρα, για μεταφορά όπλων. Προηγούμενο λιμάνι το Iskenderun, και αναγραφόμενος προορισμός Misurata. 

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία που λένε οτι ειναι Ελληνικη, κατα κύριο λογο "τρέχει" βαπόρια που ανήκουν σε Σύριους και Λιβανέζους που είτε εχουν μεταναστεύσει εδω η στη Ρουμανία , οχι μονο τωρα πρόσφατα αλλα και 20-30 χρονια πριν

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Τον Σεπτέμβριο του 2015, κομάντος του Λιμενικού ακινητοποιούν ένα φορτηγό πλοίο νότια της Κρήτης. Στα αμπάρια του εντοπίζουν χιλιάδες τροποποιημένες καραμπίνες και μισό εκατομμύριο σφαίρες. Ο βαρύς οπλισμός είχε ως τελικό προορισμό μια ομάδα ανταρτών στη Λιβύη. Η υπόθεση, που απασχόλησε επί μακρόν τις ελληνικές και ξένες διωκτικές Αρχές, δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στον Πειραιά και καθαρογράφθηκε προ ημερών. Ο Σύριος πλοίαρχος κρίθηκε ένοχος και τα έξι μέλη του πληρώματος αθωώθηκαν. Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα δύο κρίσιμα ερωτήματα: Ποιος ήταν ο πραγματικός αποστολέας των όπλων και τι σημαίνει ο εντοπισμός χιλιάδων πακέτων τσιγάρων, σε έξι κοντέινερ του πλοίου;

Από τα πρακτικά της δίκης αποκαλύπτεται η κινηματογραφική ιστορία. Στις 12:30 την 1η Σεπτεμβρίου 2015, δύο ομάδες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού κάνουν ρεσάλτο στο φορτηγό πλοίο Haddad 1 στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικών μιλίων νοτιο-ανατολικά της Ιεράπετρας Κρήτης. Επίσημα, δεν υπάρχει εμπλοκή αμερικανικών υπηρεσιών στην υπόθεση, όμως αυτό προκύπτει έμμεσα από την κατάθεση λιμενικού που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Το πλοίο Haddad 1, σημαίας Βολιβίας, μήκους 60 μέτρων, οδηγείται στο λιμάνι του Ηρακλείου. Στα αμπάρια του μεταφέρει 14 κοντέινερ. Σε δύο από αυτά, που φαίνεται στα συνοδευτικά έγγραφα να περιέχουν πλαστικά και είδη οικιακής χρήσης, εντοπίζονται 328 κιβώτια με 491.950 σφαίρες μάρκας Yavex Luger των εννέα χιλιοστών και 4.881 καραμπίνες Toryn, τουρκικής κατασκευής, έξι διαφορετικών τύπων. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι τα περισσότερα όπλα είχαν υποστεί τροποποιήσεις - αφαίρεση μειωτήρα ώστε να δέχονται περισσότερα φυσίγγια, αυξομείωση μήκους, τοποθέτηση σκοπευτικών, φλογοκρήπτης, βάσης για διόπτρα, λέιζερ κ.ά. «Ήρθε ένας συνάδελφος που γνωρίζει από όπλα και είπε ότι ήταν καραμπίνες πόλεως», κατέθεσε λιμενικός στο δικαστήριο.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Άρχων (ΙΜΟ 7413921)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...