Jump to content
Shipfriends

Λιμάνι Σητείας


Recommended Posts

Για να δουμε λιγο και το λιμανι της Σητειας.Στο λιμανι υπαρχει αρκετος χερσαιος χωρος ο οποιος φαινεται να εχει κατασκευαστει προσφατα.Υπαρχουν προσκρουστηρες οι οποιοι φαινονται και αυτοι καινουριοι ενω υπαρχει ενας σκεπασμενος χωρος στον οποιο μπορουν να περιμενουν οι επιβατες.

Το πλοιο πλαγιοδετει παραλληλα με τη νεα προβλητα ριχνοντας τον καταπελτη στο παλιο κομματι.Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι αφου κανουν που κανουν ολα αυτα τα εργα και ενω το λιμανι εχει 4 θεσεις ακομα γιατι δεν κανουν αυτες τις θεσεις λειτουργικες.Στο νεο κομματι, στην πρωτη και στη τελευταια θεση, υπαρχουν σκαλακια και μαλιστα υπαρχει μονιμο καγκελο που καθιστα αδυνατο το να ριξει ενα πλοιο εκει τον καταπελτη.Στη τριτη θεση υπαρχει ενας στυλος φωτισμου. Δεν θα ηταν τοσο δυσκολο πιστευω να υπαρχει προβλεψη για αυτα τα θεματα.

Στο κεφαλι της νεας προβλητας υπαρχει και μια γλιστρα για βαρκες ,η οποια εκτεινεται για αρκετα μετρα μεσα στη θαλασσα.Το βαπορι ουσιαστικα βαζει την πλωρη λιγα μετρα μεσα από το κεφαλι της προβλητας και γυρναει.Στο συγκεκριμενο σημειο το βυθισμα πρεπει να ειναι οριακο γιατι το πλοιο σηκωνει αρκετη λασπη απο το βυθο

Link to comment
Share on other sites

επειδη μπερδευτηκα με τις πολλες θεσεις, το πλοιο ριχνει καταπελτη αναμεσα στα δεξια σκαλακια και το φανοστατη ή πεφτει με τη δεξια μπαντα στους προσκρουστηρες με καταπελτη προς το παραπηγμα;

προβλεπονται οντως 4 θεσεις πρυμνιοδετησης ή απλα θεωρουν θεσεις τα διαστηματα αναμεσα στις δεστρες;

Link to comment
Share on other sites

Σχεδια του λιμανιου δεν εχω δει για να ειμαι 100% σιγουρος,αλλα απο συζητησεις που ακουσα στο πλοιο καταλαβα οτι οι θεσεις προβλεπονται.Ανεξαρτητα ομως απο αυτο, θεωρω οτι απο τη στιγμη που δωθηκαν τοσα λεφτα για να γινουν τα εργα θα επρεπε να προβλεψουν και επιπλεον θεσεις και φυσικα αυτες να ειναι λειτουργικες.

Αυτη τη στιγμη το βαπορι δενει παραλληλα με τους προσκρουστηρες και ο καταπελτης πεφτει στο παλιο κομματι του λιμανιου,εκει που περιμενει ο κοσμος.

Αυτο που λεω εγω ειναι οτι θα επρεπε το πλοιο να μπορει να ριχνει καταπελτη και στο νεο κομματι.Πρακτικα αυτο μπορει να γινει μονο αναμεσα στη δευτερη και τριτη δεστρα για τους λογους που προανεφερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Ολοκληρώθηκε προχθές το αντικείμενο της σύμβασης ύψους 114.204,00 € με την εταιρία VAST-ΜΑΚΕ Ι.Κ.Ε. (ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ) «Προμήθεια και Εγκατάσταση Δεστρών & Προσκρουστήρων στο Λιμένα Σητείας» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν Προσκρουστήρες 15 set τύπου 800 x 1500 στο επιβατικό τμήμα του λιμένα και στο προσήνεμο μώλο του μικρού λιμένα (μαρίνα) 246 m γραμμικών προσκρουστήρων τύπου DD 150 x 150 καθώς και 3 set Χυτοχαλύβδινες δέστρες T-HEAD ελκτικής ικανότητας 100tn. Με τη προμήθεια αυτή συμπληρώνεται άλλη μια βασική υποδομή στο Λιμάνι Σητείας.

Πηγή: Sitia On Line

Sitia.jpg

Sitia (2).jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...