Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Νήσος Χίος στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Τήνου την 16.06.2012


Recommended Posts

Καποιο προβλημα πρεπει να εχει το πλοιο καθως ξεκινησε απο την Τηνο με πολυ μικρη ταχυτητα και κατευθυνεται Συρο.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Φιλος με ενημερωσε οτι βρηκε στην Τηνο.Ακουστηκαν δυο μπαμ οποτε γιαυτο το λογο παει στη Συρο.Τα αλλα δυο μπας και πανε για συνοδεια.Ειδικα αν υπαρχει υποψια οτι εφαγε κανα τιμονι ή προπελα δεν μου φαινεται παραξενο να γινει κατι τετοιο

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Η μανουβρα δεν του βγηκε και καβαλησε τα μποκια στην εισοδο,εκανε προσο εκεινη την ωρα και τα κουρεψε ολα απο κατω,βαζει νερα και γι αυτο το πανε Συρο

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, το πλοίο μπήκε στο λιμάνι, έκανε τη μανούβρα και τη στιγμή που έπρεπε να κάνει ανάποδα για να δέσει "φάνηκε" να κάνει πρόσω... περνώντας ανάμεσα από την τσαμαδούρα (πράσινο) και τα μπλόκια.

Απ ότι μου μεταφέρουν ΔΕΝ κατέβασε κόσμο στην Τήνο και έφυγε κατευθείαν για Σύρο ( με τη συνοδεία των άλλων δύο).

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο έχει υποστεί ζημιά από την πρόσκρουση στην πρύμνη κατά τον απόπλου του, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ ο καπετάνιος δήλωσε ότι, «υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων».

Το «Νήσος Χίος» επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Τήνου, καθώς εκείνη τη στιγμή έμπαιναν άλλα δύο πλοία, οδηγείται στη Σύρο προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης του πλοίου. http://www.ethnos.gr

Μοιαζει πολυ με το ατυχημα του ferry μονο που σε αυτη την περιπτωση το πλοιο εφτασε αυτοδυναμο στην Συρο και η εισροη υδατων φαινεται να αντιμετωπιστηκε ικανοποιητικα με το κλεισιμο των διαμερισματων(στεγανα)κατω απο την ισαλο.

Link to comment
Share on other sites

Νήσε Χίε, δεν μοιάζει σχεδόν καθόλου.. Το φέρρυ έγινε με μπουνάτσα πάνω στη στροφή πέφτοντας στο μώλο (κατά την είσοδο στο λιμάνι), ενώ το χίος είχε ήδη μπει στο λιμάνι, έκανε τη μανούβρα και κάτι συνέβη στην τελευταία κίνηση πέφτοντας πάνω στον "αόρατο" κυμματοθραύστη.. (επίσης απ ότι μου μετέφεραν ΔΕΝ είχε δέσει καθόλου).

Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λες και τωρα καταλαβα καλυτερα πως εγινε το συμβαν με το ΧΙΟΣ,εγω απλα εννοουσα οτι το καινουργιο σκαρι ανταποκριθηκε καλυτερα στα διαφορα ρηγματα που μπορει να δημιουργηθηκαν κατω απο την ισαλο.Το μοιαζει που εβαλα παει στο οτι και τα δυο 'ανοιξαν απο κατω' κατα την προσκρουση στο 'λιμανι' της Τηνου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που κατάλαβα απο το λινκ του Νηρέα και βλέποντας την πορεία του πλοίου, μου φάνηκε οτι πήγε να γίνει ταυτόχρονη είσοδος του Νάξος και έκανε πιο αριστερά για να αποφύγει την σύγκρουση. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο μένει να φανεί από επίσημες ανακοινώσεις.

Link to comment
Share on other sites

οι πληροφορίες από γνωστό μου επιβάτη. έχει δέσει στη σύρο (μετά από δύο προσπάθειες) με τη βοήθεια των ρυμουλκών κέρβερος και ορφέας.

Πρώτα βγήκε ανακοίνωση να αποβιβαστούν όσοι έχουν προορισμό την τήνο, οι οποίοι θα προωθηθούν με το χαισπίντ 5. μετά βγήκε ανακοίνωση οι οδηγοί να πάνε στο γκαραζ και μετά να αποβιβαστούν οι επιβάτες για πειραία, για τους οποίους θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση. Τώρα αποβιβάζονται σιγά σιγα τα αυτοκίνητα.

υπάρχει ένα πυροσβεστικό, αλλά μάλλον προληπτικά, ενώ από δύο μάνικες του πλοίου βγάζουν νερά.

update:

πλέον η κλίση δεν είναι ορατή με το μάτι και τα ρυμουλκά απομακρύνθηκαν.

Edited by rantanplan
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό που κατάλαβα απο το λινκ του Νηρέα και βλέποντας την πορεία του πλοίου, μου φάνηκε οτι πήγε να γίνει ταυτόχρονη είσοδος του Νάξος και έκανε πιο αριστερά για να αποφύγει την σύγκρουση.

Προσωπικά βλέποντας τα βίντεο -και εάν πράγματι χτύπησε στη δεξιά πλευρά- δεν αποκλείω η πρόσκρουση στον καταραμένο κυματοθραύστη να συνέβη στην αρχή της μανούβρας, μπαίνοντας στο λιμάνι. Και νομίζω ότι αυτό το ατύχημα θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για το γκρέμισμα του καταραμένου κυματοθραύστη. Ό,τι και εάν συνέβη, είναι εμφανές ότι με αυτόν τον κυματοθραύστη δεν υπάρχει χώρος, ώστε να διορθωθεί ένας λάθος υπολογισμός.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και νέο συμβάν. Κατά την πρόσδεση του χαισπιντ 5 και μετά από δύο προσπάθειες, ο αέρας το έσπρωχνε πάνω στο νήσος χίος και τελικά προσέκρουσε η βαρδιόλα του χαισπιντ στο χιος. πρόλαβαν και έριξαν μπαλόνια ανάμεσα στα δύο πλοία και δεν υπήρξε άλλη σύγκρουση.

Link to comment
Share on other sites

http://www.syrostoday.gr/News/6910-Apokleistiko-Elafria-sugkrousn-tou-HighSpeed-5-me-to-Nnsos-Xios-mesa-sto-limavi-tns-Surou.aspx

οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι το Highspeed 5 περιμένει να περάσει από έλεγχο για να φύγει, οι επιβάτες του είναι στο πλοίο.

για το χιος: έχουν πέσει 4 δύτες και κάτι προσπαθούν να κάνουν στην περιοχή της ρωγμής με μεγάλα μπλε ναυλον πανιά (???). Οι επιβάτες για πειραιά θα προωθηθούν σύμφωνα με τα λεγόμενα με το highspeed 4 κατά τις 18:30.

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη ενημέρωση των δυτών προς την εταιρεία, κάνει λόγο για μεγάλης εκτασης ζημιά στη δεξιά προπέλα και απώλεια πτερυγίου!! Μεταβαίνουν άτομα της εταιρείας στη Σύρο για να δούν την έκταση των ζημιών!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...