Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

To ΖEHRA JALE, το οποίο το βλέπω σε καθημερινά δρομολόγια προς και από το Αιβαλί και την Μυτιλήνη.
guidojansen - flickr
post-2102-0-08687500-1336239152_thumb.jp
Ομορφούλικο και πρωτότυπο καραβάκι, ζήλεψε την δόξα του δικού μας θρυλικού ΚΕΡΚΥΡΑ :P , και όσο κι αν φαίνεται μικρούλι το γκαράζ στην πρύμη του, εντούτοις χωράει αρκετό "πράμα" .
Panagia Ekatontapiliani - shipfriends
1_Zehra_Jale_in_Mytilene_01-05-09.JPG
Κατασκευασμένο το 2004 στην Τουρκία, με ΙΜΟ 8987591, φέρει βέβαια την Τουρκικήν σημαία και ανήκει σε εταιρεία με έδρα το Αιβαλί. Πιθανόν να έχει δεχθεί κάποια μετασκευή, μιας και στο equasis εμφανίζεται με update στο Gross tonnage από τον Ιούνιο του 2011.

Edited by polmyt
tag
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι είναι όμορφο το καραβάκι,αλλά το "πράμα" που χωράει το γκαράζ του δέν το λές και "αρκετό".Με δυό νταλίκες είναι κιόλας σχεδόν "κομπλέ",χώρια που ο χαβαλές (δηλαδή η ελεύθερη επιφάνεια) τού φορτίου εμποδίζει τους καθήμενους εις το πρυμνιό σαλόνι να βλέπουν όξω.....

Γιά την Αγία Μαρίνα πάντως μιά χαρά θα ήταν,άν κάποια στιγμή ο γνωστός "Αλέκος" μεταδημοτεύση σε άλλη γραμμή (όπως έχω δεί να αναφέρεται κάποιες φορές σε άλλα threads).

Link to comment
Share on other sites

.....αλλά το "πράμα" που χωράει το γκαράζ του δέν το λές και "αρκετό"....

Όλα σχετικά είναι καλέ μου Hastaroth σε αυτήν την ρουφιάνα την ζωή !!! :D

Για μικρό επιβατηγό "λογίζεται στο μάτι", ούτε κανένα RO/RO μεταφοράς αυτοκινήτων είναι, ούτε κανένα αμφίπλωρο τύπου Σαλαμίνας. Και μην μου πεις ότι βλέποντας τόσο την φωτό από το flickr όσο και αυτή του Π100, μπορούσες να φανταστείς ότι χωράει δύο μεγάλα φορτηγά και πέντε Ι.Χ.

Link to comment
Share on other sites

Γιά να πώ την αλήθεια,βλέποντας την φωτό που έβαλε ο Π100,ούτε κάν τρία Smart δέν μπορούσα να φανταστώ ότι παίρνει.Προφανώς το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο απ'όσο το δείχνουν οι φωτογραφίες.Το "αρκετό" λοιπόν θα έδει να συμπληρωθή με το "γιά πλοίο τέτοιου μεγέθους",ώστε να είμεθα και ακριβόλογοι,φίλτατε Σείριε.Βεβαίως στην φωτογραφία τού flickr φαίνεται ότι το "πράμα" στριμώχνεται ολίγον,καθώς το ημιφορτηγάκι που βρίσκεται μπροστά από την πρώτη νταλίκα ακουμπάει "ελαφρώς" πάνω στον καταπέλτη (γιά την ακρίβεια στην άρθρωσή του με το κατάστρωμα).

Από απόψεως "σουλουπιού" πάντως,η πρύμνη του με το γκαράζ μού θυμίζει αμυδρώς το ΙΛΙΟΝ.Η πιθανότητα να έχη υποστή μετασκευή υποστηρίζεται και από το απότομο "τελείωμα" τής υπερκατασκευής στο πίσω μέρος.

Link to comment
Share on other sites

Το "αρκετό" λοιπόν θα έδει να συμπληρωθή με το "γιά πλοίο τέτοιου μεγέθους",ώστε να είμεθα και ακριβόλογοι,
οπως λεει και η γραμματικη μας, τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται ;)
Link to comment
Share on other sites

Παραγματι το βαπορακι ειναι αρκετα μικρο κατι που φαινεται περισσοτερο αν το δεις απο κοντα.Αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι γυρω στα 40 μετρα.Τις περισσοτερες φορες ειδικα το καλοκαιρι το γκαραζ του παρουσιαζει την εικονα που βλεπουμε στη φωτο που εβαλε ο ΣΕΙΡΙΟΣ απο το marinetraffic.ΙΧ μεχρι και οριακα τον καταπελτη.Αν τα στριμωξεις πρεπει να περνει 12 ΙΧ.

Δεν ξερω αν εχει φαει μετασκευη αλλα απο το 2006 το θυμαμαι ετσι χωρις αλλαγες.

Μερικες φωτο του εν πλω στην gallery

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Μόνο το Aysegul Jale ανήκει στη Jale. Τα 2 ταχύπλοα Nazli Jale και Esref Jale ανήκουν σε άλλη εταιρεία τη Jalem Tur. Το μεν πρώτο βρίσκεται εκτος δρομολογίων στο Αιβαλί, το μεν δεύτερο, το οποίο το καλοκαίρι εγκαινίασε τη γραμμή Πέτρας - Αιβαλί, είναι αυτό που κάνει τώρα δρομολόγια. Το δε Kaptan Ilyas Mert ανήκει στην Turyol που αντικαθιστά το Lesvos.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

To πλοιο φετος ταξιδευει αλλα με νέο ονομα μιας και πλεον ονομάζεται SEDA JALE 

Από ότι εχω καταλαβει καποιες μερες διανυχτερευει στο Αιβαλι και καποιες στη Μυτιληνη κανοντας δρομολογια καθημερνινα στις 9.00 επιστρεφοντας το απόγευμα.

Link to comment
Share on other sites

Ανήμερα το 15 Αύγουστο, το Seda Jale ήταν δεμένο στο περίφρακτο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης παρέα με το Kaptan Ilyas Mert. Μετά την αναχώρηση του KaptanIlyas Mert, στις 9:00 το Seda Jale ξεκίνησε το βιράρισμα της δεξιάς άγκυρας και αφού μάζεψε την άγκυρα του, ξεκίνησε το ταξίδι του για το Αϊβαλή με ελάχιστη κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 years later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...