Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Συμφωνα με το Ithacanews του πρωην Δημαρχου Ιθηκης Τηλεμαχου Καραβια, η οικογενεια του Εμιρη του Καταρ αγορασε εναντι €5εκ την Οξεια που βρισκεται στο οριο του πατραϊκου, στα μισα της διαδρομης πατρα-σαμη. Συνηθως το λεμε Οξειες, συμπεριλαμβανοντας και κατι μικρες νησιδες και βραχια γυρω του. Οι Οξειες ανηκουν στις Εχιναδες.

220px-Echinades-el.svg.png

Η οικογενεια του Εμιρη του Καταρ εχει εκδηλωσει ενδιαφερον να αγορασει το λιμανι του αστακου, για τη δημιουργια σταθμου μεταφορτωσης και αποθηκευσης φυσικου αεριου, εχει εκδηλωσει ενδιαφερον για τις ερευνες για πετρελαιο στο κεντρικο ιονιο, εινα ηδη μετοχος κατα 5% της Alpha Bank και φερεται οτι θα συμμετασχει και σε επικειμενη αυξηση κεφαλαιου. Η Alpha ειναι ιδιοκτητης (μαζι με Πειραιως και Εμπορικη) του λιμανιου του πλατυγυαλιου. Το δημοσιευμα βεβαια εστιαζει περισσοτερο σε... οικολογικες ανησυχιες. Θυμιζω οτι περσυ ο Εμιρης ειχε μεινει πανω απο εναμισυ μηνα στο Ιονιο, περιφερομενος με θαλαμηγο και αναζητωντας επενδυτικες ευκαιριες. Το ονομα του ειχε ακουστει και για το project του αρκουδιου

το δημοσιευμα ειναι αυτο

Εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησάκι Οξιά από οικογένεια Ελληνοαυστραλών της Μελβούρνης. Ποιος δεν γνωρίζει το νησάκι Οξιά, στη μέση περίπου της διαδρομής Σάμη - Πάτρα. Δημοσιεύματα στην Αυστραλία, που κάνουν τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου, αναφέρουν ότι το ιδιωτικό νησάκι Οξιά (ή Ναυσικά) που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, πουλήθηκε έναντι περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο συγκεκριμένος ιδιωτικός παράδεισος βρίσκεται ήδη σε ιστοσελίδες ξένων μεσιτικών γραφείων που αφορούν πωλήσεις νησιών και η τιμή του είναι 6.900.000 ευρώ. Έτσι, μετά το Σκορπιό της Αθηνάς Ωνάση που λέγεται ότι πρόκειται να το αγοράσουν Τούρκοι ή Ρώσοι Μεγιστάνες το νησί Οξιά έχει - σύμφωνα με δημοσιεύματα- ήδη περάσει στα χέρια μελών της οικογένειας του Εμίρη του Κατάρ.

Το νησί Οξιά ή Ναυσικά ανήκει στην οικογένεια Σταμούλη. Ελληνοαυστραλούς που η περιουσία τους αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Στα περιουσιακά στοιχεία της Οικογένειας συγκαταλέγεται το συγκρότημα Vogue στο Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης, ξενοδοχείο στην Αθήνα καθώς και ένα κτίριο 68 ορόφων στο Κόλιν Στριτς στη Μελβούρνη. Η περιουσία τους αγγίζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (390 εκατομ. ευρώ). Η απόφαση για πώληση του νησιού, οφείλεται κυρίως σε λόγους οικογενειακούς και όχι επιχειρηματικούς ή οικονομικούς. Ο κ. Σταμούλης όταν αγόρασε την Οξιά είχε σκοπό να προχωρήσει σε ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νησί τις οποίες θα διαχειριζόταν η κόρη του Ναυσικά, όμως μετά τον απροσδόκητο θανατό της εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια

Για την ιστορία να πούμε ότι το νησί Οξιά είχε απασχολήσει το Δήμο Ιθάκης όπου ανήκουν οι Εχινάδες, όταν εκπρόσωπος της οικογένειας Σταμούλη είχε φέρει πρόταση στο ΔΣ για την μετονομασία της νησίδας Οξιά σε Ναυσικά. Μάλιστα είχε την πρόθεση να κάνει δωρεές στο Δήμο σε περίπτωση που οι διαδικασίες μετονομασίας προχωρούσαν σε εύλογο χρονικό διάστημα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης κατι που δεν συνέβει στη συνέχεια.

Λέγεται ότι το κυριότερο «ερέθισμα» για την προσέλκυση του Αραβα επενδυτή, δεν ήταν ούτε το... φιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες μας σε τοπικό επίπεδο, ούτε ο ενθουσιασμός του Θόδωρου Πάγκαλου που πηγαινοφέρνει «πλήθος Αράβων επενδυτών» στο Λαγονήσι δύο χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα, ούτε κάποιο άλλο επιχειρηματικό κίνητρο.

Ο λόγος που ο Καταριανός επενδυτής ξεχώρισε την Οξιά από τα άλλα νησιά που εξέταζε να αγοράσει ήταν μία... χελώνα! Περνώντας μία μέρα με το σκάφος του, είδε μία χελώνα να βγαίνει σε μία από τις ακτές του νησιού, εντυπωσιάστηκε και από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησαν όλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα της αγοράς ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ ενώ τα σχέδια αξιοποίησής του από τον νέο ιδιοκτήτη του, δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι διαδικασίες συμφωνίας και μεταβίβασης διήρκεσαν πάνω από 9 μήνες, λόγω διαφόρων δυσκολιών και οι οριστικές υπογραφές έπεσαν μόλις πριν από λίγες μέρες.

Οι πρώην ιδιοκτήτες είναι ελληνοαυτραλοί επιχειρηματίες, με σημαντική περιουσία στην Αυστραλία - με ρευστότητα αποτιμάται σε άνω των 500 εκατ. δολαρίων - και μάλιστα υπάρχει μία πληροφορία ότι είναι ιδιοκτήτες και ξενοδοχείου στην Αττική. Το νησί έχει συνολική έκταση 5.500 στρεμμάτων. Είναι αρκετά βραχώδες και με πολλά υψώματα ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι διαθέτει καθαρό μάρμαρο πολύ καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύμπλεγμα των Εχινάδων έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και άλλων αραβικών, αλλά και ρωσικών συμφερόντων, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών των νησιών του και της «στρατηγικής» τοποθεσίας τους σε κομβικό σημείο του Ιονίου.

Τα σχέδια αξιοποίησής του από τον νέο ιδιοκτήτη του, δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι γνωρίζοντες τα της αγοραπωλησίας, πάντως, δεν αποκλείουν κάποια κίνηση- έκπληξη από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρεται να έχει ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες.

1_proud_europa_palace_off_oxies_160208.jpg

Link to comment
Share on other sites

....Το δημοσιευμα βεβαια εστιαζει περισσοτερο σε... οικολογικες ανησυχιες....

Ευτυχώς που ο Εμίρης απεδείχθη Οικολόγος, διότι ως γνωστόν και η Οικολογία ρέει στο αίμα του κάθε Έλληνος, αρκεί να εφαρμόζεται από τον διπλανό του, όπως μπορεί να αποδείξει μία περιήγηση στις Αυθαιρετουπόλεις, τις παράνομες χωματερές, τον ρυπαρό Δημόσιο Χώρο, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Μιάς και σήμερα το ρίξαμε στο real estate :rolleyes:, ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει άλλο κτίσμα ή δραστηριότητα επάνω στο νησί, εκτός βέβαια του φάρου. Και με την ευκαιρία μιας και βλέπω ότι υπάρχουν και ιχθυοτροφεία, η λειτουργία τους έχει σχέση με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ή την άδεια εγκατάστασης την δίνει αποκλειστικά το κράτος και δεν έχει κανένα λόγο ο ιδιοκτήτης? Τυπικώς και νομικώς βεβαίως εννοώ... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

ιδου και ο αντιλογος.

 

 

...Γιατί σιγά μην νοιάζονταν για τη γνώμη του Γιάνναρου ο καταρ(αμένος) επενδύτης (ο τονισμός είναι σωστός). Άλλη μια σαχλαμάρα μαζί με τις τόσες πολλές των δύο τελευταίων χρόνων (π.χ. κτηματολόγιο, νερό από τον αστακό, αεροδρόμιο κλπ). Άλλωστε δεν μας έχει προκύψει ακόμα ως μεσίτης ακινήτων ή ως υποθηκοφύλακας!!! Ή μήπως όχι;

Τι μας λέει όμως το φερέφωνο του απίστευτου «δήμαρχου»;

Επί λέξει τα εξής: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους..."» λέει ο κ. Κασσιανός, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι Καταριανοί αποσύρθηκαν διότι το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό. «Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι; Είναι τρέλα. Να μην ψάχνουμε λοιπόν για επενδύσεις». Προσθέτει μάλιστα πως παρόμοια προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ιθακήσιοι μετανάστες. «Ερχονται ύστερα από χρόνια στο πατρικό τους και διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα κτήματά τους. Ενημερώνονται ότι δεν τους ανήκουν πια, έχουν γίνει... δάση».

Μάλιστα…..

 Άρα συμβαίνουν τα εξής κατά τους παπαγαλίζοντες τις σαχλαμάρες του ανδρός: Ο καλός καγαθός εμίρης του Κατάρ θέλησε να φτιάξει ένα σπιτάκι στην Οξιά, η οποία, ως γνωστόν,  εκατοικείτο προ αμνημονεύτων ετών (αν δεν κάνω λάθος στην απογραφήτου 1961 είχε 10 κατοίκους, βοσκούς επίσης αν δεν κάνω λάθος και από τότε είναι ακατοίκητη, όπως το μυαλό ορισμένων). Η κακή «δημόσια διοίκησις» της τρόικας εσωτερικού, έβαλε τα στήθη της μπροστά στον καλό καγαθό εμίρη και του είπε: Ή ταν επί των κουμαριών ή επί τας!!! Τρομαγμένος ο εμίρης απήντησε: Τάς!!! Και απέσυρε τις προκαταβολές του!!!

Μέσα σε αυτή την απίστευτη μπουρδολογία που θα την ζήλευε ακόμα και ο βαρώνος Μυνχάουζεν , εμφανίζεται η απίστευτη πολιτική κενότητα του τουρίστα δήμαρχου.

Ζητά με λίγα λόγια και εν όψει μιάς θολής και ύποπτης «ανάπτυξης» να οικοπεδοποιηθούν τα πάντα (ακρογιάλια, παραλίες, βουνά, λόγγοι, ό,τι να’ ναι) στο όνομα της φοβερής αισθητικής των Αράβων μεγιστάνων, που δεν νοιώθουν και τόσο καλά τώρα τελευταία. Αλλά δεν βαριέσαι! Ντόρο να κάνουμε εν όψει της απόλυτης ανυπαρξίας μας.

Και δεν βαριέσαι, ας καταστραφούν τα πάντα, προκειμένου να κονομήσουμε κανένα κόκαλο καμήλας, έστω!!!...

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζουν..... κατ αρχάς, είναι θέμα μου αφορά την Ιθάκη, και όχι την Κεφαλλονιά για να γίνονταν τα "παράπονα" παράπονα από Κεφαλλονίτικο "ΜΜΕ".... Και δεν μπορώ να καταλάβω, όταν ξεπουλήσανε, τον καιρό εκείνο, τον Σκορπιό και την Σπετσοπούλα οι τότε δεν έπρεπε να φωνάξουν (εκτός και αν τότε το ανέχτηκαν, γιατί τα έδωσαν σε Έλληνες, οπότε το θέμα είναι Εθνικιστικό και όχι ταξικο)

 

Επίσης πιστεύω πως είναι δικαίομα του καθενός να πάει να αγοράσει ένα κομμάτι γής όπου τον βγάζει η τσέπη του.... Αν εμένα μου έφταναν δλδ και ήθελα να πάω να αγοράσω 100 στρ στο Βρόμωνα , θα μου έλεγε κανείς τίποτα????

 

Απλά ο τύπος έχει λίγα παραπάνω και αγόρασε κάτι τις παραπάνω

Edited by Mr_Zoo
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

τις τελευταιες μερες εχουμε γεμισει πανομοιοτυπα δημοσιευματα οτι η επενδυση δεν προσωρα, γιατι ακομη δεν εχει δοθει η αδειοδοτηση και το θεμα κολλα στο οτι μεγαλο μερος της Οξειας ειναι δασικο.

 

στα περισσοτερα δημοσιευματα αυτο παρουσιαζεται  σαν να να εχει κολλησει το project στα γραναζια της γραφειοκρατιας.

 

η αληθεια ειναι οτι αλλου πρεπει να εχει κολλησει το ζητημα και παρουσιαζεται σα να φταιει το δημοσιο. μαλλιστα καπου ειδα δηλωσεις του νεου δημαρχου ιθακης (ή efsyn.gr ή enet.gr) οτι στο Δημο Ιθακης, που ειναι ο αρμοδιος να εξετασει και να προωθησει προς εγκριση ενα τετοιο project, μιας και η οξεια ανηκει στο θιακι, δεν εχει υποβληθει κανενας φακελλος για την επενδυση.

 

παραλληλα οργιαζουν οι διαρροες οτι το γραφειο Αγιοστρατειτη που εκανε την αρχικη μελετη και μας χαρισε ολες τις ωραιες μακετες που ειδαμε ως τωρα, δεν εχει παρει ακομη δεκαρα τσακιστη και οι καταριανοι, υποτιθεται οτι, διαμηνυουν οτι θα πληρωσουν μονο αν προχωρησει η αξιοποιηση.

 

προσωπικα πιστευω οτι ολες αυτες οι διαρροες για την Οξεια, εχουν να κανουν και με τις αντιδρασεις για την αγορα της εκτασης 15.000 στρεμματων γυρω απο το Ναυαγιο στη Ζακυνθο, απο εταιρεια συμφεροντων του εμιρη του Καταρ και με την αμφισβητηση των τιτλων ιδιοκτησιας του πωλητη.

 

 

(πιθανον να κηνηγουσαν και καμια ενταξη στο ΕΣΠΑ)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά πιο γενικά, δεν μπορεί όποιος έχει λεφτά να αδιαφορεί για δασικά/μη δασικά με την ευλογία του κράτους και όταν εμείς οι κοινοί θνητοί προσπαθούμε να αποχαρακτηρίσουμε μερικά τετραγωνικά, αυτό να είναι αδύνατο εις τους αιώνας των απάντων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ο ντορος για το θεμα συνεχιζεται, με επικεντρο τη δικαστικη διαμαχη της "βασιλικης" οικογενειας του Καταρ, με το γραφειο Αγιοστρατιτη.

 

οι Καταριανοι εμφανιζονται να αμφισβητουν την επιστημονικη αρτριοτητα της μελετης, ισχυριζομενοι οτι η αμοιβη αυξηθηκε για να συμπεριλαβει επαφες με υπουργους κλπ για να τρεξει το Project, το γραφειο Αγιοστρατιτη παει στα δικαστηρια τους Καταριανους για να διεκδικησει τις αμοιβες του και στη μεση ο Μηταρακης που λεει οτι ουδεποτε υποβληθηκε αιτημα για επενδυση fast track (οτι εχει πει περιπου και ο Δημαρχος Ιθακης).

 

περισσοτερα στο πρωτο θεμα, το οποιο παντως δειχνει να παιρνει το μερος της πλευρας των Καταριανων.


ΥΓ: τοσο στο project για την οξεια, οσο και στο project Iliad που ειχαν πολυδιαφημισει ελληνοαυστραλοι για τη νοτιο ιθακη, βλεπουμε να προαναγγελεται η κατασκευη πυκνοδομημενων τουριστικων οικισμων, με ολες τις υποδομες και παρενεργειες που αυτο συνεπαγεται (λυμματα, απορριματα κλπ), σε περιοχες που ειτε ειναι ξεκαθαρα δασικες, ειτε ειναι προστατευομενες απο διεθνεις περιβαλλοντικες συνθηκες).

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ: τοσο στο project για την οξεια, οσο και στο project Iliad που ειχαν πολυδιαφημισει ελληνοαυστραλοι για τη νοτιο ιθακη, βλεπουμε να προαναγγελεται η κατασκευη πυκνοδομημενων τουριστικων οικισμων, με ολες τις υποδομες και παρενεργειες που αυτο συνεπαγεται (λυμματα, απορριματα κλπ), σε περιοχες που ειτε ειναι ξεκαθαρα δασικες, ειτε ειναι προστατευομενες απο διεθνεις περιβαλλοντικες συνθηκες).

 

Σε εκπλήσει αυτό; ;) Λεφτά έχουν, ότι θέλουν κάνουν. Ενώ οι μικροί ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γ..ώ τη natura μου γ..ώ B)
 
οπως ολοι φανταζομασταν, ο λογος που εχει κολλησει το oxia art island δεν ειναι οτι τα τσουγκρισαν ο εμιρης με τον αγιοστρατιτη, ο οποιος ξεχασε να υποβαλει αιτημα fast track και γι'αυτο δεν τον εξοφλησε ο εμιρης.
 
συμφωνα με το ποντικι, παρα τις πολλες διευκολυνσεις που εχουν γινει (και νομοθετικα) για να προχωρησει η επενδυση, απαραιτητος ορος ειναι οι μελετες περιβαλλοντικων επιπτωσεων.
 
επειδη ομως η οξεια προστατευεται απο τη συνθηκη natura και αλλες περιβαλλοντικες διαταξεις ειναι απαραιτητο να γινουν (ακριβες φανταζομαι) μελετες και παρατηρησεις καθ'ολη τη διαρκεια του ετους. καποιοι προσπαθουν να το αποφυγουν αυτο γιατι τα αποτελεσματα δεν θα ειναι τα επιθυμητα
 



...το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι ακόμα δεν έχουν εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που είναι απαραίτητη, μια και δεν μπορεί – παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα το ήθελαν – η επένδυση να γίνει χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή. Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι έγιναν οι πρώτες φάσεις της μελέτης, όμως για να ολοκληρωθεί σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που είχαν πάρει οι μελετητές έπρεπε να γίνει επί τόπου παρατήρηση με έμφαση στο υδάτινο περιβάλλον και την ορνιθοπανίδα της περιοχής κατά τη διάρκεια όλων των εποχών του χρόνου. Οι πληροφορίες λένε ότι έγινε μόνο η φάση της χειμωνιάτικης παρατήρησης και αμέσως μετά οι πάντες εξαφανίστηκαν[...]
Όπως δείχνουν τα πράγματα, όμως, κάποιοι θεωρούν πρόβλημα και την περιβαλλοντική αδειοδότηση και κάνουν κόνξες μήπως και τους κάτσει να χτίσουν σε περιοχή Natura με μελέτες για το θεαθήναι


pod_1610_021_cmyk1413533980.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θυμηθειτε λιγο και το ιστορικο διαφορων (φημολογουμενων αλλα και επισημων προτασεων) επενδυσεων απο Αραβες εμιρηδες/fund κλπ.. Καθως και το πως και που κατεληξαν μετα..

Δεν χρειαζεται να αναφερω παραδειγματα. Απλα να θυμησω απο αποκρατικοποιησεις μεχρι "τεραστιες" επενδυσεις σε ελληνικα investment groups.

Δεν ξερω τι γινεται στον υπολοιπο κοσμο, αλλα εδω στα δικα μας οι "αραβικες επενδυσεις" μυριζουν περιεργα..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

δεν υπαρχει εμιρης κυριοι. μονο κακομοιρηδες.

συμφωνα με τη ζουγκλα (και απο οπου αλλου ψαρεψε πληροφοριες ;) ), η λιβανεζικη εταιρεια pimara που εχει αγορασει την οξεια και ειναι σε δικαστικη διαμαχη με το γραφειο αγιοστρατειτη, ΔΕΝ εχει καμια σχεση με τους εμιρηδες του καταρ.

 

ειναι μια εταιρεια που ΘΑ το μεταπωλουσε σε συμφεροντα του Καταρ αφου ολοκληρωνε ολες τις νομικες διαδικασιες για να ξεκαθαρισει το νησι απο ολα τα εμποδια (περιβαλλοντικα, ορους δομησης κλπ)

 

τωρα βεβαια ανακαλυψαν ολοι, οτι ψευδως αναμειγνυονταν το ονομα του (πρωην) Εμιρη του καταρ, οτι περιοχη Natura δεν μπαινει σε fast track κλπ

 

αλλο ενα μεγαλεπηβολο σχεδιο, οπου υποτιθεμενοι αραβες επενδυτες λειτουργουν σαν κραχτης για να κανουν ημεδαποι επιτηδιοι τις δουλειες τους.


ΥΓ: θυμηθειτε τον τραγικο πρωην δημαρχο ιθακης, που ελεγε οτι ο εμιρης θα φερνει νερο στο θιακι απο την οξεια

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

δεν υπαρχει εμιρης κυριοι. μονο κακομοιρηδες.

 

 

και κακομοιρηδες απο οτι φαινεται ειναι και οι σημερινοι κυβερνωντες <_<

 

το παραμυθι του ελληνικου μονακο και του θερινου νταβος που ακουμε τις τελευταιες μερες απο το μαρδα, απεκτησε και ονομα. ειναι η οξεια. Oxia Art Island οπως μας ενημερωνει και το Star.

 

εκει που περσυ μαθαιναμε οτι ο εμιρης ΔΕΝ ειχε αγορασει το νησι, οτι υπηρχαν εκκρεμη περιβαλλοντικα ζητηματα και δικαστικες διαμαχες, τωρα το φαγητο σερβιρεται ξαναζεσταμενο μαζι με το παραμυθι περι απασχολησης εκατονταδων κατοικων του θιακιου, της κεφαλονιας και της αιτωλοακαρνανιας.

 

σε λιγο θα μας ξανασερβιρουν και το iliad resort στο θιακι B)

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχουν ως δεδομένο ότι είμαστε όλοι κουτοί!!!

 

Υ.Γ.: Άσχετο που αποδείχθηκε ότι πράγματι πολλοί από εμάς είμαστε κουτοί ...

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς Ariadne αν είμασταν απλά κουτοί θα ήταν ο.κ. - Δυστυχώς είμαστε απαίδευτοι και αυτό είναι αποτέλεσμα του κομματικοσυνδικαλιστικού συστήματος εκπαίδευσης των τελευταίων δεκαετιών αλλά φυσικά και της "παιδείας" την οποία παίρνουμε (ειδικά οι νεώτεροι) από την οικογένεια και το περιβάλλον μας.

 

Όσo για το "θερινό" Davos και άλλα τέτοια projects μακάρι να είχαν οι εκάστοτε κυβερνώντες την διάθεση και τις δυνατότητες να τα υλοποιήσουν ολοκληρωμένα και μελετημένα (και βέβαια με γνώμονα το συμφέρον του τόπου). Το "Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο" του Πειραιά υλοποιείται (υπογείως μάλλον) από το 1974.

Και γι αυτά ακόμη που (σε πείσμα μας) υπάρχουν γίνεται σφαγή για το ποιός και πως θα τα καπηλευτεί (βλ. Αμφίπολις)

Link to comment
Share on other sites

Πλήν όμως γάρ οι άλλοι δέν είναι και τόσο "ιθαγενείς" και πολύ φοβούμαι πως δέν θα συναινέσουν στον εν λόγω ρεφενέ......

 

Πέραν τού ότι ο κύρ-υφυπουργός δέν μάς λέγει πώς θα πηγαίνουν οι αρχηγοί κρατών στο εν λόγω νησίδιον,με βάρκες ή κολυμπώντας;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

αλλαζει παλι ο κολλιες.

οι λιβανεζικες εταιρειες primara/primana κλπ και ο λιβανεζος Christian Comair δεν ηταν (ή δεν ειναι πια) ιδιοκτητες της οξειας, ουτε ηταν (ή δεν ειναι πια) εκπροσωποι του Εμιρη.

 

τωρα αν ειναι αληθεια ολα αυτα ή αν εντασσονται στη συνηθη τακτικη της διαρκους εναλλαγης νομικων μορφων και εκπροσωπησεων, θα φανει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...