Jump to content
Shipfriends

Κεραμωτή - Θάσος (Λιμένας)


Recommended Posts

Χθες ένα πλοίο της γραμμής Κεραμωτής Λιμένας Θάσου έφαγε απαγόρευση απόπλου προερχόμενο από λιμένα Κεραμωτής, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου μέχρι την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε ισχύ. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Νικητής είχε ξεκινήσει πάλι δρομολόγια μετά την αποχώρηση του Α’ μηχανικού αλλά από τη Δευτέρα φαίνεται ξανά δεμένο αλλά αυτή τη φορά στο λιμάνι της Θάσου (πρώτη φορά που πιάνει στο συγκεκριμένο λιμάνι)

Αποστολή εξετελέσθει. Κατάφερε η εταιρία να εκτελέσει τα διπλάσια δρομολόγια από ότι της αναλογούσαν στη γραμμή της Κεραμωτής με διάφορα παιχνίδια:

- παραβίαση του ορίου φόρτωσης του Νικητή για παραπάνω ένα μήνα με το λιμαναρχείο να χάσκει..

- καθυστέρηση έναρξης δρομολογίων για την καλοκαιρινή περίοδο λόγω "καθυστερημένη" άφιξης του πλοίου

- παραιτήσεις του πληρώματος και αδυναμία εκτελέσεως δρομολογίων (δεν τους χάλασε)

και με το που ήρθε ο Σεπτέμβρης μην τον είδατε τον.... Νικητή. Και του χρόνου να είμαστε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΝΕΘ έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με τη μη έγκριση ενός επιπροσθέτου δρομολογίου στη γραμμή Θάσου (20:30) Κεραμωτή (21:30) για το διάστημα 18/09/17 έως 31/10/17 από όλα τα δρομολογημένα πλοία της γραμμής, κατόπιν σχετικής άρνησης της εταιρείας του κ. Στέλιου Φιλιαγκου

21557919_681188032084521_4782622702892084772_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στα αποτελέσματα του ΣΑΣ, βλέπουμε ότι τη λύση για τη γραμμή  Θάσου Κεραμωτή από το λιμεναρχείο Καβάλας, με κυκλικό προγράμματος που θα είναι αναλογικά με τις 11 εμπρόθεσμες δηλώσεις πλοίων!!

Quote

Α) ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ. Β) ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ Η (ΔΙΑΖ) ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΞΗΝΤΑ (60) ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.

Γ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ (ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ –ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ

Δ) ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ Η (ΔΙΑΖ) ΟΙ ΥΠΟ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 48ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ.

Ε) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 26- 10-2017 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ, ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΣΤ)

Ι) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΠΡΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ‘’ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ Ν.Ε.’’ ΚΑΙ ‘’ΝΙΚΗΤΗΣ Ν.Ε.’’ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙΣΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 27-10-2017 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ.

ΙΙ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΠΡΙΝΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ Ν.Ε.» ΚΑΙ «ΝΙΚΗΤΗΣ Ν.Ε.» ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 27-10-2017 ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ (02) ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΤΕ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΠΡΙΝΟΥ ΑΠΟ 01-06-2018 ΕΩΣ 30- 09-2018 ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΛΟΙΩΝ, ΗΤΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑ (10) ΠΛΟΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01-06-2018 ΕΩΣ 30-09- 2018 ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ (11) ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΕΑΝ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 27/10/2018 ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΟΙΩΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ (01) ΠΛΟΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΗΤΟΙ ΑΠΟ 01-06-2018 ΕΩΣ 30-09-2018 ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΠΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ.

Η) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΧΘΕΙΣΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑ, ΤΟΤΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στα αποτελέσματα του ΣΑΣ στις 15/12/17, βλέπουμε ότι υπάρχει κάποιο θέμα με τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή Θάσο επειδή δεν είναι ακόμα έτοιμο το Άναξ

Quote

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΘΑΣΟΥ» ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ 31- 12-2017 ΕΩΣ 29-01-2018 ΛΟΓΩ ΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΑΞ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 (Γ) ΑΡΘΡΟΥ ΕΚΤΟΥ Ν.2932/2001 (ΦΕΚ 145 Α’) ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ 

Quote

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΑΞ» Ν.Π. 12457 ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΥΝΑΝΠ/Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./Κ.Ε.Π./Δ.Ε.Π.-Δ.Μ.Κ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝ ΑΠΟ 25/10/2017 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ - ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘ. 07/19-10-2017 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με αποτέλεσμα ένα ή δύο δρομολόγια της εταιρείας Μητσόπουλου στη γραμμή της Κεραμωτής δεν εκτελούνται σε καθημερινή βάση λόγω του ότι το νέο πλοίο της εταιρείας Μητσόπουλου δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα. Το νέο πλοίο κατασκευάζεται, αναμένεται σε έναν περίπου μήνα. Χθες το πρωί επιβάτες που περίμεναν να ταξιδέψουν στη Θάσο ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή ότι το δρομολόγιο δεν θα εκτελούνταν. Περίμεναν 45 λεπτά επιπλέον για το επόμενο. Είναι υποχρέωση των εταιρειών να ενημερώνουν (εφόσον το γνωρίζουν εκ των προτέρων) για τα δρομολόγια που δεν θα γίνουν. Την ίδια υποχρέωση έχει και το Λιμεναρχείο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στη γραμμή Θάσου Κεραμωτή για τη δρομολογιακή περίοδο 2018-2019 είναι δηλωμένα συνολικά δεκαοκτώ πλοία. Τα τρία πλοία του Φιλιάγκου (Άγιος Αθανάσιος, Νικητής & Στέλιος Φιλιάγκος), τέσσερα πλοία της ΑΝΕΘ (Θάσος Ι, Θάσος ΙΙ, Θάσος ΙΙΙ & Άγιος Παντελεήμων), το Δημήτριος Χ της Θασιακες Θαλασσιές γραμμές (συνεργασία με την ΑΝΕΘ) και έξι (5+1) πλοία της Thassos Ferries (Άναξ, Άνασσα Μ, Πλατυτέρα Θάσου Άγιος Ραφαήλ, Παναγία Θάσου & το υπό κατασκευή Ελλωτις). Έκπληξη είναι ότι οι καλοκαιρινές δρομολογήσεις τεσσάρων αμφιπλωρων από τη Σαλαμίνα (Γεώργιος, Ιωάννης Σοφία Κ, Πάραλος & Σπυρίδων Σ) για το διάστημα από τις 06/05/19 έως 31/10/19

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

1 ώρα ταξίδι είναι. Ενδεχομενως να εξυπηρετεί εργαζόμενους από την πλευρά της Κεραμωτής που ειναι αρκετα πιο ανατολικα απ την Καβάλα. Βεβαια τους πάει; ποτε γυρνανε μιας και έχει 2 πρωινα δρομολόγια. Εκτος αν η ανεθ κανει μεσημεριανό. 

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω απο μια ώρα είναι. Ο Πρίνος είναι (ήταν) σχεδόν 70 λεπτά την τελευταία φορά που το έκανα.

Υπήρχε υποχρέωση εκτέλεσης δρομολογίων στο κομμάτι Καβάλα - Θάσος(Πρίνος) για να έχεις δικαίωμα και στη γραμμή Κεραμωτή - Θάσος. Δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμη. Με την κίνηση ίσως προσπαθούν να:

- Ικανοποιήσουν την παραπάνω υποχρέωση χωρίς να πηγαίνουν στο Πρίνο.

- Να τραβήξουν κόσμο που θα πήγαινε Κεραμωτή για να περάσει στο Λιμένα με τελική κατεύθυνση τα Δ/ΝΔ τμήματα του νησιού.

Να θυμίσω ότι υπήρχε παρόμοια γραμμή πριν αρκετά χρόνια απο την ΑΝΕΘ αλλά την σταμάτησε λόγω έλλειψης κίνησης και/ή αυξημένου χρόνου ταξιδιού.

Τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η γραμμή ήταν με την σύντομη παρουσία του δελφινιού  ILIDA.

Link to comment
Share on other sites

Για τι ταχύτητες μιλάμε;

Δεν αμφισβητώ, απλά περιγράφω τις συνθήκες που επικρατούσαν στο παρελθόν.

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον θα έχει η εξέλιξη της προσπάθειας. Αν καταφέρουν να κρατήσουν τους χρόνους και τις τιμές σε λογικά πλαίσια τότε θα τραβήξουν κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

Αύξηση δρομολογίων στη γραμμή Λιμένας Θάσου - Κεραμωτή από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018. Από 22 δρομολόγια ανά προορισμό έγιναν 30 τα δρομολόγια ανά προορισμό (30 δρομολόγια από Λιμένα Θάσου προς Κεραμωτή και 30 δρομολόγια από Κεραμωτή προς Λιμένα Θάσου).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Καβάλας για την ακτοπλοϊκή κίνηση από και προς το νησί της Θάσου, τόσο όσον αφορά την τουριστική σεζόν (από τον Ιανουάριο ως και τον Σεπτέμβριο) όσο και το σύνολο της χρονιάς 

Quote

Στην γραμμή Λιμένα-Κεραμωτής παρατηρούμε μια μικρή αύξηση στην ροή επιβατών τη καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιο-Σεπτέμβριο) (651.056 το 2018 έναντι 650.665 το 2017) και μια κάπως πιο αξιοπρόσεχτη αύξηση στα φορτηγά (24.793 το 2018 έναντι 22.034 το 2017), ωστόσο στα ΙΧ οχήματα βλέπουμε μείωση στα 151.322 το 2018 (έναντι 156.607 το 2017).

Στον αντίποδα, στη γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα παρατηρούμε μια σημαντική μείωση στους επιβάτες (629.572 το 2018 έναντι 646.168 το 2017) αλλά και στα ΙΧ οχήματα (146.312 το 2018 έναντι 152.402 το 2017). Παράλληλα βλέπουμε μια ανεπαίσθητη μείωση στα φορτηγά (23.118 το 2018 έναντι 23.261 το 2017).

Συνολικά, η επιβατική κίνηση στη γραμμή μειώθηκε κατά 1,21% σε σχέση με πέρσι, ενώ μείωση της τάξης του 3,68% είχαμε στα ΙΧ οχήματα. Αντίθετα, στα φορτηγά είχαμε αύξηση της τάξης του 5,78%. Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε ότι το 2017 είχε παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 10,4% σε σχέση με το 2016.

Αν όμως δούμε το σύνολο της ως τώρα χρονιάς (από τον Ιανουάριο ως και τον Σεπτέμβριο) θα διαπιστώσουμε ότι, αντίθετα από τις σχετικά μικρές -αλλά υπαρκτές μειώσεις- στην τουριστική σαιζόν, η επιβατική κίνηση στη Κεραμωτή-Λιμένας παρουσιάζει αύξηση σε ποσοστό 1,55%, ενώ η κίνηση των οχημάτων έχει αυξηθεί κατά μόλις 0,22%.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/1/2018 at 12:12 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Έκπληξη είναι ότι οι καλοκαιρινές δρομολογήσεις τεσσάρων αμφιπλωρων από τη Σαλαμίνα (Γεώργιος, Ιωάννης Σοφία Κ, Πάραλος & Σπυρίδων Σ) για το διάστημα από τις 06/05/19 έως 31/10/19

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ εγκρίθηκαν τα δρομολόγια της κοινοπραξίας των 4 πλοίων από τη Σαλαμίνα που θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...