Jump to content
Shipfriends

Λιμάνι Κουφονησίου


Recommended Posts

Η επικινδυνότητα του λιμανιού του Κουφονησίου, ήταν το κυρίαρχο θέμα που επισήμαναν οι κάτοικοι και οι αλιείς του νησιού στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, κατά την επίσκεψη που έκανε στο νησί το Σαββατοκύριακο. Όλα δείχνουν, ότι η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναδειχθεί προ καιρού από τη δημοπρασία του έργου πάει στις καλένδες, λόγω μείωσης των διατιθέμενων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, στο λιμάνι του Κουφονησίου τα μπλόκια έχουν μετατοπιστεί με αποτέλεσμα ο προβλήτας να έχει υποστεί καθίζηση, ενώ υπάρχει και σπηλαίωση.

Πηγή: NAXOSNEWS

Link to comment
Share on other sites

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από ένα εύθραυστο ιζηματογενες πέτρωμα, που δεν υπάρχει στα γύρω νησιά (Νάξος, Σχοινούσα, Αμοργός). Το πέτρωμα (που οι στρώσεις του εντυπωσιάζουν το μάτι) τρώγεται σιγά σιγά από τη θάλασσα και γύρω γύρω στις ακτές του νησιού σχηματίζονται αβαθείς σπηλιές. Επίσης από αυτό το πέτρωμα σχηματίζεται η άσπρη άμμος που δίνει στα νερά ένα γαλαζοπράσινο χρώμα. Οι παραλίες με την άσπρη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά και οι σπηλιές δίνουν στο νησί εξωτικό χρώμα, στο οποίο οφείλει τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη που είχε την τελευταία δεκαετία.

Από ό,τι φαίνεται όμως το ίδιο πέτρωμα αποτελεί πρόβλημα για το λιμάνι του νησιού, γιατί δεν προσφέρει καλή στήριξη στον βραχίονα και στην προβλήτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...