Jump to content
Shipfriends

Μάρε Ντι Λεβάντε (IMO 8405191)


Recommended Posts

  • Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 months later...

Πάμε να δούμε το Mare di Levante σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην όμορφη Ζάκυνθο ένα από τα περασμένα ΣΚ. Δεμένο, λοιπόν, στο λιμάνι, η αναχώρησή του όπως φαίνεται από τη Μπόχαλη -τσακίζοντας την ίδια ώρα τούμπανο γλυκό στο αγαπημένο μαγαζί εκεί, αναχώρηση από απόσταση αναπνοής την επομένη και φυσικά εν πλω (εδώ διακρίνεται και το Κεφαλονιά με την Καυκαλίδα και τον φάρο της), στα μισά Κυλλήνης-Ζακύνθου. Μαζί μια φωτό από τον καθρέφτη του πλοίου.

672ff80f07cd3c1cc80f60bb5c78668e  732485f5dccb9e48c40941eb73ae50b9

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 27/8/2016 at 11:42 PM, proud_ionian said:

 

μπορει εξωτερικα το πλοιο να θυμιζει νεοτευκτο, αλλα μεσα τπτ δεν εχει αλλαξει απο την εποχη που ηταν ionian star. οχι μονο δεν εχει αλλαξει, αλλα οι ταπετσαριες στις καρεκλες φωναζουν οτι θελουν αλλαγη μετα απο 13 χρονια. το ροζ εχει γινει γκρι.

ενω εξωτερικα (κιτρινο, λευκο, ριγες, ανοιγματα κλπ) προσεχτηκε κατα τη βαφη, στα καταστρωματα βαφτηκε το ανοιχτο καφε της levante πανω απο το μπλε των τυρογαλαδων, ακομη και πανω στον αντιολισθηρο ταπητα, οπου εχει αρχισει και ξεφλουδιζει.

 

μεσα εχουν γινει στοχευμενες παρεμβασεις, με αλλαγες φθαρμενων ταπετσαριων περισσοτερο στους καναπεδες και σε αρκετες απο τις καρεκλες, ενω εχουν προοστεθει και καποιες designατες μαυρες πλαστικες, κυριως στο πλωριο σαλονι.

δεν μιλαμε για καμια ριζικη αλλαγη. το πλοιο, χρωματικα και σχεδιαστικα, μεσα παραμενει ionian star.

τα εξωτερικα decks ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο περσυ (δεν ξεφτιζει το καφε, να φαινεταιτο μπλε) και γενικως το πλοιο ηταν πεντακαθαρο, παροτι πηγαινοερχοταν γεματο κοσμο και οχηματα.

On 18/6/2016 at 0:49 AM, Superspeed 1 said:

Παμε Κροατία για μετασκευη μετα το καλοκαιρι. Εκτος των αλλων θα επεκταθει και το πρυμνιο deck. Αυτο εχουν στο μυαλο τους οι της εταιριας. Για να δουμε.

κρινοντας και απο τις μικροπαρεμβασεις που ειδα σε φθαρμενες ταπετσαριες κλπ, δε νομιζω οτι υπαρχει πραγματικα προθεση εκτεταμενης μετασκευης.

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2017 at 10:44 AM, proud_ionian said:

κρινοντας και απο τις μικροπαρεμβασεις που ειδα σε φθαρμενες ταπετσαριες κλπ, δε νομιζω οτι υπαρχει πραγματικα προθεση εκτεταμενης μετασκευης.

Υπάρχει πρόθεση, αλλά το αν τελικά θα υλοποιηθεί, θα εξαρτηθεί από το αν αυτή η "παρέμβαση" θα υπερισχύσει άλλης.

Στο μεταξύ, να το δούμε να πλέει μαζί με το ομόσταβλο. Σημαιοστολισμένα χθες και τα δύο, θα τα δούμε και καλύτερα.

v2?user_id=10151545&webp=true&sig=be7c6e

Link to comment
Share on other sites

Όταν πριν κάποια χρόνια είχε προταθεί στη προηγούμενη εταιρεία του να βάλει τις ίδιες μηχανές με το Διονύσιος Σολωμός αντί να αλλαχθούν τα μπλοκ των υπάρχουσων μηχανών δεν το δέχτηκαν γιατί ήταν μεγαλύτερο το κόστος, αλλά θα είχε πιο μεγάλη ταχύτητα 2-3 κόμβων. 

Link to comment
Share on other sites

οσο και αν σε πολλους απο εμας, επειδη μας αρεσει το πλοιο και το θεωρουμε ομορφο, θα μας αρεσε να πηγαινει με 18-19 κομβους, οσο και αν στους τακτικους επιβατες των γραμμων που εξυπηρετει, δεν αρεσει το 10λεπτο που τσιμπανε παραπανω, δεν νομιζω οτι καποιος πλοιοκτητης εχει ισχυρο κινητρο να μπει στη διαδικασια και να επωμισθει το κοστος αλλαγης μηχανων, απο τη στιγμη που ειναι μια επενδυση που θα του αποφερει ελαχιστα.

οι διαφορες σε ταχυτητα με τα πλοια που ανταγωνιζεται ή συνεργαζεται, δεν ειναι τοσο θεαματικες και εν μερει αντισταθμιζονται απο τον πολυ συντομο χρονο φορτοεκφορτωσης.

για τις γραμμες που εξυπηρετει, το μονο που θα αξιζε τον κοπο, θα ηταν καποιες ακομη παρεμβασεις στο εσωτερικο του, ωστε να δειχνει levante ferries. μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα πλοιο ηδη 33 ετων

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τώρα το Mare Di Levante μάλλον θα δέσει για λίγο όποτε δεν νομιζω να έρθει μέσα στο 2017! Αλλά πιστεύω όταν θα ξανά δέσει θα έρθει για δεξαμενισμό μιας και την Άνοιξη του 2018 θα έχει διετία από το τελευταίο δεξαμενισμό του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 10/14/2017 at 11:13 PM, .voyager said:

Θα ανέβει προς Πειραιά και πέριξ φέτος;

 

On 10/14/2017 at 11:30 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

 Πιστεύω όταν θα ξανά δέσει θα έρθει για δεξαμενισμό μιας και την Άνοιξη του 2018 θα έχει διετία από το τελευταίο δεξαμενισμό του.

 Να το περιμένουμε Πέραμα;

Link to comment
Share on other sites

To Mare Di Levante    αφου ολοκληρωσε τα δρομολογια του την Δευτερα  .Ξεκινησε πριν καμια  ωρα απο Ζακυνθο για Πειραια ωστε να πραγματοποιησει τον απαραιτητο δεξαμενισμο του

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...