Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 4 years later...

Μετά από 4 χρόνια εγκρίθηκε το έργο αποκατάστασης υποσκαφών προβλήτα λιμένα Λακκίου!!

Quote

Εγκρίθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου το έργο αποκατάστασης υποσκαφών του προβλήτα στο Λιμάνι Λακκίου, μετά από χρόνια αναμονή, λόγω γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας. Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ και η καθυστέρηση έγκρισης του έργου οφειλόταν, κυρίως, στη µη ολοκληρωθείσα διαδικασία μεταβολής µερίδων του παλαιού Ιταλικού Κτηματολογίου, η οποία έχει κολλήσει από τα µέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ο ∆ήµος Λέρου είχε υποβάλλει σχετικό αίτηµα για τον καθορισµό των οριογραµµών αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή, αλλά η σχετική διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί λόγω των δυσεπίλυτων γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Επισκευή ράμπας πρυμνοδέτησης πλοίων μόλου λιμένα Λακκίου Λέρου, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Λέρου

Quote

Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους Δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η οποία συνίσταται σε οικονομική και τεχνική υποστήριξη με στόχο την υλοποίηση έργων σε όλα τα νησιά, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου « Επισκευή ράμπας πρυμνοδέτησης πλοίων μόλου λιμένα Λακκίου Λέρου» προϋπολογισμού 120.000,00 €.

Λόγω της συνεχούς χρήσης του μόλου στο λιμάνι Λακκίου για την εξυπηρέτηση των διαμετακομιστικών αναγκών του νησιού και της εξυπηρέτησης όλων των ειδών των πλοίων, έχουν προκύψει σημαντικές βλάβες στην επίστρωση του μόλου και ειδικά στην περιοχή που πρυμνοδετούν τα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας και επιθεώρησης των κρηπιδωμάτων του μόλου. Ιδιαίτερα, στην περιοχή κατάκλισης του καταπέλτη επί του κρηπιδώματος έχει σημειωθεί σημαντική διάβρωση του καταστρώματος. Είναι αναγκαία η διαμόρφωση της ράμπας πρυμνοδέτησης των πλοίων στην ανωδομή του μόλου για την εξυπηρέτηση των πλοίων, καθώς και η τοποθέτηση δύο νέων δεστρών στα άκρα της ράμπας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 120.000,00€ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Δήμος Λέρου είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

«Η προβλήτα στο λιμάνι στο Λακκί της Λέρου χρειάζεται επισκευή και συμφωνήσαμε να χρηματοδοτήσουμε το έργο που το νησί έχει ανάγκη. Όπως στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες όλων των νησιών μας, εξαντλώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, ξεπερνώντας κάθε όριο διοικητικής ευθύνης, υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο, ανακαλύπτοντας κάθε λύση».

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...