Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πριν κάτι μέρες πάντως ο Panagia Ekatontapyliani μας είχε προϊδεάσει.

Κάτι πουλάκια από τα νησιά που εξυπηρετεί το Πρεβελης μου ανάφεραν ότι το πλοίο ότι θα δέσει για λίγες ήμερες στο τέλος Απρίλιου, ο λόγος μάλλον είναι ότι θα πάει για δεξαμενισμό.
Link to comment
Share on other sites

Μετα απο 2 στουκες σε Κασο και Σαντορινη την τελευταια βδομαδα λογικο ειναι.
Λογικο δε ειναι εκτος αν υπαρχουν ενδειξεις και για αλλες ζημιες περα απο τις λαμαρινες ;)

Πάντως μετά από τις δυο «στουκες» μεσοβδόμαδα στη Κασο και στη Σαντορίνη, στη πρύμη του Πρεβελης δε μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο σημάδι που να καταδεικνύει αυτές τις στουκες.

post-54-128326997524_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ποτε προλαβε??

Το πρωι ηταν ακομα στην δεξαμενη της Ελευσινας

Γύρω στις 16.10 το είδα να έχει περάσει την Ψυτάλλεια και μετά από 20 λεπτά (έτρεχε?) είχε παραλλάξει τον Τούρλο. ΔΕΝ είμαι βέβαιος ότι έβγανε από τον Πειραιά, η πορεία του ήταν όχι η συνηθισμένη.

Link to comment
Share on other sites

Αν μείνει Λαύριο μάλλον θα κάνει το αυριανό δρομολόγιο από εκεί για να μην το πιάσει η απεργία.

Σωστή κίνηση αυτή, το θέμα είναι πως θα μπορούσαν να το κάνουν και τα υπόλοιπα αυτό προκειμένου να αποφύγουν τους απεργούς.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω πάντως στο AIS, ενώ το πλοίο βρισκόταν έξω από το λιμάνι του Λαυρίου από τις έξι το απόγευμα, δεν έχει μπει και βρίσκεται αρόδου στα βόρεια του λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στην Κάσο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 21:20, η Λιμενική Αρχή Κάσου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθ. 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς Μήλος Θήρα Ηράκλειο Σητεία Κάσος Κάρπαθος Ρόδος), ότι η προσέγγιση στο λιμάνι της Κάσου ήταν επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα συνέχιζε για Κάρπαθο.

Στην Κάσο ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες, ενώ θα αποβιβάζονταν δεκαέξι (16) άτομα.

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στην Κάσο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Αν βρισκόταν κάποιος στο Ηράκλειο το Σάββατο, θα αναρωτιόταν πώς κατάφερε να μπει και στο Ηράκλειο ακόμα το πλοίο με τον αέρα που είχε όταν έφτασε...

Link to comment
Share on other sites

Που να δείτε μετά το Ηράκλειο το πως έδεσε το πλοίο στον Αθηνιό Θήρας.Ο καιρός γύρω στα 7 μποφωρ γεμάτα,γαρμπής και κανένας δεν πίστευε ότι το δύσκολο στη μανούβρα Πρέβελης θα προσέγγιζε το 'ΛΙΜΑΝΙ'.Με την πρώτη προσπάθεια απέτυχε και ανόικτηκε στα ανοικτα για να ξαναγυρίσει.Τελικά με την δεύτερη προσπάθεια έδεσε.Αν βλέπατε το πλοίο πως το πήγαινε το κύμα και ο άνεμος 3 μέτρα μακριά από την προβλήτα θα μένατε άφωνοι.Δώσανε αρχικά έναν κάβο στην πιο μακρινή μπίντα και στην συνάχεια άλλους 2.Πρεπει να αναφερθει η υπερπροσπάθειατου πληρώματος καταστρώματος για να δώσουν τους κάβους έξω.Το παλικάρι που πετούσε το βιλάε κρεμόταν κυριολεκτικά από τον καταπέλτη.Τελικά έδεσε,επιβιβαστήκαμε τρέχοντας.Τρεις από το πλήρωμα ήταν στον καταπέλτη βοηθώντας τον κόσμο να επιβιβαστεί στον Πρέβελη με ασφάλεια.Επίσης μου έκανε εντύπωση ο τύπος (μάλλον ύπαρχος θα ήταν ) ο οποίος καθοδηγούσε το υπόλοιπο πλήρωμα στην πρύμνη.Από τη φώνη του καταλάβαινε κανείς το άγχος που είχε ωστε το πλοίο και οι επιβάτες να αναχωρίσουν με ασφάλεια.Φορτωθηκαν και 5-6 φορτηγα και αναχωρίσαμε.Στον Πειραιά φτάσαμε κατα τις 10 πιάνοντας ενδιάμεσα και την Μήλο στις5 τα Ξημερώματα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΑΣΟ ΤΡΕΣΟ.

ΥΓ.Βέβαια η πρόσδεση του Πρέβελη στον Αθηνιό με περίπου 7 μποφωρ θάλασσα να μπαίνει ζωντανή νομίζω πως θα μείνει αξέχαστη από πολλούς τουρίστες.

.

Link to comment
Share on other sites

Καμιά φωτό έχει???

Σήμερα είδα το βαποράκι στον Πειραιά κατά την αναχώρηση του, απο το Λιοντάρι (καφεδάκι γαρ......:D) και ειλικρινά το λυπήθηκε η ψυχή μου:( Το πλοίο εξωτερικά είναι σε πανάθλια κατάσταση και χρήζει επείγοντος δεξαμενισμού.........

Link to comment
Share on other sites

Και όμως παιδιά, απο την αριστερή τουλάχιστον πλευρά που το είδα έχει το χάλι του το μαύρο. Τρεξίματα, βουλιάγματα, σκουριές κτλ Κρίμα που δε τράβηξα φωτό......

Link to comment
Share on other sites

Που παρεμπιπτόντως χρόνο το βαπόρι δεν έχει σχεδόν καθόλου. Μία Δευτέρα έχει ημέρευση στον Πειραιά μόνο κι αυτό αν δεν την φάει με τίποτα καθυστερήσεις.Στην Ρόδο πάντα έχει άμεση αναχώρηση.

Κατά τα άλλα το βαπόρι πηγαινοέρχεται ασταμάτητα , τρώει θάλασσες με το κουτάλι στο Καρπάθιο οπότε που χρόνος για καλοπισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Καμιά φωτό έχει???

Και βέβαια:).Είναι όμως σε χαμηλή ανάλυση:(.Στην 2931 το πλοίο κατευθύνεται προς το Γ του Αθηνιού:eek:Δείτε,όλοι έχουμε μείνει και κοιτάμε άφωνοι.

Ο δεύτερος κάβος(αριστερά της πρύμνης) έσωσε κυριολεκτικά το βαπόρι.

post-2023-128326998725_thumb.jpg

post-2023-128326998728_thumb.jpg

post-2023-128326998732_thumb.jpg

post-2023-128326998733_thumb.jpg

post-2023-128326998735_thumb.jpg

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προχθές π100 γύρισε το πλοίο στην κεντρική λεκάνη του λιμανιού.Το γνωρίζω καλά γιατί ταξίδευα με αυτό την συγκεκριμένη μέρα.Μάλιστα είχε καθυστέρηση περίπου 2,5 ώρες.Ίσως να αναφέρεσε στην προηγούμενη Παρασκευή πριν 1,3:p εβδομάδεςB)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...