Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

On 1/12/2016 at 3:34 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

σχεδόν 3,5 εβδομάδες παραμονής του Πρεβελης στη δεξαμενή της Σύρου,

του κορναρου θα γινοταν, για να μεινει τοσο πολυ πανω. 

κριμα που τα συνεργεια του νεωριου δεν βγαζουν τα επιτευγματα τους στο fb, B)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

συνηθως δεν κατεβαζουν τους αξονες, πεφτει το πλοιο και οταν ειναι ολα ετοιμα ξαναανεβαινει να τους φορεσει παλι;

το εχουμε δει πολλες φορες (πχ σε παλιοτερες ακινησιες του πρεβελης και σε προσφατη του terra)

δεν ειναι δυνατο να πληρωνουν ενα μηνα δεξαμενη, για να περιμενει τους αξονες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού του Πρέβελης στη Θήρα στις 28/01/17

Quote

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 06, για περιστατικό τραυματισμού 21χρονου ημεδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Αθηνιού ν.Θήρας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, προερχόμενο  από το λιμένα Μήλου.

Ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο, κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και πιο συγκεκριμένα ύστερα από εμπλοκή του αριστερού χεριού του, ανάμεσα σε φορτηγό όχημα και σε υποστύλωμα του κυρίως γκαράζ. 

Άμεσα, ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

 

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, George said:

Θυμάμαι τότε που θα πρωτοξεκίναγε τη γραμμή, υπήρχαν πολλοί που εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο το πλοίο είναι το κατάλληλο για τα εν λόγω λιμάνια. 8 σχεδόν χρόνια μετά αν έκανα ένα σχόλιο, θα έλεγα πως τελικά το ΠΡΕΒΕΛΗΣ μπορεί να αναβάθμισε τη γραμμή αλλά υποβαθμίστηκε σαν πλοίο.

Διαφωνω μερικως σε αυτο.

Αν θες να πεις οτι δεν ειναι πια διαθεσιμες ολες οι καμπινες του, οτι το πρυμιο σαλονι ειναι συχνα κλειστο οπως και το εστιατοριο, τοτε ναι υπαρχει υποβαθμιση των υπηρεσιων που μπορει να προσφερει γιατι, φανταζομαι, θεωρουνται "σπαταλη" γι' αυτη τη γραμμη, ειδικα το Χειμωνα.

Αν θες να πεις οτι εχει πεσει σε ταχυτητα και οτι ειναι πολυ χειροτερο μηχανολογικα διαφωνω. Εχουν πεσει πολλα λεφτα στο βαπορι (μαλλον γιατι τα φερνει πισω) και νομιζω πως το διατηρουν σε αξιοπρεπη κατασταση δεδομενης της ηλικιας του, των πολλων ωρων που ταξιδευει και των πολλων λιμανιων που προσεγγιζει. Γινονται συχνα engine overhaul, αμμοβολη φετος, περιποιηση στα αξονικα, γενικα φαινεται οτι υπαρχει ενδιαφερον απο την εταιρια.

Σε σχεση με το τι (δεν) εχουν δωσει για τον ταλαιπωρο τον Κορναρο απο το 2012 και μετα, αυτα που εχουν δωσει για την Πρεβελαρα δεν συγκρινονται και αυτο φαινεται και στην ταχυτητα των δυο βαποριων αλλα και στη συχνοτητα βλαβων...

Link to comment
Share on other sites

το οτι το εχουν προσεξει περισσοτερο απο τον κορναρο, δε σημαινει οτι δεν το εχει αγγιξει ο χρονος

On 13/11/2016 at 8:25 PM, georgios express said:

Το βαπόρι είναι αξιοπρεπές, αλλά απέχει αρκετά από τότε που έκανε Κρήτη ως καθ' αυτό ΑΝΕΚ. Το εστιατόριο a la carte κλειστό-εδώ και χρόνια ως πληροφορήθηκα-οι κοινόχρηστες τουαλέτες δεν αρμόζουν στο έτος που διανύουμε, μιά αίσθηση μοιρολατρικής απάθειας [...]Τέλος πάντων, το πλήρωμά του είναι αξιοπρεπείς και σοβαροί άνθρωποι και η ΑΝΕΚ/Αιγαίον Πέλαγος τους οφείλει πολλά ευχαριστώ...

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
4 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν, το δρομολόγιο σήμερα 14/02/2017 του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ από Πειραιά προς Μήλο – Σαντορίνη – Ανάφη – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος και επιστροφή θα παραμείνει ανεκτέλεστο. Το πλοίο θα επανέλθει στο εγκεκριμένο του δρομολόγιο την Παρασκευή 17/02/2017.

Αφού προέβλεψαν τον καιρό, πετάχτηκαν και μέχρι το ΝΜΔ για να περάσει η μπόρα..

Link to comment
Share on other sites

Fender είχε βάλει στην επισκευή αλλά το έχασε στη μικρό πρόσκρουση στη Κάσο. Από ότι βλέπω η λαμαρινοδουλεια έγινε για να τοποθετηθεί πιο χαμηλά από ότι είχε τοποθετηθεί στην επισκευή!! Οι φωτογραφίες είναι από το συνεργείο του κ. Πλατή στο facebook.

16797001_2004984536395386_411860062346784975_o.jpg

16797756_2004984673062039_1633052492975064676_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάνοντας μια αναζήτηση δρομολογίου στο anek.gr από Ανάφη προς Πειραιά, όταν επέλεξα λιμάνι αναχώρησης την Ανάφη μου έβγαλε ως επιλέξιμους προορισμούς, εκτός απ' τους γνωστούς προορισμούς που εξυπηρετεί το Πρέβελης και το λιμάνι της Σερίφου! Κι ερωτώ. Πρόκειται για κάποιο λάθος-test του συστήματος, έξτρα προσθήκη για κάποια έκτακτη προσέγγιση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (όπως έβγαζε δηλαδή και πέρσι το σύστημα την επιλογή Ηράκλειο - Σέριφος) ή θα προστεθεί το καλοκαίρι στα δρομολόγια του πλοίου ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σημερα το πρωι το πλοιο επιστρεφοντας από το δρομολογιο του εδεσε στην Ηετιωνια ακτη,πλωρη πλωρη με το ΠΑΛΑΤΙ.

Περιεργο αν σκεφτουμε ότι δεν υπηρχαν βαπόρια στη κανονικη του θεση

Link to comment
Share on other sites

Χθες το πρωί ήρθε το Πρεβελης στο Πειραιά μετά την είσοδο της εικόνας της Παναγίας Σουμελάς. Το έχουμε ξανά δει να δένει σε αυτή τη θέση όταν θέλει να κάνει εργασίες στην αριστερή πλευρά (είτε σωστικά, είτε βαψίματα)

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πήγε στην Ηετίωνα γιατί θα γεμίσει το λιμάνι. Τα τρία BS είναι ήδη μέσα, έρχεται και το Σάμος, θα πέσει στρίμωγμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρεβελης στο Διαφάνι

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Χάλκη – Διαφάνι – Πηγάδια – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πηγαδιών.

Από το ανωτέρω πλοίο  επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Διαφανίου επτά (07) επιβάτες, ενώ στο λιμένα Διαφανίου ανέμεναν προς επιβίβαση δύο (02).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στο Διαφάνι

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Χάλκη – Διαφάνι – Πηγάδια – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Θήρα – Μήλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Πηγαδιών.

Από το ανωτέρω πλοίο  επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Διαφανίου πενήντα πέντε (55) επιβάτες, τρία (03) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τρία (03) Φ/Γ και δύο (02) Δ/Κ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στο Διαφάνι

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο προερχόταν από Χάλκη, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τους λιμένες Καρπάθου – Κάσου – Σητείας - Ηρακλείου.
Από το ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Διαφανίου δεκαπέντε (15) επιβάτες και ένα (01) Δ/Κ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...