Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Χάλκη λόγω καιρού

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Δεν προσέγγισε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι της Χάλκης, σήμερα στις 01:45, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρεθ. 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος-Χάλκη-Διαφάνι-Πηγάδια-Καρπάθου-Κάσος-Ανάφη-Θήρα-Πειραιάς).

Το πλοίο συνέχισε για Διαφάνι Καρπάθου, όπου αποβίβασε 47 άτομα, που είχαν προορισμό τη Χάλκη, οι οποίοι αναμένεται να εξυπηρετηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη Χάλκη δεν ανέμεναν ταξιδιώτες προς επιβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στο Διαφάνι Καρπάθου λόγω καιρού

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου, τόσο τη Πέμπτη το απόγευμα κατά την μετάβαση, όσο και τη Παρασκευή το πρωί κατά την επιστροφή, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ. 06, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς-Θήρα-Ανάφη-Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος και επιστροφή στον Πειραιά με αντίστροφες προσεγγίσεις).

Στην πρώτη περίπτωση, θα αποβιβάζονταν 22 επιβάτες και ανέμεναν στο λιμάνι 18, ενώ στη δεύτερη θα αποβιβάζονταν 41 (οι αρχικοί 22 επιβάτες και 19 ακόμη, που επιβιβάστηκαν στη Ρόδο) και θα επιβιβάζονταν 3.

Οι 41 επιβάτες για Διαφάνι, τελικά αποβιβάστηκαν στα Πηγάδια Καρπάθου και στη συνέχεια προωθήθηκαν οδικώς στον προορισμό τους, ενώ όσοι ανέμεναν προς επιβίβαση, εξυπηρετούνται με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Θήρα στις 12/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, τραυματίσθηκε, στις 12/08/2010, 53χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ.06, κατά την πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι ΑΘΗΝΙΟΥ Θήρας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας, για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στο Διαφάνι Καρπάθου λόγω καιρού

Πηγή: ΥΕΝ

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου, σήμερα στις 03.35, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ. 06, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος Χάλκη Διαφάνι Πηγάδια Καρπάθου Κάσος Ανάφη Θήρα Πειραιάς).

Οι 13 επιβάτες που είχαν προορισμό το Διαφάνι, αποβιβάστηκαν στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου είχε ήδη μεταβεί οδικώς και το ένα (01) άτομο που ανέμενε στο Διαφάνι, προς επιβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To ΠΡΕΒΕΛΗΣ στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ANEK LINES, θα έρθει να δέσει σε λίγο καιρό στο λιμάνι της Σούδας. Την τελευταία εβδομάδα, ακουγόταν έντονα αυτή η περίπτωση καθώς δεν θα υπάρχει γραμμή να εξυπηρετεί λόγω της μη πληρωμής των άγονων γραμμών. Μαζί με τον ερχομό του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, εντείνονται και οι φήμες για τον παροπλισμό στο λιμάνι της Σούδας και του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, μετά τις αντικαταστάσεις των υπολοίπων πλοίων της εταιρείας. Σήμερα το πρωί, ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι σε λίγο καιρό θα έρθει να κάνει παρέα στα EXPRESS PEGASUS και HELLENIC WIND στο λιμάνι της Σούδας.

Πηγή: www.soudaport.gr

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή επειδή η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις επιδοτήσεις στις εταιρίες και δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, οι νησιώτες που σε λίγες μέρες πάνε στις κάλπες θα μείνουν χωρίς βαπόρια στα Δωδεκάνησα!!! Ωραία πράγματα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στην Κάσο

Πηγη: ΥΕΝ

Χθες στις 15:15, η Λιμενική Αρχή Κάσου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς Θήρα Ανάφη Κάσος Κάρπαθος Διαφάνι Χάλκη Ρόδος), ότι η προσέγγιση στο λιμάνι της Κάσου ήταν επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα συνέχιζε για Κάρπαθο.

Στην Κάσο ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι επτά (27) επιβάτες, ενώ θα

αποβιβάζονταν δέκα (10) άτομα.

Link to comment
Share on other sites

Μια απο τα ιδια και χτες,απο το ΥΕΝ

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμένα Κάσου, χθες στις 20:40 και στο λιμένα Διαφανίου Καρπάθου, χθες στις 23:45, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρεθύμνου 06, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΗΛΟ – ΘΗΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ - ΡΟΔΟ).

Στο λιμένα Κάσου επρόκειτο να αποβιβαστούν είκοσι (20) επιβάτες και ανέμεναν προς επιβίβαση έντεκα (11) επιβάτες και στο λιμένα Διαφανίου θα αποβιβαζόταν ένας (01) επιβάτης ενώ δεν υπήρχαν επιβάτες προς επιβίβαση

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα δένει η Πρεβελάρα για την ετήσια της.Μία σεζόν για το πλοίο πολύ δύσκολη,έφτασε στο τέλος της.Το μέλλον του πλοίου αβέβαιο όπως και των ναυτικών του.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Για να λήξει η σχετική παραφιλολογία που δημιουργήθηκε χθες με μια άποψη μου, ότι το Πρεβελης θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Νήσος Ρόδος στα Δωδεκάνησα. Διότι το Πρεβελης σε λίγες ήμερες που θα ξεκινήσει, θα πάει στην άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθιας και την αγονη του κορμού, γιατί θα αντικαταστήσει το Ιεραπετρα Λ.

Εξωτερικά το πλοίο έχει περιποιηθεί με την ευκαιρία της ετήσιας του και δεν εμφανιζει αυτή την εικόνα που είχε φέτος το καλοκαίρι. Τέλος έγιναν αρκετές ελασματουργικες εργασίες σε διάφορα σημεία του πλοίου, όπως στο ζωνάρι της πρύμης.

Link to comment
Share on other sites

στη θεση του ΧΙΟΣ και μεχρι να βγει απο την ακινησια του,μια καλη λυση θα ηταν το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Και το emprosnet λεει για το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

η αποχώρηση του «Λισσός» από τη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη είναι οριστική.

Για την ίδια γραμμή προς το παρόν θεωρείται πιθανό η εταιρεία να αξιοποιήσει το «Πρέβελης», που εκτελούσε δρομολόγια σε άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων. Το βασικό πλεονέκτημα του πλοίου αυτού σε σχέση με το «Λισσός» είναι ότι αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα, 19 κόμβους την ώρα.

Σιγα μην πηγαινει κ με 20 :D ,καλα ειναι τα 17-18 για την ΑΝΕΚΑΡΑ :rolleyes: Π100 ποτε ξεκιναει για την αγονη?Εγω εψαξα στο site της ΑΝΕΚ και εχει μονο το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το Πρεβελης αρχικά ακουγόταν για τις 14 Ιανουαρίου αλλά τελικά πάει πιο αργά, μάλλον για τις 28 Ιανουαρίου θα πάει στην άγονη μέχρι την ολοκλήρωση της υποχρέωσης του (τέλος Φεβρουάριου). Έπειτα είναι πολύ πιθανό να πάει στη γραμμή της Χίου Μυτιλήνη, είναι κάτι που ακουγόταν έντονα από δίμηνου.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Καλα οτι επιασε στις 11 Αυγουστου 19.9 δεν σημαινει οτι η ΑΝΕΚ θελει να το πηγαινει με 20μιλια ;) Αν μπει Χιο-Μυτιληνη ας πουμε,καλα ειναι και τα 18 φανταζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Μα υπάρχει πράγματι περίπτωση να πάει μόνιμα Χίο Μυτιλήνη? Και τις άγονες των Δωδεκανήσων ποιό θα τις κάνει πλην του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ? Ή μήπως μείνει το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ αποκλειστικά Κασοκαρπαθία και καταργήσουν την άλλη (Λειψοί, Σύμη,κλπ) στα πλαίσια ΔΝΤ..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...