Jump to content

- - - - -

Διάσωση των επιβαινόντων στη θαλαμηγό YOGI, από ελικόπτερο SuperPuma της Π.Α.

11 replies to this topic

#1 georgios express

• eMembers
  • 1467 posts

Posted 17 February 2012 - 19:44

Ποιά είναι η πολυτελής θαλαμηγός (εγώ στην τηλεόραση την είδα σαν το Ρομίλντα σε κλίμακα 1:2) που ναυάγησε ανοικτά της Σκύρου στις 17/02 το πρωί και τους επιβάτες και το πλήρωμα το έσωσε Super Puma του ΛΣ/ΕΛΛ-ΑΚΤ (κατά το δελτίο ειδήσεων του Alpha, στις 19:35 της ίδιας ημέρας).
Όσο κι΄αν ψάξω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι...

#2 ΝΗΡΕΑΣ

• eMembers
  • 7084 posts

Posted 17 February 2012 - 21:38

Πρόκειται για την YOGI όπως μας λέει η ΠΑ, και η οποία έδωσε στη δημσιότητα και ένα video από τη διάσωση. Πάντως μου έκανε εντύπωση αυτή η κλίση που πήρε μια τόσο πολυτελής θαλαμηγός, χωρίς να προσκρούσει κάπου.

#3 marioskef

• eMembers
  • 463 posts

Posted 18 February 2012 - 01:17

Απο οτι καταλαβα η συγκεκριμενη θαλαμηγος κατασκευαστηκε περυσι στην τουρκια, στην κατασκευαστρια του οποιου (αν εχω καταλαβει καλα) ανηκε και διατιθετο προς ναυλωση.

Παρακατω ενα λινκ απο το site τις ιδιοκτητριας εταιρειας.

http://www.proteksan...-the-water/nb49

Κοιτοντας λιγο στο ιντερνετ, διαπιστωσα οτι η τιμη καταλογου για ναυλωση διαρκειας μιας εβδομαδας κοστιζε περιπου 350,000 συν expenses... Not bad!

#4 miko mission

• eMembers
  • 339 posts

Posted 18 February 2012 - 11:04

Λετε να εσπασε καποιο τζαμι απο αυτα που ειναι χαμηλα και απο εκει να αρχισε η ζημια?

#5 MinuteMan

• Members
  • 42 posts

Posted 18 February 2012 - 14:29

Τετοια κλιση μπορει να προκλιθει απο εισροη νερων απο τα ψυγεια των μηχανων που εχουν αμεση συνδεση με τη θαλασσα. Η κατακληση του μηχανοστασιου ειναι αμεση. Μαλιστα μπορει να προκλιθηκε απο τη δεξια μηχανη καθως φαινεται απο το βιντεο πως ειχε κλιση πρυμα κ δεξια. Απο τον ογκο νερου το καταστρωμα πρυμνης μπαινει κατω απο το νερο κ αυτο με τη σειρα του μπαινει στους χωρους του ακομοδεσιου. Καπως ετσι το φανταζομαι.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Μια νύχτα μεθυσμένη πέρνει ανάποδες
Ημερολόγια καίει και πτυχία..

#6 ΝΗΡΕΑΣ

• eMembers
  • 7084 posts

Posted 18 February 2012 - 15:29

Δεν ξέρω πως είναι η διάταξη των ψυγείων στα πλοία, αλλά τόσο εύκολο είναι να μπουν νερά από το σύστημα ψύξης, και μάλιστα τόσα πολλά που να προκαλέσουν την βύθιση του πλοίου? Υπάρχουν παρόμοια περιστατικά που να οφείλονται σε αυτή την αιτία?

Και να σκεφθεί κανείς ότι η YOGI πέρυσι βραβεύθηκε ως η πιό καινοτόμος θαλαμηγός για το 2011 στις Κάννες. Επίσης, νομίζω ότι δεν είχε επιβάτες και οι 8 διασωθέντες θα πρέπει να ήταν αποκλειστικά πλήρωμα.

#7 MinuteMan

• Members
  • 42 posts

Posted 18 February 2012 - 16:37

Η διαταξη ειναι: εισαγωγη θαλασσας, valve (always opened), δικτυο σωλινων, ψυγειο λαδιου η γλυκου νερου που κυκλοφορει σε τουμπα κ απο εξω η θαλασσα κ βγαινει παλι εξω. Το δικτυο εχει επιμερους 3way valves που ανακατευθυνουν το νερο στο ψυγειο η εκτος. Το προβλημα εντοπιζεται στο πρωτο valve το οποιο αν ειναι ελατωματικο μπορει να σπασει κ τοτε ολη η θαλασσα μπαινει φουλ μεσα.
Υ.Γ: ενας απο τους τροπους να βυθισεις πλοιο..

Edited by proud_ionian, 19 February 2012 - 04:15 .

#8 TED

• eMembers
  • 77 posts

Posted 19 February 2012 - 00:48

οι πονηρές σκέψεις καμιά φορά στοιχειώνουν το νου...

Edited by proud_ionian, 19 February 2012 - 04:14 .

#9 MinuteMan

• Members
  • 42 posts

Posted 19 February 2012 - 03:22

Πρεπει να ειμαστε παρα πολυ επιφυλακτικοι ειδικα σε τετοια θεματα. αμφιβαλλω πως θα μαθουμε ποτε τι ακριβως εγινε.

Edited by proud_ionian, 19 February 2012 - 04:15 .

#10 proud_ionian

watchman

• Supermoderators
  • 11954 posts
  • LocationColonial Greece

Posted 19 February 2012 - 03:39

το εχετε παει πολυ μακρυα, χωρις να προκυπτει κατι. εξ ισου ευκολα θα μπορουσε κανεις να πει οτι προκειται για αστοχια υλικου. ;)

#11 TED

• eMembers
  • 77 posts

Posted 19 February 2012 - 18:56

Προσωπικώς δεν ξέρω αν θα το έβγαζα στο κεντρικό Αιγαίο, φλεβάρη μήνα με οχτάρια και θάλασσα. Μπορεί να βιαζόταν να παραλάβει επιβάτες.

Γνωρίζει κανείς τι πορεία είχε πριν μπάσει νερά;

Αν και ζήτησα τη συνδρομή του κοινού, "κατέπλευσα αυτοδύναμα" στην παρακάτω ιστοσελιδα, που δίνει κάποιες πληροφορίες:

http://www.boatinter...uperyacht-yogi/

#12 Neptune

Αμνημονευτος

• Supermoderators
  • 5494 posts

Posted 01 March 2012 - 09:21

Ενα ενδιαφερον αρθρο απο το πρωτο Θεμα σχετικα με το "περιεργο" ναυαγιο της θαλαμηγου
ωραια μερα σημερα

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users