Jump to content
Shipfriends

Eurocargo Istanbul (IMO 9165310)


Recommended Posts

Ανοίγω topic γι' αυτό το πλοίο, με αφορμή μία φώτο που τράβηξα το 2008 στον Κάβο Ντόρο. Πρόκειται για το σημερινό Eurostar Istanbul, φωτογραφημένο ως Μario. Τότε με είχε εντυπωσιάσει το κόκκινο που για μένα παρέπεμπε στα Superfast που θαύμαζα σα παιδί. Για καιρό απορούσα σε ποιά κατάσταση και με ποιό όνομα το πλοίο ταξιδεύει σήμερα, πιστεύοντας ότι θα είναι κάποιο της UN RoRo, μην υπολογίζοντας την άσχημη μετασκευή που έχει υποστεί. Ναυπηγήθηκε με άλλα δύο αδελφά στα "Visentini" της Ιταλίας για την Levantina Trasporti S.r.l και ναυλώθηκε στην τουρκική EGE RoRo, που το 2001 το αγόραε και το ονόμασε Istanbul. Όταν περιήλθε -επίσης μαζί με τα αδελφά και μετά από κάποιες ναυλώσεις- στη Grimaldi, μετονομάστηκε σε Εurocargo Istanbul. Κονταδελφά του και τα Eurocargo Napoli και Malta.

_____________________________________

(1998, ex-Mario, Istanbul)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 3 years later...
  • 8 months later...

Για να δούμε λοιπόν πως έχουν σταθεροποιηθεί πρός το παρόν τα δρομολόγια του Vikingland στη γραμμή Porto Torres -(Valencia) - Savona.

 

Κυριακή: Πρωινή άφιξη στο Porto Torres από Valencia και βραδυνή αναχώρηση για Savona

Δευτέρα: Ημέρευση στη Savona και βραδυνή αναχώρηση για Porto Torres

Τρίτη: Ημέρευση στο Porto Torres και βραδυνή αναχώρηση για Savona

Τετάρτη: Ημέρευση στη Savona και βραδυνή αναχώρηση για Porto Torres

Πέμπτη: Πρωινή άφιξη στο Porto Torres από Savona και μεσημεριανή αναχώρηση για Valencia

Παρασκευή: Μεσημεριανή άφιξη στη Valencia και ημέρευση/φόρτωση για Porto Torres

Σάββατο: Αναχώρηση νωρίς μετά τα μεσάνυχτα για Porto Torres και η υπόλοιπη μέρα εν πλώ

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να μείνει σε σταθερά δρομολόγια και όχι σαν παλαιότερα που το είχαμε δει μέχρι και στον Πειραια για αντικαταστήσει τα ...Βεχικλάδικα που λέει και ένας ηλικιωμένος συγγενής μου :P 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Πάμε να δούμε μια φωτογραφία του Eurocargo Istanbul σε αναχώρηση πρίν 1 εβδομάδα από το Livorno για το Cagliari. Καμιά ιστορική ή καλλιτεχνική αξία στη φωτογραφία, απλά την παραθέτω για να δείτε πως το πλοίο είναι σχεδόν άδειο, στον αφρό. Πέντε-έξι καρότσες στο πάνω γκαράζ φαίνονταν αλλά δε νομίζω πως και το κάτω είχε κίνηση, βλέπουμε άλλωστε και τη γραμμή φόρτωσης του πλοίου. Με λίγα λόγια, της Ραφήνας γίνεται κι εκεί μεταξύ Grimaldi και Onorato, στη συγκεκριμένη γραμμή ο Onorato φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι.

 

Και για την ιστορία, η αναχώρηση που βλέπετε είναι στις 0630 το πρωί της Παρασκευής. Προγραμματισμένη αναχώρηση σύμφωνα με την εταιρεία, 2359 το βράδυ της Πέμπτης. Μιλάμε για οργάνωση της πλάκας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Στη χτεσινή επιστροφή από Cagliari προς Livorno, το πλοίο έκανε μια στάση στην Olbia, προορισμό που η Grimaldi Cargo έχει να πάει εδώ και 1.5 χρόνο. Μάλιστα το πλοίο έπλευσε με μειωμένη ταχύτητα για να φτάσει κατά τις 6 το πρωί. Μετά κανονικά για Livorno, δεν ξέρω αν ήταν κάτι έκτακτο ή απαρχή για κάτι πο μόνιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...

Μάλλον απλή συντήρηση είχαμε, το πλοίο επέστρεψε στην Ιταλία και κάνει δρομολόγια ανάμεσα στο Cagliari και το Livorno. Σε μια άφιξη στο Livorno το βλέπουμε κι εμείς, με πολύ ωραίο ήλιο στο πλάι του

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το πλοίο εδώ και χρόνια😁 έχει αφήσει τη θέση του στη γραμμή Livorno-Cagliari αρχικά στο Eurocargo Livorno και εν συνεχεία στο Eurocargo Genova. Πλέον εργάζεται ως car carrier για λογαριασμό της Ford κυρίως μεταξύ Τουρκίας(Golcuk) και Βελγίου(Αμβέρσα) με αρκετά περάσματα και από Πειραιά. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...