Jump to content
Shipfriends

Nomentana (IMO 7602118)


Recommended Posts

Mία εκπληκτική σειρά φωτογραφιών έχει ανέβει αυτές τις ημέρες στο προσφιλές μας naviearmatori, και αφορούν κάποια επιμήκυνση που έγινε στο πλοίο το 1986 στο Palermo (1, 2, 3, 4, 5, 6).

To NOMENTANA (IMO 7602118) έχει κατασκευαστεί το 1980, στην Iταλία φυσικά (Fincantieri Castellammare, Castellammare Di Stabia), και ανήκει στην (πάλαι ποτέ ???) Tirrenia Di Navigazione Spa με έδρα την Napoli.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ας δουμε το πλοιο και σε δραση, ειναι μια περσινη αφιξη στο Cagliari απο την Civitavecchia. Για να δωσουμε λιγο ενα περιγραμμα της καταστασεως να πουμε πως το Cagliari ειναι ενα αρκετα νετο λιμανι στο εσωτερικο του οπου τα πλοια εχουν παρα πολυ χωρο ωστε να πραγματοποιησουν ελιγμους προσδεσης. Ετσι, παρα το γεγονος πως τη συγκεκριμενη ημερα φυσαγε αρκετα στο Cagliari, μας προξενησε μεγαλη εντυπωση το οτι η Nomentanαρα η ατελειωτη πηρε ρυμουλκα, 2 τον αριθμο, οχι μονο για τη μανουβρα προσδεσης, αλλα ακομα και για να το βοηθησουν να στριψει και να μπει απο τα φαναρια(!!). Στην πρωτη φωτογραφια βλεπουμε το εκτρωμα καταπλωρα με το ενα ρυμουλκο δεμενο, το αλλο δεν φαινεται αλλα ειναι δεμενο πρυμα και μολις το εχουν βοηθησει να μπει στριψει απο τη μπουκα. Στη δευτερη φωτογραφια εκτος απο το πρυμνιο ρυμουλκο, βλεπουμε σε ολο της το μεγαλειο και τον αισθητικο βιασμο που προκαλεσε η μετασκευη, οχι οτι πριν ηταν κανενα ομορφο πλοιο δηλαδη. Εν συνεχεια τα ρυμουλκα βοηθουν το πλοιο να γυρισει, μην πω πως το γυρνανε μονα τους. Αξιζει επισης να σημειωθει οτι πρυμα εχει μονο καταπελτη για οχηματα, δεν υπαρχει ξεχωριστη εισοδος επιβατων η κατι τετοιο. Τελικα αναποδιζει για τη θεση του υπο την στιβαρη υποβοηθηση των ρυμουλκων, παρτε και το φουγαρο του να το θυμοσαστε.

Ετσι για να συμπληρωσουμε το lineup της γραμμης και να μην ανοιγουμε και ξεχωριστο θεμα, να δωσουμε και λιγο Clodia κατα την αναχωρηση του την προηγουμενη μερα, δεστε και την πρυμη του. Oμορφια ε?

Μιλωντας με τους προυχοντες του Cagliari(δασκαλο, παπα και διευθυντη της Telecom Italia :D) οσο βρισκομασταν εκει, υπαρχουν φριχτα παραπονα για τα ωραρια των πλοιων και την κατασταση τους εσωτερικα η οποια αν ειναι αληθεια αυτα που ακουσαμε, πρεπει να ειναι επιπεδου -δευτεραντζας- οικου ανοχης της Napoli. Η προβλεψη μου για το μελλον του Nomentana και των αδελφων του, τεινει μαλλον προς τοπον αναπαυσεως η καμια Ινδονησια. Αλλα επειδη πολλα εχουν δει τα ματια μου κι αυτο μου φερνει τρομο, σε περιπτωση που παρ' ελπιδα βρεθει κανενα απο αυτα στην Ελλαδα, ελπιζω να μη βγει κανενας εξυπνος και μας αρχισει σε τιποτα "βαπορας", "βασιλοβαπορο" και αλλα πολλα εμπριμε, γιατι θα ριξω καμια τεχνικη βλαβη! :D

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορουσε ισως, την ιδια ημερα υπηρχε αλλη μια αφιξη που εγινε παλι με 2 ρυμουλκα αλλα ομως αμεσως μετα υπηρε αναχωρηση χωρις ρυμουλκο. Θα τα δουμε και τα δυο στο εγγυς μελλον.

Link to comment
Share on other sites

Nick, epiveveono o ti i katastasi sto esoteriko tou ploiou den einai aplos kaki, alla, kat-eme,-athlia. Vromia, lekedes stis moketes kai tapetsaries, mpoxa pantou, fthora, skouria....... Mprosta se auto to karavi to charm m ths marlines (mesa th dekaetias tou '90) itan krouazieroploio me ta olla tou.Gia ta men oraria mhn ta sizitas: exei anaxorisi apo Cagliari stis 6 m.m. kai ftanei sti Civitavecchia to epomeno proi stis 9:00, me synarpastiki mesi taxitita ton 14 knots sto katiforo. Kai auto otan exei apeuthieas dromologio: otan men kanei stasi sto Arbatax aplos asta na pane. Gia auto to logo osoi taksideuon taktika Cagliari/eipirotiki italia (symperilamvanomenos kai o grafon) protimoun na pane sth Olbia i sto Porto Torres kai apo ekei Civitavecchia i Livorno, kai as exoun 300 xm dromo parapano. Tora, kano lathos i kapou edo sto forum diabasa o ti tha vali o Grimaldi ta Palatia sth grammi Cagliari -Civitavecchia?

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Το βαπόρι με το πετσοκομμένο όνομα NOMT και σημαία St. Kitts & Nevis πλησιάζει αργά αργά προς το Σουέζ. Η πρώτη σκέψη είναι ότι πάει για το προφανές. Ωστόσο έχει αναγραφόμενο προορισμό τη Jeddah. Οπότε παίζει να βρήκε στέγη στα θερμά κλίματα της Ερυθράς. Για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...