Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 year later...

Μπορεί μεν να πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια πολυεθνικής, αλλά αξίζει τον κόπο να το δει όποιος έχει περπατήσει σε απομακρυσμένους φάρους και τους έχει αγαπήσει. Έχει ωραίες εικόνες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ιστορίες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 9 months later...
  • 10 months later...

Κάποιες εξωτερικές φωτογραφίες από τον Φάρο Αρμενιστή στην Μύκονο. Δυστυχώς η εικόνα στο εσωτερικό του θυμίζει εγκαταλελειμμένο ψυχιατρείο σε ταινία θρίλερ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απορώ με την Υπηρεσία Φάρων, τι έργο επιτελεί... Η πλειονότητα των φάρων και των φανών είναι εκτός λειτουργίας στην Ελληνική επικράτεια. Κάποιοι είναι σβηστοί ακόμα και από το 2016!

Θα έλεγε κανείς οτι είμαστε για γέλια αλλά είμαστε μόνο για κλάμματα...

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του προηγουμένου, 300χιλ ευρώ για φάρο στην Ιεράπετρα, γνωστό κομβικό για τη ναυσιπλοΐα σημείο. Ευτυχώς που δε ζεί ο Λυκούδης.

Quote

 

 Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την κατασκευή φάρου στην Ιεράπετρα

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης ανάμεσα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, συμφωνήθηκε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για την κατασκευή φάρου στην Ιεράπετρα.
 
Ο κ. Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Ιεράπετρας και έπειτα από σχετική αξιολόγηση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Ο φάρος της Ιεράπετρας θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο για την πόλη και πλέον θα προσδιορίζει την πολιτιστική της ταυτότητα, με σημαντικά οφέλη στο αστικό αλλά και το φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη.
 
«Ανταποκρινόμαστε άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Ιεράπετρας καθώς το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το παραλιακό μέτωπο της πόλης ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς ακτοπλοΐας και ναυσιπλοΐας για όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. 

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αγαπάμε ότι έχει να κάνει με θάλασσα και ειδικά τους φάρους ας δούμε κάποιες φωτογραφίες από τον όμορφο φάρο της Σαντορίνης στο Ακρωτήρι .

Οι φωτογραφίες δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας καθώς ήταν λίγο πριν το συγκεκριμένο κινητό με εγκαταλείψει , οπότε ζητώ συγνώμη αν δυσαρεστήσω κάποιον .

 

Link to comment
Share on other sites

απο τους πιο αναγνωρισιμους και πολυφωτογραφημενος, ο φαρος του ενετικου λιμανιου των χανιων.

φετος δεν ηταν προσβασιμος, λογω εργασιων αναστηλωσης και συντηρησης στον κυματοθραυστη

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Μια ερώτηση καθ ότι ασχετος.

Σε πρόσφατη επίσκεψη στον Πειραιά (πρώτη φορά) μετά την έξοδο του λιμανιού δεξιά μάλλον έβλεπα πολλά κίτρινα φώτα.Τι είναι;;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον αριστερά τα έβλεπες και είναι τσαμαδούρες που περικλείουν τα σταματημένα έργα της νέας προβλήτας κρουαζιεροπλοίων του ΟΛΠ. Στα δεξιά υπάρχει μόνον ο χώρος αναψυχής του Δήμου Δραπετσώνας, στον χώρο των παλιών λιπασμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...