Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 months later...

Τελικά οι κάφροι έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Πρέπει να είσαι πολλά κιλά μα.κάκας για να φτάσεις μέχρι την Μακρόνησο και να κάνεις αυτές τις ασχήμιες στο φάρο.

post-24-128326972145_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 6 months later...

Τα στελέχη του ΠΝ έχουν την δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους μεταξύ άλλων και σε επιλεγμένα φαρικά συγκροτήματα. Μια βδομάδα στους Καλόγερους για καποιους δεν θα ηταν άσχημη ιδέα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΠΝ.

post-24-128326978522_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Μια βδομάδα στους Καλόγερους για καποιους δεν θα ηταν άσχημη ιδέα.

Να δουμε και τους καλογερους σε 3 φωτο απ το panoramio:απο μακρια,κατω απ την βραχονησιδα και τελος ο φαρος με την ελληνικη σημαια(που καποιος την εβαλε στην φωτογραφια:D)

Link to comment
Share on other sites

Τωρα μην νομιζετε οτι καθομαι κ ψαχνω φαρους:D,απλα πεφτω 'πανω' τους στο google earth:pΕδω φαινεται ενας αρκετα ομορφος,στο νησακι που βρισκεται απεναντι απο το Σιγρι.(δεν ξερω πως λεγεται οποτε ας ελεησει κανας Μυτιληνογνωστης:P).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο φάρος της Παναγίας, που βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο στην πόλη της Καβάλας. Χρονολογείται απο το 1930, σε θέση 36 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι αναλαμπών κάθε 5'' και έχει εμβέλεια 15 ναυτικών μιλίων.

Τον Νοέμβριο του 2007 υπήρξε κατάρευση τμήματος του χώρου και μετά απο πολλά εμπόδια γίνονται έργα προς αποκατάσταση του χώρου.

Χώρος ιδανικός για ρομαντικούς, κυρίως το καλοκαίρι, να κάθεσαι στο παγκάκι ακριβώς μπροστά του και να γυρνάει απο πάνω η ακτίνα του. :)

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Θα μου επιτρέψετε να κάνω την υπέρβαση και να προσθέσω μια φωτογραφία εκτός Ελλάδος. Μιας και την καθαρή πανσέληνο την έχασα λόγω βροχής, η επόμενη μέρα όμως ήταν ότι πρέπει και προσπάθησα να συνδέσω τη θάλασσα με τη πανσέληνο όσο γίνόταν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ιστορία Δέκατη Όγδοη.

Το ναυάγιο του s/s “Imperatrix” το 1907 στην Ελαφόνησο της Κρήτης και η ιστορία του Ρώσου Ναύαρχου Ν. Φιλοσοφόφ, ο οποίος έγινε Έλληνας φαροφύλακας.

Το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «Φάρων Περίπλους» αναφέρεται στον Ναύαρχο Φιλοσοφόφ καθώς και στην ιστορία του φαρικού δικτύου στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

το φαναρι του δουκατου, προσπελασιμο απο τη στερια. πιο εντυπωσιακο οταν το βλεπεις απο τη θαλασσα και ακομη πιο μαγευτικο οταν το βλεπεις βραδυ, με καραβι να περνα απο κατω. το ακρωτηρι εχει ενα καρο ονοματα (Λευκατας, Δουκατο, Νιρα, Κυρα κλπ). Δουκατο και Νιρα ειναι τα πιο διαδεομενα στους ναυτικους και τους νησιωτες του κεντρικου ιονιου.

η περιοχη εχει και μια... γεφυρα στο ΒΑ Αιγαιο. Απο εκει αυτοκτονησε η Σαπφω, οταν αρνηθηκε τον ερωτα της ο νεαρος Φαων. (ναι ξερω τι σκεφτεστε, σαπφω και νεαρος??:P)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δουμε και λιγο ξένο πράμα, ειναι η La Lanterna της Γένοβα, ενα επιβλητικότατα κτισμα πάνω απο το λιμάνι. Όπως μπορούμε να δούμε και εδώ, έχει μεγάλη ιστορία και είναι επισκέψιμος(η είσοδος στα δεξιά του επιβατικού σταθμού). Στην επόμενη επίσκεψη στη Γένοβα, είναι στο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εδώ σας παραθέτω έναν φάρο όπου μπαίνοντας στο νησί αυτό είναι το πρώτο που βλέπεις να στέκεται επιβλητικός μέρα-νύχτα και να φωτίζει περήφανος χαιρετίζοντας και καλοσορίζοντας επιβάτες και ναυτικούς στο υπέροχο νησί οπου κοσμεί.

Είναι ο φάρος της Θήρας

1_DSC00211.JPG

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...

αποκατασταθηκε απο το πολεμικο ναυτικο ο φαρος της Ζουραφας (η Λαδοξερας).

την ειδηση τη βρηκα στο defencenet (και τη φωτο).

Ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΝ οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχε υποστεί ο φάρος της Ζουράφα πέρσι το Χειμώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο φάρος είχε καταστραφεί τον περασμένο Χειμώνα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και της φυσιολογικής φθοράς του υποβάθρου του φάρου αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα βράχο μόλις 6 μίλια από τις ανατολικές ακτές της Σαμοθράκης.

Oβράχος έχει αποτελέσει μέρος της τουρκικής προσπάθειας για την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο αφού στο παρελθόν οι Τούρκοι είχαν ισχυριστεί ότι η Ζουράφα ή αλλιώς Λαδόξερα δεν είναι ελληνική.

Και όλα αυτά όταν για δεκαετίες υπήρχε και λειτουργούσε επί του βράχου ελληνικός φάρος. Προφανώς οι Τούρκοι πίστεψαν ότι στο γενικότερο πνεύμα υποχωρήσεων που διακρίνει την ελληνική πολιτική ελίτ τα τελευταία χρόνια η Ζουράφα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα ξεχασμένο κομμάτι ελληνικής γής που θα μπορούσαν σταδιακά να το γκριζάρουν και να το οικειοποιηθούν.

Tελικά η κίνηση του ΠΝ να εγκαταστήσει εκ νέου επί του βράχου κυκλική βάση κατασκευασμένη από μπετόν και να τοποθετήσει επί υπερυψωμένο βάραθρο με φανό με φωτοβολταικό πάνελ και μπομποδέκτη ναυτιλίας έθεσε τέλος σε οποιαδήποτε φιλοδοξία των Τούρκων να γκριζάρουν ένα ακόμη σημείο στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες του ΠΝ πραγματοποιήθηκαν υπό την αδιάκοπη επιτήρηση σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής. Η τελευταία έστειλε περιπολικά μεγάλου εκτοπίσματος και αυτονομίας για να παρακολουθήσουν τις εργασίες αλλά και για να τονίσει την παρουσία της.

post-1817-0-16724200-1348173351_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

αφιερωμα σε καποιους απο τους γνωστους, φαρους και στους αναπομειναντες φαροφυλακες, εχει σημερα το εθνος.

 

μιλα επιγραμματικα και για το θεσμο της "αναδοχης" φαρων.

 

οποιος ξερει κατι  επιπλεον να μας πει, ευπροσδεκτος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...