Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εκει που καθομουν στις Καμάρες και το άκουσα είπαν χαρακτηριστικά 1000 άτομα έφυγαν και γύρω στα 800 κατέβηκαν . Παντως την ώρα π ηταν να ερθει ειχε πολυ μεγάλη κίνηση ειδικά απο αμάξια και μαΖι με τα συχνά ΚΤΕΛ γινόταν ....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παντως ειναι γεγονος οτι τα συμβατικα (οχι τωρα που ειναι οι μερες που γεμιζουν ολα) φερνουν περισσοτερους τουριστες φετος. Ειναι και τα δρομολογια σχεδιασμενα ωστε να χτυπανε το ταχυπλοο (ουσιαστικα τα συμβατικα εχουν μοιρασει τα λιμανια) και ο αλλος που το βλεπει με οικονομικα κριτηρια παει ευκολοτερα στο συμβατικο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαράδεκτη η κοινοπραξία που απο 25 Αυγούστου πέρασε σε χειμερινά δρομολόγια!!!!! Δηλαδή απο 12 δρομολόγια την εβδομάδα σε μόλις 4  :wacko: !!!! Ούτε καν μια ενδιάμεση περίοδο με λιγότερα δρομολόγια δεν προγραμμάτισε!!!!! Όπως ήταν φυσικό τα γκαράζ αυτών των τεσσάρων δρομολογίων είναι ασφυκτικά γεμάτα προκαλώντας πρόβλημα στους φορτηγατζίδες καθώς δεν μπορούν να στείλουν τα φορτηγά πίσω στον Πειραιά, όπως χαρακτηριστικά τους είπαν την προηγούμενη εβδομάδα " φορτηγά ξανά απο τον Σεπτέμβριο". Και όλα αυτά την στιγμή που η κίνηση ακόμη είναι πολύ μεγάλη και προβλέπεται και ένας πολύ δυνατός Σεπτέμβριος..... Και μετά θέλουμε και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο!!!!! Γενικά η κοινοπραξία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στα νησιά΄καιρός να σπάσει!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτα δρομολόγια για επιστροφή ταξιδιωτών:

 

Παρασκευή 29/8: Αδαμάντιος Κοραής (07:25) από Πειραιά για Σίφνο - Κίμωλο - Μήλο - Σίφνο - Σέριφο - Κύθνο - Πειραιά

Σάββατο 30/8: Άγιος Γεώργιος (12:00) από Μήλο για Σίφνο - Σέριφο - Πειραιά

Κυριακή 31/8: Άγιος Γεώργιος (07:25) από Πειραιά για Μήλο (και ενσωμάτωση στα τακτικά ωράρια που είναι αναχώρηση από Μήλο στις 13.00).

Link to comment
Share on other sites

Ναι το κανει κι αλλες μερες αυτο. Και οκ να ειναι ετσι μεσοβδομαδα και φυσικα την Κυριακη που θα κατεβασει 100 και θα παρει 600-700... Αλλα και της Παρασκευης το δρομολογιο ετσι? Για την κοινοπραξια δε τι να πεις. Τα ειπαν ολα οι προηγουμενοι. Προχειροτητα ανευ προηγουμενου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω την αισθηση οτι το φετινο καλοκαιρι δεν ηταν και το καλυτερο για την εταιρια. Δυο συνεχομενες παρασκευες που βρεθηκα στο λιμανι μεσα στην καρδια του καλοκαιριου το Αγιος Γεωργιος εβγαλε πολλους περισσοτερους τουριστες απο Πειραια απ οτι το Speedrunner. Για το αλλο της παροναξιας καλυτερα να μη σχολιασω.. Το 2 και το 4 ηδη φιγουραρουν σε ολους τους μπροκερ προς πωληση και μια προταση ακομα και απο την Ελλαδα :ph34r: θα ηταν κατι παραπανω απο welcome...

Που να βλεπες και το flying cat 3 πόσο κόσμο ... Δεν ειχε :P

Link to comment
Share on other sites

 

Που να βλεπες και το flying cat 3 πόσο κόσμο ... Δεν ειχε  :P

 

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι την Κυριακή 07/09 το ταχύπλοο ολοκλήρωσε την φετινή έκτακτη δρομολόγηση στην γραμμή Πειραιάς - Σίφνος - Μήλος - Κίμωλος - Φολέγανδρος, και όπως είπε και ο φίλος Πέτρος μόνο πετυχημένη δεν μπορείς να την πεις καθώς το πλοίο στο  90% των δρομολογίων του ανεβοκατέβαινε σχεδόν άδειο, μόνο κάτι Παρασκευές και Κυριακές γέμισε όταν είχαν γεμίσει τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής!!!!!! Δεν νομίζω να το δούμε και του χρόνου στην γραμμή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μόνο αν αλλάξει ώρες θα πιάσει ...τις ώρες που ηταν δεν ειχε νόημα να το πάρει κανεις . Και εγω που πήγα και ήρθα με αυτο ηταν για θέμα γρηγοραδας :P

Link to comment
Share on other sites

Και φετος τους πηγε καλα απο θεμα καιρου ολο το καλοκαιρι. Δεν ηταν τα χαλια του 2013 που κατω απο 6 μποφορ δεν επεσε ο καιρος. Αν αυτη η εκτακτη δρομολογηση ειχε μελετηθει καλυτερα και νωριτερα θα δουλευε, αλλα ετσι μεσα στο καλοκαιρι φανταζομαι ουτε οι ιδιοι περιμεναν κατι παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Και ειδικα οταν στην επιστροφη ακολουθουσαν νομιζω το Speedrunner 3 δεν πιστευω πολλοι επιβατες που ειχαν προθεση να ταξιδεψουν με ταχυπλοο να προτιμουσαν το Flying Cat 3 αντι του Speedrunner 3!

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, αν δεν είχες αυτοκίνητο, το Flyingcat 3 συνέφερε. Το εισιτήριο ήταν φθηνότερο κατά 1 ευρώ, έκανε μία ώρα λιγότερο από το Speedrunner, και έφτανε στον Πειραιά 45' πριν. Θέμα καιρού έτσι κι αλλιώς υπήρχε ελάχιστες μέρες. Κι εγώ πάντως από Σίφνο για Πειραιά, αυτό προτίμησα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχίσουν και ακούγονται διάφορα σενάρια για την αποχώρηση του Αγ. Γεώργιος από την γραμμή, εάν όντως αληθεύει τότε θα έχουμε πολλα να λεμε για την πιθανό ενδιαφέρον άλλης εταιρείας στη γραμμή.

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα ενδιαφερθεί άλλη εταιρία ή αν η ΖΑΝΤΕ βάλει και δεύτερο πλοίο για να κλειδώσει την γραμμή όπως ακούγετε απο πέρυσι!!!!!

 

μια γραμμη που 10 γεματους μηνες το χρονο εξυπηρετειται με 1 πλοιο και δρομολογια μερα παρα μερα, ποση αναγκη εχει ενα δευτερο πλοιο, περα ισως απο μια εκτακτη δρομολογηση το καλοκαιρι (οχι απαραιτητα συμβατικου).?

Link to comment
Share on other sites

To Speedrunner έφτανε μισή ώρα νωρίτερα στον Πειραιά εκτός απο το δρομολόγιο της Κυριακής!!!!

 

Σωστά, εγώ μίλησα κυρίως για το δρομολόγιο τη Κυριακής που ήταν το πιο ανταγωνιστικό στην επιστροφή, αφού δεν υπήρχε και άμεσος ανταγωνισμός τις υπόλοιπες μέρες από Σίφνο γιατί με εξαίρεση μια βδομάδα, όλες τις υπόλοιπες το Speedrunner έκανε το διπλάσιο χρόνο απ' το Flyingcat και με χαμηλότερη τιμή. Από Μήλο ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά υπήρχε και το SeaJet, νωρίτερα κι από τα δύο που έκανε και λιγότερη ώρα αλλά με λίγο ακριβότερο εισιτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...