Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καλά,άς μείνουν άνευ πλοίου χειμωνιάτικα και να δούμε τί θα λένε.Πολύ σωστά λέει ο Neptune ότι πάλι καλά που γίνονται και τρία δρομολόγια την εβδομάδα μέσα στον χειμώνα.Πώς να το κάνουμε,καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός είναι η Σίφνος,μέσα στο καταχείμωνο κανείς δέν πάει στα νησιά γιά μπάνιο....

 

Επειτα,τί σημαίνει αυτό το "persona non grata";Οτι άν έρθη το βαπόρι εκεί,θα πάνε να το βουλιάξουν με δυναμίτες;

 

ΥΓ.Και οι Γιαπωνέζοι κάνουν "μνημόσυνα" στα βαπόρια που πάνε γιά σκράπ,αλλά δέν τα θεωρούν και έμβια όντα....... 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Να πηγαίνουν με τα καίκια τους άμα δεν τους αρέσει ο ΑΓΙΟΣ. Προτιμάνε λέει το ΕΛΛΗ Τ :D !!!!! Ο ΚΟΡΑΗΣ σε τί υπερέχει πχ....Σε ταχύτητα ή σε ποιότητα ταξιδιου? Πώς γίνεται Κυκλαδίτες να έχουν τέτοια μαύρα μεσάνυχτα από την ακτοπλοική πραγματικότητα είναι να απορείς.

Απόψε άφησαν τον ΑΓΙΟ να δέσει ή άρχισαν τα

και εκεί? :( Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Απο την αλλη-για να κανω για μια ακομη φορα το συνηγορο του διαβολου-θα πρεπει μια εταιρεια οταν αναλαμβανει μια αγονη γραμμη να ειναι συνεπης απεναντι στις συμβατικες της υποχρεωσεις και να τιμα τα λεφτα που παιρνει απο τους πολιτες.Μη λεμε μονο για τη Νελ δηλαδη,γιατι κι εδω εχουν γινει στραβες κατα καιρους.

Link to comment
Share on other sites

Και για να συμπληρωσω λεγοντας και κατι εναντιον του Γεωργιος για να μη φαινεται οτι τα βλεπω μονοπλευρα τα πραγματα δεν ξερουμε πως θα ηταν η κινηση με ενα αλλο πλοιο πιο γρηγορο και συνεπες. Δηλαδη αλλιως σκεφτεται ενας Αθηναιος να παει στο νησι ενα ΠΣΚ οταν θα κανει 5-6 ωρες και αλλιως οταν ξερει πως θα κανει 6-9 αναλογα ποτε θα ερθουν τα πετρελαια ποτε θα πληρωθει το πληρωμα κτλ. Εχει παιξει κι αυτο σιγουρα ενα μικρο ρολο στην πτωση της χειμερινης κινησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μη προσέγγιση του Αγιος Γεωργιος στη Φολέγανδρο

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.9913, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά - Κύθνο – Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο, δεν προσέγγισε το λιμένα Φολέγανδρου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιό του για Σίκινο- Ίο – Θήρα.

Στη Φολέγανδρο επρόκειτο να αποβιβασθούν 06 επιβάτες και 01 Ι.Χ.Ε όχημα, ενώ προς επιβίβαση ανέμεναν 02 επιβάτες για Ίο και 04 επιβάτες και 01 ΙΧΕ για Θήρα, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση απο το ΥΕΝ για τη μη προσεγγιση του Αγιος Γεωργιος χθες στη Φολεγανδρο κατα την επιστροφη



Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.9913, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Θήρα – Ίο – Σίκινο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν προσέγγισε το λιμένα Φολέγανδρου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Κίμωλο- Μήλο- Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά.


Στη Φολέγανδρο επρόκειτο να αποβιβασθούν 06 επιβάτες και 01 Ι.Χ.Ε όχημα, ενώ προς επιβίβαση ανέμεναν 19 επιβάτες 05 Ι.Χ.Ε. και 01 Φ/Γ, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.


Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πέρασε το ΣΠΙΡΙΤ ίσως να πήγαν με αυτό οι επιβάτες αλλα το λιμάνι της Φολέγανδρου είναι όντως το πιο τραγικό που έχω δει. Πέρασα το καλοκαίρι με τον ΚΟΡΑΗ και πραγματικά απόρησα. Εντελώς εκτεθειμένο και γεμάτο ξέρες και βράχους γύρω

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο διαβουλευσεις των αρμοδιων στις Δυτικες Κυκλαδες κατεληξαν στα ακολουθα, συμφωνα με το Santonews

Πριν το τέλος Δεκεμβρίου σταματάει το πλοίο “Άγιος Γεώργιος” και αρχίζει δρομολόγια το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”. Έχει δοθεί υπόσχεση ότι θα γίνονται 4 δρομολόγια την εβδομάδα και το πλοίο θα πλέει με μεγαλύτερη ταχύτητα (17 κόμβων).

Η εταιρεία ΑΝΜΕΖ θα εξετάσει τη δυνατότητα αντικατάστασης του “Αδαμάντιος Κοραής”από το μεγαλύτερο και ταχύτερο “Διονύσιος Σολωμός”.

Η εταιρεία AegeanSpeedLines θα ξεκινήσει δρομολόγια από το Πάσχα του 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο και θα προσπαθήσει να εκτελέσει 2 δρομολόγια/μήνα τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014.

Το ταχύπλοο SeaJetθα κάνει 2-3 δρομολόγια την εβδομάδα προς Σαντορίνη με στάση στη Σίφνο και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2014.

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι μαθαίνω το δρομολόγιο του Άγιος Γεώργιος για σήμερα θα παραμείνει ανεκτέλεστο λόγω της μη καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων στους ναυτικούς, οι επιβάτες για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο θα προωθηθούν με το Πρέβελης, ενώ για τους επιβάτες για Φολέγανδρο και Σίκινο η απάντηση απο το κιόσκι της εταιρίας ήταν "εσείς θα μείνετε στην Αθήνα..." τόσο απλά...!!!! Άντε μια εβδομάδα ακόμη για να βγει το Κοραής να δούμε άσπρη μέρα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο μόνος τρόπος για να πάει κάποιος Χριστούγεννα σε Φολέγανδρο-Σίκινο είναι να πάει αύριο Σαντορίνη με bs και από εκεί το βράδυ να συνεχίσει με το spirit! 

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι το θεμα εχει παρατραβηξει. Οσο και να θελεις να το υποστηριξεις και να του βρεις ενα δικιο δε γινεται. Καθε βδομαδα ταλαιπωρια, καθε βδομαδα επισχεση, ζημια, αργοπορια, φαρσα για βομβα… 

Link to comment
Share on other sites

Όσοι θα ταξίδευαν σήμερα από τα νησιά στον Πειραιά θα κάνουν αναγκαστικά Χριστούγεννα στα νησιά. Επόμενο δρομολόγιο επιστροφής Παρασκευή πρωί που θα περάσει εκτάκτως το ΠΡΕΒΕΛΗΣ από Μήλο Σιφνο Σέριφο.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά για σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων, εάν υπάρχει κίνηση προς Πειραιά θα μπορούσε το Υπουργείο να κανονίσει έκτακτη προσέγγιση του paros το βράδυ στη Σέριφο για να πάρει επιβάτες από όλες τις δυτικές που θα είχαν πάει εκεί με το τακτικό δρομολόγιο του jewel. Αλλά ας μην περιμένουμε τέτοιες ευελιξίες...

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα το εχει το αυριανό δρομολόγιο κανονικά, τωρα τι θα γινει ,νομίζω ότι θα το μάθουμε την τελευταία στιγμή , όπως γίνεται όο αυτό το διάστημα . !!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...