Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τα εχουμε πει παιδια, μπορει για εμας που μας αρεσουν τα καραβια τα Blue star να μην μας κανουν το κλικ που μας εκαναν τα παλιοτερα πλοια, αλλα κακα τα ψεματα εχουν το καλυτερο ονομα στην πιατσα,καθαρα-γρηγορα-νεα-σταθερα στα δρομολογια τους.Aσχετα που πιστευω πως ειναι αδυνατο να μπει καποιο πλοιο της στην συγκεκριμενη γραμμη για λογους τους οποιους εχετε εξηγησει, αν λεω εμπαινε (αν) θα αναβαθμιζαν σιγουρα την γραμμη και θα τραβαγαν τα νησια αυτα περισσοτερο κοσμο.

Link to comment
Share on other sites

Η γραμμη δε μπορει να σηκωσει Μπλου Σταρ αυτη τη στιγμη. Σιγουρα καποιοι που τωρα το σκεφτονται να κατεβουν ενα σαββατοκυριακο θα φυγουν πιο ευκολα, αρα ακομα και το χειμωνα θα ανεβει λιγο η κινηση, αλλα και παλι δε θα ειναι αρκετο αυτο. Αντιθετως ενας Κοραης (με 0,7 τονους την ωρα αν και θα ηθελα να εχει 20 μετρα μηκος ακομα) η ακομα καλυτερα ενα Αικατερινη Π (1 τονο την ωρα στους 18,5 και μεγαλο γκαραζ, αρκετα καλους χωρους) νομιζω οτι αυτη τη στιγμη ειναι αρκετα καλες και αληθινες λυσεις που μπορουν να σταθουν.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι η BS περιμένει να μάθει την βιωσιμότητα της γραμμής και να πεισθεί από τους τοπικούς παράγοντες, Πιστεύω ότι την ξέρει καλύτερα απ' όλους. Το μόνο που μπορούν να της προσφέρουν είναι στήριξη σε ό,τι και εάν ζητήσει, εάν ποτέ αποφασίσει να βάλει πλοίο στη γραμμή.

 

Εκείνο που έχει σημασία και αποδίδεται σε πηγές του Milos Life ατην ναυτιλιακή αγορά του Πειραιά, είναι το γεγονός, ότι καμμιά εταιρεία δεν κάνει κινήσεις στα τυφλά και αυτό, είτε μπει είτε δεν μπει βαπόρι της εταιρείας τελικά στη γραμμή Μήλου... Οπως είπαν οι ίδιες πηγές στο Miloslife, αν η Σέριφος νοιάζει τους ακτοπλόους μία φορά, η Μήλος τους  ενδιαφέρει 10 φορές...

 

 

Ο κ. Σακέλης εξέφρασε τη διάθεση μελλοντικά και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να ικανοποιηθεί η επιθυμία των τριών νησιών να δουν Blue Star στα λιμάνια τους.

 

Ουσιαστικό ρόλο στην διεκδίκηση πλοίου της Blue Star θα παίξει η ομόθυμη στήριξη της Blue Star από τα φορτηγά αυτοκίνητα της Μήλου.

 

Η γραμμη δε μπορει να σηκωσει Μπλου Σταρ αυτη τη στιγμη.

 

Αυτή την στιγμή και όπως είναι τα πράγματα δεν μπορεί να μπει πλοιο της BSF. Εάν όμως μείνει μόνη της στη γραμμή...εάν το πλοίο της Κασοκαρπαθίας δεν πιάνει Μήλο για να παίρνει τα φορτηγά...εάν υπάρξει μια καλή επιδότηση για την προέκταση μέχρι Σαντορίνη, αραιή τον χειμώνα και πυκνότερη το καλοκαίρι...εάν υπάρξει και ένα "σύμφωνο φιλίας" με τα Speedrunner....τότε ίσως να το "επιτρέψουν οι συνθήκες" που λέει και ο κ. Σακέλης. Αφού ανοίξει βέβαια και ο καιρός και φύγει το λούκι του χειμώνα...

 

Ό,τι και εάν γίνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι με την υπάρχουσα κατάσταση υπάρχει πρόβλημα στην γραμμή και πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Link to comment
Share on other sites

Στη Σιφνο παραδοσιακα, τα παιδια λενε τα καλαντα μονο την πρωτοχρονια. Μαλιστα δε λενε τα καθιερωμενα (αρχημηνια κι αρχηχρονια) αλλα το καθενα λεει τη δικη του ιστορια και το δικο του "πονο" καθε φορα. Εμενα απ οσα παιδια μου χτυπησαν την πορτα φετος με συγκινησε το παρακατω :D :D  που ειπε τα καλαντα σε στιχους Νικου Ποριωτη

 

Το θεμα ειναι σοβαρο, να το χωνεψω δε μπορω

14 να μπαινει, να μαστε απομονωμενοι

 

Ενα βαπορι με κουπια, μας εχει απομεινει πια

να ενωνει καθε μηνα, τα νησια με την Αθηνα

 

Τα δρομολογια σωστα, ποτέ ρολοι δε βαστά

ποτε φευγει, ποτε φτανει, οτι του κατεβει κανει

 

Δεν ειναι πραγματα αυτα, 6 ωριστες με 7

ταξιδευεις ολη μερα, σα να εισαι κρουαζιερα

 

Η εταιρια ειναι σωστη, το κρατος την επιδοτει

και μας λεει ευχαριστουμε, θεμε να σας ξαναδουμε

 

Καλα ταξιδια θα ευχηθω, και στο βαπορι αμα βρεθω

θα χω και ντρουβα μαζι μου, γιατι ανοιγει η ορεξη μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είπαν ορισμενοι στο facebook ( αμφιβόλου αξιοπιστίας όμως τα λεγόμενα ) για Δ. Σολωμό στις Δυτικές......

 

Υπερβολικά χλωμο, αν σκεφτουμε και οτι το ΙΟΝΙΣ θα ανεβει οπως ειχε ειπωθει εδω ( ισχυει τελικα ;; ) Σποράδες......

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

για το σολωμο στις δυτικες δεν ειναι καμια αποκλειστικοτητα ;)  το ειχε πει η ΑΝΜΕΖ σαν σκεψη.

ετσι και αλλιως θελει αρκετα πραγματακια να γινουν στο σολωμο μονο και μονο για να ξαναβγει στη γραμμη του.

για το ιονις ερωτηση εγινε. πολλα ακουγονται και γι'αυτο.

 

γενικως προσοχη στο τι πιστευουμε και τι ακουμε και για τις δυτικες και για οπουδηποτε. καραδοκει ο φιδεμπορας. :P

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην το ψάχνετε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην γραμμή των Δυτικών, αν οποιοσδήποτε είχε κάποια διάθεση να μπει στην γραμμή θα έπρεπε να καταθέσει και φάκελο και τις επιδοτούμενες για να έχει και ένα επιπλέον έσοδο!!!! Οπότε ούτε κόκκινα ούτε μπλε ούτε πράσινα θα μπουν στην γραμμή!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Οι κοινοπραξία είναι η μόνη εταιρία που δεν έχει ανοίξει δρομολόγια ούτε καν για τον Μάρτιο γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν αν θα υπάρχει το Άγιος Γεώργιος για να ανοίξουν δρομολόγια!!!!!

 

Νομίζω σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τις συμβάσεις για την άγονη, του Κοραή λήγει στις 28/02 αν δεν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Το διάστημα που μας πέρασε έγιναν πολλές επαφές των δημάρχων των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων με της εταιρίες για να της πείσουν να δρομολογήσουν πλοία τους στην εν λόγω γραμμή. Υπάρχει κατι προς αυτή την κατεύθυνση ?

Link to comment
Share on other sites

Με το σταγονόμετρο τα δρομολόγια της κοινοπραξίας στην γραμμή!!!! Έτσι μέχρι τις 06/03 και λόγω της Καθαράς Δευτέρας έχουμε!!!!!

 

Παρασκευή 28/02 14:55 απο Πειραιά για Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο - Μήλο - Κίμωλο - Πειραιά

Σάββατο 01/03 07:25 Απο Πειραιά για Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο - Μήλο - Κίμωλο - ....................

Δευτέρα 03/03 ..................- 11:40 απο Κίμωλο για Μήλο - Σίφνο - Σέριφο - Κύθνο - Πειραιά

Τρίτη 04/03 07:25 Απο Πειραιά για Σέριφο - Σίφνο - Μήλο - ............................ - Μήλο - Σίφνο - Πειραιά

Τετάρτη 05/03 14:55 απο Πειραιά για Σέριφο - Σίφνο - Μήλο - ...............................

Πέμπτη 06/03 .................. 12:20 απο Μήλο για Σίφνο - Σέριφο  - Πειραιά

 

Στις τελείες προσθέστε το Φολέγανδρος - Σίκινος - Ίος - Σαντορίνη το οποίο όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη, και δεν θα ανοίξει αν δεν υπογράφει η σύμβαση με την εταιρία....!!!!! Πολύ ωραία :angry: !!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
 

συμφωνα με το θεμα 10 εκτος ημερησιας, θα κανει ακινησια απο 7/5-20/6

 

Μπορει να εγκριθηκε η ακινησια του Αδαμαντιος Κοραης για αυτο το διαστημα αλλα δεν πραγματοποιειται!!! Ο λογος ειναι οτι ο συνεταιρος στη κοινοπραξια δεν εχει φορολογικη ενημεροτητα ετσι ωστε να μπορεσει να κανει τα επιδοτουμενα δρομολογια. Ετσι ο Αδαμαντιος Κοραης συνεχιζει τα δρομολογια του. Κανωντας τα τρια επιδοτουμενα δρομολογια την εβδομαδα και ο Αγιος Γεωργιος ενα ελευθερο δρομολογιο καθε Παρασκευη

Link to comment
Share on other sites

Ειναι ενας τροπος κι αυτος να κανει λιγη ακινησια το βαπορι... Εδω και 2 χρονια υπαρχουν καθυστερησεις πληρωμων στην εταιρια και δε μιλαει κανεις τωρα τους επιασε ο πονος? :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ασχετο...αλλα την Κυριακη που μας περασε ο Κοραης πηρε 1000 ατομα απο Σιφνο , αφου το Σπντ3 και το ΦΚ3 που ημουν εγω πηραν ελαχιστους!

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Το ΦΚ3 στις επιστροφές που το έβλεπα τις μέρες που ήμουν στο νησί έπαιρνε όντως ελάχιστους. Σίγουρα σε αυτο παίζει ρόλο και η αβολη ωρα άφιξης του στον Πειραιά. Κυρίως στην επιστροφή πάντως όταν γύρισα με τον Κοραη, ελάχιστα πράγματα. Ίσως επειδή ήταν Σάββατο και το δρομολόγιο ήταν Πειραιά-Κυθνο-Σεριφο-Σιφνο-Πειραιά. Επίσης, αυτο που παρατήρησα ειναι οτι η κίνηση του πλοίου ήταν κυρίως φορτηγά. Βέβαια αυτο μπορεί να έχει αλλάξει τωρα που είναι Αύγουστος. Με το μάτι πάντα μου φαινόταν οτι το Speedrunner έφερνε πιο πολυ κόσμο και πιο πολλά αυτοκίνητα.. Μπορεί και να κανω λάθος βέβαια..

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο...αλλα την Κυριακη που μας περασε πηρε 1000 ατομα απο Σιφνο , αφου το Σπντ3 και το ΦΚ3 που ημουν εγω πηραν ελαχιστους!

Ε εντάξει ας μην υπερβάλουμε πήρε πολύ κόσμο κοντά στα 500 άτομα αλλα όχι και 1000, τόσο είναι το πρωτόκολλό του κάτι παίρνει και απο τα άλλα νησιά!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...