Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νεο λιμανι σχεδιαζεται να φτιαχτει στην περιοχη Ψιλη Αμμος.Φυσικα εγινε η απαραιτητη μελετη και εχει ο θεος που θα βρουν τα λεφτα για να το φτιαξουν.

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 13:13

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το λιμάνι Φούρνων. Την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε στη δημοτική αρχή η γεωτεχνική μελέτη που αποτελεί και το τελευταίο τμήμα της τελικής μελέτης. Να σημειωθεί πως επεσήμανε ο Δήμαρχος Φούρνων ότι οι υπάρχουσες λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού οριακά ανταποκρίνονται σε ζητήματα ασφαλείας κατά την προσέγγιση των πλοίων της ακτοπλοΐας καθώς και της εξυπηρέτησης των επιβατών. Σύμφωνα με τη μελέτη το νέο λιμάνι που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Ψιλή Άμμος θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει δύο πλοία άνω των 100 μέτρων ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και χώρος για τον αλιευτικό στόλο του νησιού. Προβλέπεται η κατασκευή δύο μόλων, ενός υπήνεμου μήκους 75 μέτρων και ενός εσωτερικού 105 μέτρων και μιας προβλήτας 45 μέτρων. Παράλληλα έχει προβλεφθεί η βελτίωση του δρόμου από την περιοχή προς τον οικισμό του νησιού. Φανερά ικανοποιημένος ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ : «πρόκειται για ένα έργο πνοής, ανάπτυξης και υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον τόπο. Οι Φούρνοι δυστυχώς είναι ένα από τα νησιά που χωρίς υπερβολή δε διαθέτουν λιμάνι. Με την ολοκλήρωση της μελέτης ανοίγει ο δρόμος προκειμένου το έργο να ωριμάσει και να βρεθεί χρηματοδότηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή που εμπράκτως έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για το νησί και για την υλοποίηση του έργου». Το κόστος της μελέτης ανήλθε στα 350.000 ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Φούρνων και την πρώην Νομαρχία Σάμου.

http://www.era-aegean.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Κατασκευή κεντρικού λιμένα στους Φούρνους Ικαρίας

Quote

To «πράσινο φως» για την κατασκευή κεντρικού λιμένα στους Φούρνους της Ικαρίας και ειδικότερα στον βόρειο προβλήτα έδωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας και της Περιφέρειας.

‘Έναυσμα για την ανωτέρω απόφαση αποτέλεσε το γεγονός ότι το λιμάνι των Φούρνων, είναι για το νησί το σημαντικότερο λιμάνι από εμπορικής, τουριστικής και επιβατικής κυρίως άποψης και χρήζει αναβάθμισης και επισκευής έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί ομαλά και σωστά την αυξημένη τουριστική κίνηση της  καλοκαιρινής περιόδου και την εμπορική και επιβατική κίνηση όλου του χρόνου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.900.000 με ΦΠΑ, αφορά στα εξής:

Διαπλάτυνση από 10 μέτρα σε 12,5 μέτρα του αρχικού τμήματος μήκους 45 μέτρων

Επισκευή-ενίσχυση του εξωτερικού πρανούς προστασίας με φυσικούς ογκολίθους

Επέκταση του σε μήκος 56 μέτρων

Κατασκευή ράμπας στην εξωτερική πλευρά της επέκτασης

Βελτίωση και κατασκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε στους 48 μήνες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 8 months later...

Βλέπω ότι το νέο λιμάνι συνεχίζει να μην χρησιμοποιείται ενώ έχει τελειώσει.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Μύκονος να δένει με δυσκολία στη παλιά προβλήτα.Τελευταία έπαιρναν δείγματα μπετόν από το νέο λιμάνι για να τα στείλουν για ανάλυση,δε γνωρίζω όμως τι πρόβλημα συγκεκριμένα  υπάρχει.

Πάμε να δούμε και δύο φωτογραφίες από το κανάλι του Ιωσήφ Παπαδόπουλου.Στη 2η το Μύκονος είναι δεμένο στη παλιά προβλήτα και στα δεξιά του σε μικρή απόσταση η νέα.

Απορία.Η προβλήτα που έχει κατασκευαστεί Βορειότερα στη Ψιλή Άμμο γιατί δε χρησιμοποιείται;Έχει και βάθη και είναι μεγάλη.

Screenshot_20210627-185132_YouTube.jpg

20210627_185700.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...