Jump to content
Shipfriends

Alios (IMO 7902635)


Recommended Posts

On 9/27/2011 at 12:50 PM, 'enas chiotis said:

Bore King or Queen . Καθόλου άσχημα.

Το Bore King με το όνομα που ήταν ναυλωμένο (norking), ξεκίνησε πριν απο μερικές ημέρες από την Αμβέρσα προς την Αλεξάνδρεια.

 

______________________________________________

(1980, ex-Bore King, Norking, scrapped as Ali)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά την Αλεξάνδρεια το πλοίο πήγε Βηρυτό - Μερσίνα και τώρα έρχεται προς τον Πειραιά. Παράλληλα έχει αφαιρεθεί από το στόλο της εταιρείας του, οπότε δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για το νέο Αlios της salamis.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

To πλοίο στο ais εκπέμπει ως ALIOS ωστόσο πάνω του υπάρχει κανονικότατα ακόμα το παλιό του όνομα χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Πιθανολογώ πως είναι θέμα ημερών να γραφτεί το καινούριο. Στο άλμπουρο φέρει σημαιάκι με το σινιάλο της Salamis.

Βρίσκεται δεμένο ακριβώς δίπλα από το POΝ(ΤΟS) το οποίο ετοιμάζεται να μας αφήσει.

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι είχες δει το πλοίο μόνο από πρύμα και μόνο από δεξιά ???

Διότι μόνο στην δεξιά μπάντα είχε γραφτεί το SALAMIS LINES,

gallery_2102_1252_632.jpg

στην αριστερή βαφότανε σήμερις.

gallery_2102_1252_266719.jpg

Όσο για το όνομα έχει γραφτεί -προς το παρόν- μόνο πρύμα και όχι στην πλώρη.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τώρα θα σας πω κάτι που θα ανατριχιάσετε: Τα "καπέλα" στα φουγάρα του πλοίου από μαύρα βάφτηκα μπλε..!!! Πσσσσσσσσσσσσς σας έσκισα :D

Στο Λαύριο όπου ρεπάρει αυτές του γίνεται κούρα ομορφιάς και φρεσκαρίσματος στις πάντες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Την Κυριακή το μεσημεράκι και με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών το πλοίο αναχώρησε από το Νέο μόλο Δραπετσώνας και έχει ήδη επιστρέψει στα δρομολόγιά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο, όπως είχε αναφερθεί και στο δελτίο δεξαμενισμών, την περασμένη εβδομάδα είχε ανέβει στη μεγάλη δεξαμενή του Περάματος. Την Παρασκευή 7/12ου επέστρεψε και πάλι στο λιμάνι του Λαυρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αφιξη του ρο/ρο ALIOS της SALAMIS στο Ικονιο εχθες το απογευμα..

 

εδω και καποιες μερες το πλοιο της Salamis πιανει και Πειραια (εστω το Ικονιο..)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στο track του ais φαίνεται να παρασύρθηκε καποια στιγμή σήμερα το απόγευμα το πλοίο, στο λιμάνι του Λαυρίου. Αυτή την ώρα κόβει βόλτες βορειότερα του λιμανιού, ας ελπίσουμε να μην έχει γίνει ζημιά.

post-1827-0-10092000-1414170464_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

 Αποκοπή κάβων του RoRo-Cargo “ALIOS” και βύθιση σκαφών στο Λαύριο

 

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για αποκοπή των κάβων του RoRo-Cargo ''ALIOS'', σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν δεμένο  εντός του νέου λιμένα Λαυρίου. 
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι από την αποκοπή προκλήθηκε δεξιά κλίση του πλοίου, το οποίο πλησίαζε επικίνδυνα παραπλεύρως δεμένα σκάφη. Παρά τις προσπάθειες του Ρ/Κ “ΠΟΡΤΟΛΟΣ” Ν.Π.4757 να το τραβήξει, το “ALIOS” προσέκρουσε στην πλωτή εξέδρα και σε παρακείμενα προσδεδεμένα σκάφη, δύο (02) εκ των οποίων, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΗΒ1” Ν.Π.10859 και το Καταμαράν “Μπλου Ουάν”, βυθίστηκαν παρά τις προσπάθειες του προσωπικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, των παρευρισκομένων δυτών και  των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή, η οποία περιορίστηκε από την πόντιση πλωτών φραγμάτων.
Συνοδεία του ανωτέρω Ρ/Κ σκάφους, το ''ALIOS'' απέπλευσε προς το Αγκυροβόλιο Θορικού Λαυρίου όπου θα παραμένει  μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, οπότε αναμένεται να επιστρέψει στην αρχική του θέση, στο λιμένα Λαυρίου, προς ασφαλή του πρόσδεση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ALIOS'' μέχρι τη διαπίστωση της οριστικής έκτασης των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

To Alios χθες το πρωι κατα τις 11:30 περναγε το στενο Ψυταλλειας-Δραπετσωνας με προορισμο τη μεγαλη δεξαμενη του Περαματος, οπου ανεβηκε χθες το μεσημερι. Το πλοιο στην αρχη ζητησεινα κανει δεξαμενισμο τον Ιουνιο αλλα ζητησε επισπευση και ανεβηκε χθες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...