Jump to content
Shipfriends

Ψαρά Γκλόρυ (IMO 7909437)


Recommended Posts

Το βράδυ φαίνεται να είχαμε επαφή του πλοίου με το μώλο, σύμφωνα με crawl της αλήθειας. Πάντως στο ais το πλοίο φαίνεται να αναχώρησε από το λιμάνι κατά τις 08:00 με ρότα προς τα Ψαρά και να επέστρεψε πίσω κατά τις 09:15.

 

14:00 Ζημιές σε τμήμα του προβλήτα στον Νότιο Λιμενοβραχίονα, σηκώνοντας σίδερα και μπετά στον αέρα, προκάλεσε η πρόσκρουση σ' αυτόν του πρυμναίου τμήματος και του καταπέλτη του πλοίου των Ψαρών, που στους δυνατούς Νότιους ανέμους βρέθηκε εκτεθειμένο στο συγκεκριμένο σημείο. Στο πλοίο, που έχει ζημιές στον πρυμναίο τμήμα του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Μπελέγρη, που βρίσκονταν από το βράδυ στο λιμάνι κάποια στιγμή οι Νότιοι άνεμοι έτρεχαν με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων, είχε δημιουργηθεί δηλαδή ένας μικρός τυφώνας.

alithia.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για το περιστατικό με το Ψαρά Γκλορυ στη Χίο

To Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ'' Ν.Π. 12085, ότι το πλοίο έχει υποστεί ζημιές στο προστατευτικό πρυμναίο περίζωμα κάτω από τον πρυμναίο καταπέλτη, εξ' αιτίας της πρόσκρουσης του πρυμναίου τμήματος του πλοίου επί του προβλήτα πρόσδεσης αυτού στο νότιο λιμενοβραχίονα Χίου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν.

Άμεσα διενεργήθηκε αυτοψία από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Χίου όπου διαπίστωσαν ρηγματώσεις – στρεβλώσεις και αποκολλήσεις καθ' όλο το πλάτος του πρυμναίου περιζώματος κάτω από τον καταπέλτη του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια γράφει ότι επιθεωρήθηκε και κρίθηκε ότι χρειάζονται μικροεπισκευές. 

Επιθεωρήθηκε από τον Γαλλικό Νηογνώμονα το πλοίο "Ψαρά" το οποίο υπέστη ζημιές λόγω της πρόσκρουσής του στον προβλήτα στο λιμάνι της Χίου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί. Κρίθηκε ότι χρειάζεται μικροεπισκευές στο τμήμα κάτω από τον καταπέλτη, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να γίνουν και σήμερα, οπότε αν όλα πάνε καλά σύντομα θα υπάρξει άρση του απογορευτικού στον απόπλου που του έχει επιβληθεί από το Λιμεναρχείο.

 

 

Στο σημείο υπάρχει όντως άτομο που κολλάει, επομένως καποια στιγμή μάλλον θα επανέλθει χωρίς να χρειαστεί ο Πειραιάς. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υποθέτω ότι δεν ανέβηκε για πολύ, μιας και από τη μια δεν έχει ακουστεί κάτι για αντικαταστάτη, από την άλλη μέχρι την προηγούμενη βδομάδα το πρακτορείο των Ψαρών διαφήμιζε τριήμερο Καθαράς στο νησί με 70 ευρώ, με αναχώρηση από Χίο το Σάββατο 12/03.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Ψαρά Γκλορυ συμπλήρωσε δυο εβδομάδες που είναι τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ. Το πλοίο δείχνει ότι είναι έτοιμο και λογικά θα πέσει αύριο ή μεθαύριο στο νερό. Επισκεύασαν το ζωνάρι στη πρύμη που είχε στραπατσαριστεί στη πρόσκρουση στο λιμάνι της Χίου πριν δυο μήνες. Να προσθέσω ότι έχει τοποθετηθεί σινιάλο στη τσιμινιέρα του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...