Jump to content
Shipfriends

Ψαρά Γκλόρυ (IMO 7909437)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Αντώνη :) .

Ίσως η πλώρη θα ήταν καλό να σφραγιστεί για ψυχολογικούς λόγους.

Τελικά επικράτησε η κακεστάτη Ελληνική συνήθεια, και σφραγίστηκε το visor στο ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ, όπως και σε τόσα άλλα καράβια που έχουν έρθει ανά καιρούς στην χώρα μας. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τους "ψυχολογικούς λόγους" που οδηγούν σε κάτι τέτοιο, και το γιατί δεν ίσχυαν αυτοί στην χώρα και τις θάλασσες που ταξίδευε πριν. Ακόμα και να μην ήταν πρώτη επιλογή το δέσιμο με την πλώρη, δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε οριστικά να ακυρωθεί και αυτή η δυνατότητα - προσόν του πλοίου.

Ας δούμε και την πρόοδο των εργασιών, πλώρα και πρύμα (γιατί όχι νηολόγιο Χίου ???), σε σημερινές φωτό από το Κερατσίνι.

gallery_2102_828_558685.jpg

post-2102-0-72779900-1322419130_thumb.jp

Σημ. Μιας και βλέπουμε "επίσημα" το όνομα του πλοίου στην πρύμη, να ματα-προτείνω να το αναγράψουμε σωστά και στον τίτλο του θέματος ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ

Link to comment
Share on other sites

το visor νομιζω οτι το ζητα η επιθεωρηση σε συγκεκριμενες περιπτωσεις (οταν δεν χρησιμοποιειται κλπ. δεν θυμαμαι ακριβως). στο κεφαλονια πχ τους εβαλαν και το εκλεισαν προπερσυ.

ΥΓ:το ονομα τωρα το ειδαμε πως θα γραφεται. ;) (μπορει να εμενε σαν τα fast ή το superferry II με λατινικους χαρακτηρες).

Link to comment
Share on other sites

Στην πρύμη βλέπω το ξήλωμα του κατω ντεκ έφτασε μέχρι το ύψος της τσιμινιέρας. Περίμενα πιο λίγες λαμαρινοδουλειές, αλλά δεν με χαλάει, γιατί θα λέμε να άλλη μια μετασκευή MIG. Γενικά ακούγονται καλά λόγια για το βαποράκι, τόσο μηχανολογικά όσο και στις ενδιαιτήσεις που έχει γραφτεί παραπάνω, οπότε αναμένεται να πάει καλά στα καινούργια του καθήκοντα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το παραπετο στην πλωρη σε τι μπορει να χρησιμευει?Φανταζομαι οτι το κανουν για τον καιρο αλλα ποσο να βοηθαει το βαπορι μια λαμαρινα που ψηλωνει την πλωρη 1.5 μετρο?

Για το ονομα δεν εχω λογια.Αφου επελεξαν ξενο ονομα ας αφηναν και την λατινικη γραφη.Ετσι μου θυμιζει το ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ

Link to comment
Share on other sites

Μηπως με το παραπετο πηρε καποια εκατοστα παραπανω σε μηκος που το βαζουν σε νεα κατηγορια?

Aυτη η πλωρη τυπου τσαρουχι του χατζατζαρη μαλλον ειναι για να παρει μηκος και να αλλαξει κατηγορια.

Για το ονομα τι αλλο να πουμε :ph34r: Εντελως παραλογη η επιλογη B)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το Superferry II δεν είναι το μόνο πλοίου που θα αλλάξει ή θα προσθέσει βολβό αυτή τη περίοδο. Τυχαία τη Πέμπτη πέτυχα στο δρόμο ένα φορτηγό με ένα βολβό φορτωμένο στη καρότσα του και πήγαινε στο Πέραμα. Έτσι το Ψαρά Γκλορυ θα προσθέσει βολβό (ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη προσθήκη του στο Ναυπηγείο του Κελαιδη)

Link to comment
Share on other sites

Η ΑλήθειΑ γράφει στΗν ιστοσελίδΑ τΗς γιΑ το glory. τώρΑ το τέρμΑ του δεξΑμενισμού εννοεί, το τέρμΑ γενικά τΗς μετΑσκευής, δεν διευκρινίζετΑι

τΗ ∆ευτέρΑ ολοκλΗρώνει τις επισκευΑστικές εργΑσίες κΑι πέφτει στΗ θάλΑσσΑ το «Psara Glory», το οποίο ΑνΑµένετΑι νΑ ΑντικΑτΑστήσει το «νήσος θήρΑ» στΗ γρΑµµή Χίος – ΨΑρά.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eτοιμο (???) δείχνει εξωτερικά το καραβάκι. Mε τον νέο του βολβό, το σκέπαστρο πρύμα ολοκληρωμένο, φρεσκοβαμμένο.

σινιάλα βέβαια δεν βλέπουμε πουθενά, ούτε στα πλαινά (εντάξει δεν τρέχει και τίποτα), ούτε πολύ περισσότερο στο φουγάρο το οποίο παραμένει στην ιδία ...απελπιστική κατάσταση (δεν έφτανε το ύψος του, έχει και αυτήν την αντιαισθητική "σιδεριά" από πάνω) παρ' όλο που ο φίλος antonis molos μας είχε μεταφέρει την "βούληση" που υπάρχει για το κόντεμα του.

gallery_2102_828_457620.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάντως βλέΠωντας να διατηρεί τα ίδια χρώματα Που είχε Πριν(μέχρι και τον viking στην Πλώρη) μΠορώ να Πω(με όλο το θάρρος) οτι υΠάρχει Παντελής έλλειψη ΠρωτοτυΠίας στα σινιάλα κσι γενικά στα χρώματα του..εγώ ΠροσωΠικά το Περίμενα και θα ήθελα να το δω με άλλα χρώματα..αλλά θα μου Πείτε στις εΠοχές Που ζούμε είμαστε για ΠρωτοτυΠίες αφού δεν υΠάρχουν λεφτά? :)

Link to comment
Share on other sites

Eντάξει τώρα, δεν νομίζω πως το ότι δεν άλλαξε χρώματα οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων. Mάλλον στην έλλειψη φαντασίας ή και ενδιαφέροντος για μία διαφορετική παρουσίαση. Tο πλοίο ούτως ή άλλως βάφτηκε ξανά στα παλιά του χρώματα, και η μπογιά δεν κοστίζει ανάλογα του τι χρώμα θα διαλέξεις.

Aν πάντως ήταν να βαφτεί στα πρότυπα του προκατόχου του στην γραμμή (όλο μπεζ ή όλο μπλε, αυτά που λέγαμε πιό πάνω περί "φαντασίας"), το προτιμώ χίλιες φορές στα παλιά του χρώματα.

Link to comment
Share on other sites

λογικα καποιο σινιαλο θα μπει στην τσιμινιερα του.προσωπικα δεν πιστευω οτι θα μεινει με τις σιδεριες. αν ηταν να μην βαλουν τιποτα το πιο πιθανο ειναι να τις ξηλωναν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...