Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χτές κι ενώ το πλοίο απέπλευσε από την Μήλο λίγο μετά γύρισε πίσω με μηχανική βλάβη.

Το πλοίο πρέπει την βλάβη να την είχε από την Μήλο που ήταν δεμένο διότι το ΑΦΡΟΔΙΤΗ το πέρασε σαν σταματημένολίγο μετά την αναχώρηση και των δύο.

Είναι η δεύτερη βλάβη που βγάζει σε διαστημα 20 ημερών.

Οταν όμως πηγαίνει τσίτα συνέχεια αυτά παθαίνει.Μηχανές είναι κι όσο καλοσυντηρημένες και να είναι κάποια στιγμή κλατάρουν.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Να και η ανακοινωση του ΥΕΝ, οχι οτι αμφισβητουμε τον Ηλια(που μεταδιδει και Live) δηλαδη αλλα απλα για την ιστορια.

Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, παρουσίασε την 15:50 σήμερα το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.9913, είκοσι (20) λεπτά μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Μήλου για Κίμωλο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Σαντορίνη, με 418 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Μήλου και του απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω και γω για την ιστορια οτι η βλαβη ηταν κουσινετο βασης η βλαβη εχει αποκατασταθει και το πλοιο θα γυριζε απο Θηρα αμεσως Πειραια ωστε να προλαβει να κανει το απογευματινο προγραμματισμενο δρομολογιο του. Περα απο το οτι το πανε τσιτα συνεχεια δε μου φαινονται σε καλη κατασταση οι μηχανες του. Καταρχην το vibration που εχει εχει αυξηθει δραματικα και εχει αλλαξει και ο θορυβος. 33 χρονων ειναι πια. Περυσι μετα τη γενικη εκανε 19,2-19,5 φετος τα 19 δεν τα χει πιασει ακομα. Ταξιδευει απο 17,7 μεχρι 18,9... 19 οσες φορες εχω ταξιδεψει εγω τουλαχιστον δεν εχει παει. Και το γεγονος οτι ο πλοιοκτητης του ψαχνει σαν τρελος για βαπορι με βαζει σε σκεψεις

Link to comment
Share on other sites

OXI "κουσινετο" Ντινο, αλλα ΚΟΥΖΙΝΕΤΟ!!

Δεύτερη φορά που έχει αρπάξει κουζινέτο βάσης στην αριστερή μηχανή!!! Την έχει ξανάπαθει το καλοκαίρι του 2001!! Στο πρώτο δρομολόγιο μετά την αλλαγή του ονόματος από Εξπρές Άρτεμις σε Παναγία Εκατονταπυλιανή!!

Link to comment
Share on other sites

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2005

Από τη Λιμενική Αρχή Μήλου επετράπη τη 04:30 σήμερα ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.9913, μετά την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης μηχανικής βλάβης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το πλοία απέπλευσε με 152 επιβάτες για Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Θήρα-Κύθνο-Πειραιά.

Από το ΑΠΕ
Link to comment
Share on other sites

OXI "κουσινετο" Ντινο, αλλα ΚΟΥΖΙΝΕΤΟ!!

Δυστυχως εχεις δικιο. Παρασυρθηκα απο ενα βιβλιο της σχολης που το αναφερει κουσινετο αλλα διασταυρωνοντας το και στο λεξικο το σωστο ειναι κουζινετο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τελικά, πρέπει να τόχει η ημέρα! Και είναι ακόμη μεσημέρι.

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2005

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου

Σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν. Π. 9913, ότι παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου ενώ έπλεε σε απόσταση 12 ν.μ. δυτικά της νήσου Κύθνου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο -Κίμωλο - Μήλο με 77 επιβάτες και 50μελές πλήρωμα.

Το πλοίο συνεχίζει ασφαλώς τον πλου του με μια μηχανή, με καλές καιρικές συνθήκες και αναμένεται να καταπλεύσει περί ώρα 13.30 στο λιμάνι της Σίφνου.

Οι επιβάτες του πλοίου θα αποβιβασθούν στο λιμάνι της Σίφνου και όσοι επιθυμούν, θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞ. ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Π 10469, το οποίο διέρχεται από το λιμάνι της Σίφνου περί ώρα 13.15, εκτελώντας δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο - Κίμωλο - Μήλο.

Από το ΥΕΝ/ΑΠΕ
Link to comment
Share on other sites

Το βαπόρι δεν παρουσιαζει την περυσινή μηχανική του αξιοπιστία κι αν τελικά η ΕΛΛΕΝΙΚ παρατήσει την γραμμή για τον χειμώνα τότε σε ενδεχόμενη νέα βλάβη θα υπάρξουν προβλήματα.

Τώρα είναι το ΑΦΡΟΔΙΤΗ και θα μαζέψει τον κόσμο αν δεν ήταν θα παρέμειναν απελπισμένη στον μόλο της Σίφνου.

Μήπως λέω μήπως θα ήταν καλύτερα να βγει επισκευή να μιας κι ο χειμώνας έρχεται και μάλλον θα είναι μοναχοβάπορο στην γραμμή? :mad:

Link to comment
Share on other sites

Σημερα αν και ηταν να κανει δρομολογιο τελικα ακυρωθηκε τελευταια στιγμη και ενω το βαπορι ειχε φορτωσει και τωρα αναγκαζονται να κανουν τραμπα τα αυτοκινητα και τον κοσμο απο το ενα βαπορι στο αλλο. Καθυστερηση και για το Αφροδιτη σημερα λοιπον.

Πληρης ξεφτιλα και ερασιτεχνισμος

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι περίμεναν μέχρι τελευταία στιγμή?Η που το βαπόρι είναι για ταξίδι ή που δεν είναι αυτό δεν κάθεσαι μέχρι τελευταία στιγμή να δεις τι θα γίνει πρωτού την φόρτωση όλα πρέπει να είναι οκ αλλιώς δεν φορτώνεις και τους στέλενεις κατευθείαν στο ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Αυτά είναι ρεζιλικιά και εταιρία η οποία θυμίζει μπακάλικο αντί για εφοπλιστική.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο λάθος κάνετε και οι δυό σας και τα βάζετε με την εταιρεία.

Το πλοίο είχε βλάβη και προφανώς ελέγχθηκε από την Επιθεώρηση πλοίων και του έδωσαν άδεια απόπλου και έτσι άρχισε να φορτώνει.

Και προφανώς κάτι έγινε πάλι και δεν του έδωσαν άδεια απόπλου.

Το θέμα είναι τι μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο αποφάσεις της Επιθεώρησης και του Λιμεναρχείου?

Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι άρχισε να φορτώνει για να φύγει με απαγόρευση απόπλου!

Αυτό είναι το μόνο που δεν έχουμε δεί ακόμα!

Link to comment
Share on other sites

ΝΗΡΕΑ έχω δει πλοίο να φορτώνει κι ενώ κλιμάκιο της επιθεώρησηςς βρίσκεται ήδη μέσα στο πλοίο και είναι σε εξέλιξη έκτακτη ΄γενική επιθεώρηση ενόψη Πάσχα.

Γι αυτό ποτέ μην λες ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή χθες ήμουν απέξω από το πλοίο κατά τις 15:30, και μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν είχε φύγει ακόμα!! Το πλοίο ήταν όντως φορτωμένο!! Και δούλευε κάποια μηχανή εάν όχι και οι δυο!! Και ξαφνικά κατά τις 15:50 βλέπω ξαφνικά να αρχίζει να ξεφορτώνει!! Έτσι αναγκαστικά άρχισε να βγάζει μερικά φορτηγά το Εξπρές Αφροδίτη για να φορτώσει και τα αυτοκίνητα και φορτηγά του Άγιος Γεώργιος!! Το Άγιος Γεώργιος κατά τις 16:20, έφυγε από το ντόκο και ξανάπεσε μετά από κανένα δεκάλεπτο για να φουντάρει τις άγκυρες, διότι τις είχε βιράρει και είχε αφήσει ένα κλειδί ακόμα!! Άρα το πλοίο πρέπει να είχε επιθεωρηθεί αλλά να είχε πάρει και άδεια απόπλου για να είχε φορτώσει και να ήταν έτοιμο για απόπλου!! Άρα μιλάμε για κάποιο νέο απρόοπτο!!! Πιθανώς να είδαν να ανέβασε κάποια θερμοκρασία η Δεξιά κύρια μηχανή!! Διότι από το απόνερα του πλοίου φαινόταν καθαρά ότι μόνο η αριστερή δούλευε!!

Link to comment
Share on other sites

Ολες οι βλαβες του μεσα στο 2005 ειναι στη δεξια. Στην Κυθνο στη Σιφνο στη Μηλο και στη Σεριφο επι Μαμιδη κανει δεξιες στροφες. Αρα αυτη χρειαζεται να κανει αναποδα συνεχεια και λογικο ειναι να ζοριζεται περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Αγ. Γεώργιος» Ν.Π. 9913 παρουσιάστηκε ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας Αγ. Γεωργίου Σαρωνικού κόλπου.

Το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά από όπου είχε αποπλεύσει στις 14:55 με 347 επιβάτες για Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο - Μήλο - Κίμωλο.

Απο τη Ναυτεμπορικη

Link to comment
Share on other sites

Σημερα στις 1940 ο Αγιος Γεωργιος εδεσε στα 200αρια με υπερβολικα αργη αριστερη στροφη και με το ρυμουλκο του Βερνικου "Αγια Βαρβαρα" να ειναι διπλα, χωρις να μπορεσω να διακρινω αν εδωσε και κανενα χερακι.

Link to comment
Share on other sites

ΥΕΝ / Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006

Συνέχεια ενημέρωσης για τη βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913, κατέπλευσε με ασφάλεια την 20:45 σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύθηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοϊας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Επιβάτες πλοίου με προορισμό Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο θα εξυπηρετηθούν με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ», το οποίο αποπλέει από τον Πειραιά την 23:55 σήμερα για Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Πάρο-Νάξο-Αγ.Κήρυκο-Βαθύ.

Τελικά πότε έδεσε, 19.40 ή 20.45 ??? :P

Link to comment
Share on other sites

Τελικα μας εχουνε ταραξει αυτα τα κουζινετα της δεξιας.. Οσες βλαβες εχει παθει απο κει ξεκινανε.. Κατι ακουστηκε τωρα οτι τα αλλαζουν ολα και στις 2 μηχανες.. Για να δουμε αν θα περπατησει.. Παντως το πλοιο επι Βεντουρη ξεκινησε στη Ραφηνα με 19-19,5 και τωρα παει με 17 κι αυτα με το ζορι αμα δεν εχει τα ρευματα κοντρα. Το καλοκαιρι ειχα μετρησει και 16,4 μετα απο βλαβη παλι. Κριμα γιατι μεσα ειναι πολυ καλυτερο καθαροτερο και ανετο απο πολλα νεοτευκτα των Κυκλαδων και στον καιρο κραταει αψογα. Αν δεν ειχε αυτα τα προβληματα θα ηταν αναμφισβητητα η κορυφαια ΄΄γρια΄΄

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ

Λιγα λεπτα μετα απο τηλεφωνημα σιχαμερου shipfriend που βρισκεται φυλακισμενος στην Ψυτταλεια οτι το Αγιος Γεωργιος γυρναει πισω στο λιμανι του Πειραια αμεσως μολις απεπλευσε ηρθε και η επιβεβαιωση απο συγγενη μου που ηταν μεσα και ταξιδευε οτι γυρνανε στο λιμανι λογω βλαβης. Στο τελευταιο ταξιδι πριν την απεργια παλι ειχε χαλασει. Επιπλεον μας εχει απασχολησει λογω της ιδιας βλαβης στο ιδιο σημειο αλλες 5-6 φορες. Ενα δοκιμαστικο τοσο καιρο δεν μπορουσανε να κανουνε? Πως ηταν τοσο σιγουροι για την αποκατασταση της βλαβης. Κριμα για τους επιβατες πρωτα απ ολα και μετα για το πληρωμα που ταλαιπωρειται... Ελπιζω μονο αυτη τη φορα να μη ρημαχτηκε και ο στροφαλος γιατι θα εχουμε πανηγυρια.

Link to comment
Share on other sites

Απο το ΥΕΝ

Μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή δήλωσε την ο πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913 18:30 ώρα σήμερα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στον προλιμένα Πειραιά έχοντας αποπλεύσει για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του για Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Κίμωλο.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάσταση της βλάβης.

Αλλά και ότι είδα και με τα μάτια μου!! Μόλις βγήκε το Άγιος Γεώργιος από το λιμάνι, και το ακολούθησε το Ιεράπετρα Λ, είδα να προσπερνάει το Ιεράπετρα Λ το Άγιος Γεώργιος και άρχισαν οι πρώτες υποψίες!! Μετά μόλις το είδα να γυρνάει το πλοίο, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...