Jump to content
Shipfriends

Elina (ΙΜΟ 7357866) - Ναυάγιο στην Άνδρο


Recommended Posts

Το SEMIRAMIS (ΙΜΟ 7357866) ήταν ένα φορτηγό πλοίο της κατηγορίας SD-14's το οποίο είχε ναυπηγηθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1975. Να θυμήσουμε ότι στην ίδια κατηγορία Cargo Ships ανήκουν μεταξύ άλλων το ΝΑΜΑ (επίσης ναυπηγημένο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο) και το MARPESSA E για τα οποία έχουμε ξεχωριστά θέματα στο φόρουμ.

Το ναυάγιο του SEMIRAMIS βρίσκεται στην παραλία Βόρη, στην ανατολική πλευρά της Άνδρου. Κατέληξε εκεί κάτω από άγνωστες συνθήκες (πιθανώς θαλασσοταραχή) τον Σεπτέμβριο του 1996 και ενώ ερυμουλκείτο στο Aliaga για διάλυση. Δεκαπέντε χρόνια τώρα, και στέκεται ακόμα όρθιο αλλά με ορατά τα σημάδια που του έχoυν αφήσει ο χρόνος και η προσάραξη, και με εμφανέστατη την απουσία όλης της χαρακτηριστικής πρύμης των SD-14s.

post-2102-0-05041900-1318440646_thumb.jp

Πηγή φωτό : flickr, KGP74

Στο shipspotting αναφέρεται ότι οδηγείτο προς τα διαλυτήρια με το όνομα ELINA και σημαία Λιβερίας, στην πλώρη πάντως του πλοίου διακρίνεται πεντακάθαρα το όνομα SEMIRAMIS, σε πολλές φωτογραφίες του ναυαγίου που μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο μιας και είναι πολυφωτογραφημένο (search : Shipwreck Andros).

Nα δούμε 1, 2, φωτό του πλοίου όταν ακόμα ήταν ενεργό. Επίσης, σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορούμε να δούμε ένα ενδιαφέρον βίντεο και φωτό από το ναυάγιο.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Στο αφιέρωμα που του έχει κάνει ο Εφοπλιστής πριν πολλά χρόνια ανέφεραν ότι μετά την προσάραξη πήγαν επί τόπου να το διαλύσουν. Έτσι δικαιολογείται η απώλεια του πρυμναίου τμήματος και ίσως οι τρύπες στα αμπάρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • Nick the Greek changed the title to Elina (ΙΜΟ 7357866) - Ναυάγιο στην Άνδρο

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...