Jump to content
Shipfriends

Avantis II (ΙΜΟ 7432305)


Recommended Posts

Tο ΑΒΑΝΤΙΣ ΙΙ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον μώλο ΔΕΗ, αφού προηγουμένως είχε δεξαμενιστεί στου Βασιλειάδη.

Το πλοίο ανήκει στην ομώνυμη εταιρεία με έδρα την Χαλκίδα, αλλά και στο site της, και στα shipspotting και equasis, ως "Ship owner" αναφέρεται η εταιρεία Nileys Maritime.

Έχει κατασκευαστεί το 1976 στην Νορβηγία (Tronderverftet Hommelvik). Προηγούμενα ονόματα : TANANGER (1976), POMOR MURMAN (1990), POLAR TRADER (1994). Φέρει το σημερινό του όνομα και Ελληνική σημαία από το 2000.

Αν και εκ πρώτης όψεως, λόγω των γραμμών του, φέρνει ευθέως σε RO/RO, η εταιρεία του το αναφέρει ως τύπου Pallet Carrier Three Decks, το equasis ως General Cargo Ship, ενώ το shipspotting το έχει στην κατηγορία Palletised Cargo Ships.

Να δούμε κάποια τεχνικά στοιχεία αλλά και φωτογραφίες του πλοίου από την ιστοσελίδα της Αβάντις.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Κάποιο από τα ΑΒΑΝΤΙΣ ενδεχομένως να είναι και το ΙΙ έχει πωληθεί και νέος του πλοιοκτήτης είναι ένας συνταξιούχος πρωην στέλεχος του Λ.Σ ,ο οποίος μάλιστα είχε κινδυνέψει να χάσει την ζωή του πριν πολλά χρόνια σε ανταλλαγή πυρών με αλβανούς δουλέμπορούς κοντά στην Κέρκυρα.

Μάλιστα μαζί του εργάζεται κι ο αδερφός του Γιάννη του Ρούσση από το first choise travel

Πάντως παλλετάδικα είναι τα οποία μεταφέρουν οικοδομικές ύλες(τσιμέντα,τούβλα,...) και ζωοτροφές σε παλέτες στα νησιά κι όχι μόνον.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οπως μας ειπε και ο ΣΕΙΡΙΟΣ το AVANTIS II κανει την επισκευη του στο μολο ΔΕΗ.Το πλοιο ειναι ξεσαβουρωτο με ενα μερος του τιμονιου και της προπελας εκτος νερου ενω η εξωτερικη του κατασταση δεν δειχνει οτι ανεβηκε δεξαμενη.Διαθετει ενα τιμονι και μια προπελα με nozzle οπως φαινεται και στην παρακατω κοντινη φωτο

post-1819-0-00241300-1318577717_thumb.jp

Στη Χαλκιδα παει ακομα τακτικα συχνα τουλαχιστον μεχρι φετος το καλοκαιρι..Εγω το ειχα πετυχει περυσι το χειμωνα αλλα το ειχα δει αρκετες φορες φετος στο AIS να βρικεται εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 years later...

Αυριο μπαίνει στη μικρή δεξαμενή.Λογικά αγοράστηκε απο πλειστηριασμό στη Γενοβά οπου γινόταν καιρό πριν.. Καλό ειναι πως δε πήγε για σκράπ και θα δούμε ολοι  απο κοντά αυριο σε τι κατάσταση είναι...Γιατι ηταν αρκετά χρόνια παρατημένο..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο Elias ήταν κάποιοι τσιμεντένια μπλοκια με συγκεκριμένα βάρη στη προβλήτα έξω από το καταπέλτη του πλοίου, που πιθανολογώ θα έχει να κάνει με κάποιο πείραμα ευστάθειας ή κάποια πιστοποίηση της ανυψωτικής ικανότητας των γερανών του πλοίου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • polmyt changed the title to Alta (ΙΜΟ 7432305)
  • 4 weeks later...

Προς το παρόν, έφτασε μέχρι την Καλαμάτα.

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Καλαμάτα

Quote

 

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας και Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “ΑΛΤΑ” σημαίας Τανζανίας, με έναν (01) ημεδαπό και εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά “ΑΚΡ.ΤΑΙΝΑΡΟΥ”.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Α/Κ”ΜΙΧΑΗΛ” Ν.Κ. 316, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ “CHRISTOS XIII” Ν.Π. 11508, το “ΑΛΤΑ” ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Καλαμάτας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. 

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...