Jump to content
Shipfriends

Norwegian Breakaway (IMO 9606912)


.voyager

Recommended Posts

Ύστερα από σχετικό διαγωνισμό μεταξύ των αναγνωστών της "USA Today", "Norwegian Breakaway" θα είναι το όνομα του επόμενου νεότευκτου της NCL, που θα παραδοθεί το 2013 από τα Meyer Werft. Μαζί με το αδερφό του "Norwegian Gateway", που θα παραδοθεί ένα χρόνο μετά, θα συνεχίσουν το freestyle ύφος κρουαζιέρας (όχι συγκεκριμένες ώρες και θέσεις γευμάτων, όχι dress code) της NCL. Οι καμπίνες φαίνονται άψογες, σχεδιασμένες από βρετανικό και σουηδικό γραφείο. Θυμίζει το ομόσταβλο Epic της STX, χωρίς το απαίσιο "κουτί" πάνω από τη γέφυρα.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Ξεκίνησε το BREAKAWAY λοιπόν τις κρουαζιέρες του την Κυριακή από το Rotterdam με προορισμό το Southampton. Ο μικρός που γράφει αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο ποστ είχε την τύχη να παρεβρίσκεται στο πρώτο ταξίδι του πλοίου και θα ακολουθήσει μικρή περιγραφή της πρώτης κρουαζιέρας που κράτησε μία νύχτα.

Πρώτα από όλα να πούμε πως το πλοίο έφτασε Παρασκευή στο Rotterdam αλλά πραγματοποιήθηκε μία μικρή κρουαζιέρα για τους πράκτορες και τον τύπο, οπότε επέστρεψε ξανά Κυριακή ξημερώματα.

Τo check in ξεκίνησε στις 12:00 και μέχρι τις 14:00 το embarkation είχε ολοκληρωθεί με τους απαραίτητους ελέγχους αποσκευών και διαβατηρίων. Μαζί με τους επιβάτες, στο πλοίο μπήκαν και πάρα πολλοί απλοί επισκέπτες. Πάρα πολλής κόσμος μαζεμένος να δει την αναχώρηση του πλοίου και ομορφες στιγμές κατά την αναχώρηση με διάφορα "ιπτάμενα" εφε να εκτοξεύονται από την προβλήτα, μουσικές και σφυρίγματα μεταξύ του BREAKAWAY και του SS ROTTERDAM καθώς και των λοιπών πλοιαρίων. Το κρουαζιερόπλοιο συνέχισε να σφυρίζει καθ' όλη τη διάρκεια του πλου του μέχρι την έξοδο από το λιμάνι (2 ώρες περίπου) χαιρετώντας κατά κάποιο τρόπο τον απίστευτα πολλή κόσμο που είχε μαζευτεί και στις δύο όχθες, ενώ κοντά στην έξοδο σφύραγε και το STENA BRITANICA που μόλις είχε δέσει.

Το εσωτερικό του πλοίου, σε αντίθεση με τις υπερβολές που περίμενα να δω, είναι απλά άψογο. Πολύ φιλικό για όλους τους επιβάτες, με διακόσμιση όλων των τύπων και για όλα τα γούστα. Ποικιλία εστιατορίων self service και a la carte (από Ιταλικό μέχρι και Κινέζικο) όπως είναι αναμενόμενο, τεράστια έκταση duty free shops, bars, clubs, σινεμά, θέατρα, casino κτλ κτλ. Οι περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι του βρίσκονται στα καταστρώματα 6, 7 και 8 και συνεχίζουν στα 15, 16, 17 και 18. Τα δύο τελευταία είναι τα πάνω εξωτερικά με τις πισίνες και τους χώρους για τα σπορ.

Άψογες και οι καμπίνες που βρίσκονται στα ενδιάμεσα καταστρώματα, εξαιρετικά ευρύχωρες και πολυτελείς και η θέα στη θάλασσα από τα μπαλκόνια απλά δεν χορταίνεται.

Πραγματικά άφωνο με άφησε το καλλιτεχνικό κομμάτι του πλοίου με tribute στην Tina Turner σε ένα σημείο από το δίδυμο Fire and Ice με μία εξαιρετική show woman τραγουδίστρια, σε άλλο σημείο φοβερό Jazz - Blues live πρόγραμμα που ξεσήκωσε τα πλήθη αλλά και στο piano bar με μία πολύ καλή φωνή. Το καλλιτεχνικό μέρος περιελάμβανε και άλλα πράγματα όπως χωρούς, θεατρικές παραστάσεις κτλ τα οποία για να είμαι ειλικρινής δεν επισκέφθηκα.

Άφιξη στο Southampton χθες στις 07:00 τοπική και μέχρι τις 08:00 το πλοίο είχε δέσει με μία οριακή μανούβρα ανάμεσα σε car carriers και πολεμικά.

Σε γενικές γραμμές πολύ ευχάριστη εμπειρία. Το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα από το Southampton για την Αμερική όπου θα δραστηριοποιείται πλέον εκεί.

Τέλος η πρώτη κρουαζιέρα του πλοίου θα αποτέλεσει θέμα για ένα από τα επόμενα επεισόδια του ντοκιμαντέρ "Mighty Ships".

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι 4.000 περίπου επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Breakaway που ξεκίνησαν ένα 14ήμερο ταξίδι από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τις Μπαχάμες προκειμένου να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά, καθώς η απόδραση τους μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν βρέθηκαν στη δίνη του «κυκλώνα-βόμβα» Grayson. Η περιπέτειά τους διήρκεσε τρεις ολόκληρες μέρες με τα τεράστια κύματα να χτυπούν με μανία το κρουαζιερόπλοιο και τα νερά τους να εισβάλουν στο εσωτερικό του.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 8 months later...

Garçon, μια μύγα μες στη σούπα μου. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων μια και το Norwegian Breakaway αντιμετώπισε προβλήματα με το ινσπέξιο από την Αμερικανική Αρχή Δημοσίας Υγείας(USPH).

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Με ειδοποιούν από το control:D, πως το πλοίο αυτήν τη στιγμή διασχίζει τον Ατλαντικό με άφιξη στη Μασσαλία στις 14 Μαίου. Υποθέτω μεταφέροντας Ευρωπαικών εθνικοτήτων πληρώματα της NCL. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...

Και σε μια πρώτη του φωτογραφία στην gallerie μας, πρίν από λίγες ημέρες στον Πειραιά. Σημειωτέον πως αυτό το look είναι κατόπιν εγκαταστάσεως scrubber, η οριτζινάλε εκδοχή του φουγάρου είναι διαφορετική.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Σήμερα και σε Μυκονιάτικη έκδοση, σε μια από τις ελάχιστες ημέρες χωρίς πολύ αέρα των τελευταίων εβδομάδων στο νησί. Εδώ το βλέπουμε μαζί και με το Silver Spirit, το εν λόγω βράδυ μαζί με μερικές χιλιάδες επιβάτες από άλλα 2 πλοία, δημιούργησαν το αδιαχώρητο στα στενά της Χώρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...