Jump to content
Shipfriends

Δελτίο επιβατικής κίνησης πλοίων Αδριατικής και Ιονίου


Recommended Posts

ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12 αναχώρηση από Ανκόνα το Σάββατο με 1013 επιβάτες 280 ΙΧ και 70 φορτηγά διεθνών μεταφορών το οποίο μεταφράζεται σε φουλαριστό μέχρι τα μπούνια το γκαράζ και οι καμπίνες.

Μάλιστα άφησε και κάποια φορτηγά έξω τα οποία και θα παραλάμβανε το 5 μαζί με τα δικά του.

Ολοι η ξεριζωμένη Τουρκιά ήταν μέσα η οποία είχε κατασκηνώσει στα ντεκ και στις καβάτζες πίσω από σκάλες στους αλουέδες του πλοίου και στο χώρο των video games.Οπου γης και πατρής. :D

Κατεβήκαν Ηγουμενίτσα 574 επιβάτες όλοι οι Τούρκοι 170 ΙΧ και καμιά 30αρια φρορτηγά.

Η κίνηση στην Αδριατική είναι σαφώς ανεβασμένη από πέρυσι όπου τέτοια νούμερα χτύπησαν μόνο 2-3 φορές το κάθε πλοίο όλο το καλοκαίρι.

Επίσης ΕΛΛΕΝΙΚ ΣΠΙΡΙΤ είχε να φορτώσει καμια 70αρια κάμπερ :confused: περίπου 250 ΙΧ και ότι μπορούσε να πάρει από φορτηγά το οποίο σημαίνει ότι έφυγε με φουλ γκαράζ κι αυτό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

σαββατο 16/07 πρωι στο δρομολογιο των 10.30 απο κυληνη για ζακυνθο το ionian star πρεπει να ειχε "χτυπησει πρωτοκολο". με εξαιρεση καποια φορτηγα και το λεωφορειο του κτελ το γκαραζ ηταν τιγκα στο ΙΧ ενω οπου υπηρχε δυναντοτητα να κατσει ανθρωπος (μεσα και εξω) δεν υπηρχε κενο.

παρομοια κατασταση πρεπει να επικρατουσε και στο δρομολογιο των 12.30 με τον σολωμο. το ειδαε στη ζακυνθο οταν ξεφορτωνε κατα τις 14.00 και γινοταν το αδιαχωρητο.

αναλογη κατασταση και στις επιστροφες της κυριακης 17/07 μονο στο δρομολογιο των 13.00 απο ζακυνθο ειχε κενα στο γκαραζ. κρυφακουγοντας συζητηση παρακαθημενων σε καφενειο στου μποχαλη που ειχαν ερθει για ημερησια εκδρομη εμαθα οτι στο πρακτορειο τους ειπαν οτι ειχε μονοο στις 13.00 και στις 23.00!! το τελευταιο μαλλον ηταν καποιο εκτακτο. (αυτο με επιφυλαξη γιατι ο τυπος που το ανεφερε ηταν λιγο ξερολας)

στο δρομολογιο των 20.00 απο ζακυνθο με το ionian star στο γκαραζ δεν επεφτε καρφιτσα ενω απο επιβατες υπηρχε παρα πολυς κοσμος αλλα οχι το αδιαχωρητο του σαββατου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Λοιπόν άφιξη του Σουπερφαστ 12 με 150 περίπου επιβάτες και 52 νταλίκες.Στην αναχωρήση του από Πάτρα και Ηγουμενίτσα θα είχε 580 επιβάτες 92 νταλίκες και 70 ΙΧ.

Το ΙΟΝΙΑΝ ΚΙΝΓΚ άφιξη σήμερα σστις 11:30 το πρωί στην Πάτρα με 27 επιβάτες!!! και 36 οχήματα!!!.

Μέχρι στιγμής το βασιλικό ζεύγος δεν πάει καθόλου καλα εν αντιθέση με το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1 που αφίχθη στις 12:20 με φουλ γκαράζ πάνω κάτω και με περίπου 400 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τη Παρασκευή 31-03-06 το Ιόνια Σταρ για Ζάκυνθο στις 18:45 με 150 επιβάτες, 40 ΙΧ, 1 λεωφορείο & 1 ΦΓ.

Τη Κυριακή 02-04-06 το Ιόνια Σταρ από Ζάκυνθο στις 11:00 με 1000 επιβάτες, Ένεκα τη ομάδας της Ζακύνθου που πήγαινε στην Ηλεία, για παίξει το ντέρμπι με το ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ!! Περιττό να πω ότι κάνανε το βαπόρι άνω κάτω!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Χτες έφυγε το ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 11 στο βραδυνό απευθείας για Άνκόνα με 74 νταλίκες και 550 περίπου επιβάτες.

Το ΙΟΝΙΑΝ ΚΙΝΓΚ πάλι χτες δεν ξέρω ακριβή κίνηση αλλά λίγο μετά την έναρξη της φόρτωσης η πλατεία γύρω γύρω από το πλοίο ήταν σχεδόν άδεια το οποίο σημαίνει ότι πάνω από 25 νταλίκες αποκλείεται να πήρε.

Η κίνηση του βασιλικού ζεύγους συνεχίζεται να κινείται σε πολύ ρηχά νερά παρότι κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την δρομολόγησή τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το αναφερω εδω γιατι κολλαει περισσοτερο. απο τα τελη μαϊου ανεβαινει παρα πολυ η κινηση σε camper. πλεον ειναι παρα πολλα και απο και προς πατρα κυριως σε βενετια και αγκωνα. μπαρι και μπριντιζι λιγα πραγματα απο camper.

αληθεια, το camping on board εχει καταργηθει απο ολους;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θέλω να αναφέρω την απίστευτη κίνηση που είχε το POLARIS από Μπάρι για Ηγουμενίτσα στο βραδινό δρομολόγιο του Σαββάτου.

262 επιβάτες

138 (!!!) φορτηγά

13 ΙΧ

1 λεωφορείο

2 trailers

1 Mini bus

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Για να δουμε τι πιασαμε στις αναχωρησεις της Πεμπτης απο Ελλαδα για Ιταλια.

Ολυμπια Παλας απο Πατρα για Ηγουμενιτσα Ανκονα

260Ε 65Φ

Blue Horizon απο Πατρα για Ηγουμενιτσα Μπαρι

130Ε 75Φ

Ιονιαν Κινγκ απο Πατρα για Ηγουμενιτσα Μπαρι

65Ε 35Φ

Polaris απο Ηγουμενιτσα για Κερκυρα Μπαρι

140Ε 117Φ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τώρα με το τελικό του Champions είχαμε καθόλου αύξηση στη κίνηση από Μιλανέζους ή τελικά όλοι ήρθαν με αεροπλάνα...

Αν άκουσα καλά στην Ιταλία σημερα και νομίζω και αυριο έχουν απεργια οι ελεγκτες εναεριας κυκλοφορίας στην Ιταλία και έχουν ακυρωθεί πολλές πτήσεις. Οπότε ίσως τελικά ξελασπώσει κόσμο η πάτρα...Αν και πλέον όποιος διαλέξει πάτρα θα είναι με τη ψυχή στο στόμα για το τελικό

Link to comment
Share on other sites

Πριν απο λιγο στα δελτια ειδησεων εδειξαν αρκετους tifosi να κατεβαινουν(αν δεν κανω λαθος απ το ΚΡΗΤΗ 1/2)στην Πατρα ζητωκραυγαζοντας..:(Παντως πρεπει αρκετοι να κατεβηκαν απο ΒΕΝΕΤΙΑ/ΑΝΚΟΝΑ/ΠΑΤΡΑ(λογω κ της απεργιας που λες)αφου αν εψαχνες για κρατηση ολες οι θεσεις ηταν σε οριακο σημειο.Λογικα αυριο θα φτασουν και οι τελευταιοι οποτε καποιος ανταποκριτης μας εκει(pround),ας μας ενημερωσει για τυχον αφηξεις.

Link to comment
Share on other sites

Λογικα αυριο θα φτασουν και οι τελευταιοι οποτε καποιος ανταποκριτης μας εκει(pround),ας μας ενημερωσει για τυχον αφηξεις.

πρωτα απο ολα να πω οτι ειναι proud & οχι pround. σας κολλησε ο Neptune:D.

λογω φορτου εργασιας (και υγρασιας), δεν ηταν δυνατο να σταθω στο λιμανι. απο οτι ακουσα (και διαβασα στα τοπικα media) το πρωτο κυμα (ιταλων) χτες ηρθε απο ancona. champion & πρωινο sf σηκωσαν τον κυριο ογκο. σημερα το τελευταιο κυμα αναμενοταν με ερωτοκριτο και horizon (απο brindisi & bari).

ο ερωτοκριτος εχει αλλαξει αναχωρηση και φευγει στις 5 το πρωι για να παραλαβει τους ιταλους του τελικου:D

Link to comment
Share on other sites

γεματη ιταλους (αλλα και αρκετους αγγλους), η πατρα σημερα. το κεντρο της πολης εκτο απο βροχη, ειχε πλημμυρισει και ιταλους:confused:. τοσους πολλους ειχαμε να δουμε απο το 1943.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άφιξη στις 12/7 του ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 12 σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα με 930επιβάτες 300ΙΧ 5 πούλμαν και το υπόλοιπο γκαράζ ασφυκτικά γεμάτο με νταλίκες και καμια 25αρια κάμπερ. Στην Ηγουμενίτσα κατέβηκαν περίπου οι 500 εκ των οποίων αρκετοί ήταν Τούρκοι οι οποίοι κατεβάνουν από Γερμανία και μέσω Εγνατίας οδού πάνε στην χώρα τους.

Αναχώρηση 12/7 του ίδιου πλοίου με 518 επιβάτες 150ΙΧ και το υπόλοιπο γκαράζ γεμάτο νταλίκα.

Τα μεσημεριανά κόκκινα δουλεύουν πάρα πολύ καλά και αποδείκνυεται αυτό το δρομολόγιο το πιο επιτυχημένο.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Αναχώρηση του Κεφαλονιά τη Παρασκευή 13-06-08 στις 20:50 (αντί για 20:30) με γύρω στους 700 επιβάτες, γύρω στα 120 ΙΧ, 14 Φ/Γ, 4 Λεωφορεία

Άφιξη του Κεφαλονιά τη Δευτέρα 16-06-08 στις 20:30 (αντί για τις 19:30) με 1100+ επιβάτες (πρωτόκολλο), 160ΙΧ, 7 Φ/Γ, 5 Λεωφορεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Ηταν που ηταν για κλαματα η κινηση στην Αδριατικη ηρθαν και οι αγροτες να κλεισουν τους δρομους και ετσι ειναι απολυτως φυσιολογικο καποια νεοτευκτα και καποια παλαιοτερα να ταξιδευουν με 10 η και λιγοτερα φορτηγα εδω και καποιες μερες.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...