Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ανακοινωση του ΥΕΝ για τη μη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτευς σε λιμένα Μαντουδίου

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο προς Σκόπελο – Μαντούδι – Γλώσσα – Σκιάθο - Βόλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Μαντουδίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Μαντουδίου εννέα (09) επιβάτες και τέσσερα (04) ΙΧ, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Βόλου.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Ρεβεγιον Πρωτοχρονιάς στο Πρωτευς στη Γλώσσα. Το πλήρωμα και η εταιρεία καλεί τους κατοίκους της Σκοπέλου στις 23:00 να κάνουν ρεβεγιον στο πλοίο με μεζέδες και κρασί από το πλοίο, ενώ ο κόσμος θα βάλει το κέφι και την παρέα.

Link to comment
Share on other sites

H Πρωτοχρονιά στον Πρωτέα στις πρώτες ώρες της, πέρασε γεμάτη χαρά, στην όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει το πλήρωμα για όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την πρόσκληση της Α.Ν.Ε.Σ..Ο πλοίαρχος κ. Αντωνίου Γεώργιος έκοψε ως είθισται την Βασιλόπιτα προσφέροντας πλούσιο δώρο για τον τυχερό της χρονιάς (το δώρο ήταν δωρεάν μεταφορά με το πλοίο για όλο το έτος 2017), ακολούθησε ποιοτικός και γευστικός μπουφές, άφθονο κρασί και ζεστές μουσικές νότες. Η βραδιά ήταν γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι τόσο από την ορχήστρα όσο και από μερικά κρυφά ταλέντα που τις πρωινές ώρες ανέβηκαν στο πάλκο και μας κατέπληξαν με τις μουσικές δεξιότητές τους. Η Α.Ν.Ε.Σ. με τον πλοίαρχο του Πρωτέα ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν, ευχήθηκε καλή χρονιά και έδωσε νέο ραντεβού για του χρόνου με ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις...! Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του πλοίου στο facebook.

15777001_1269338199793216_1781847295676379152_o.jpg

15799909_1269338393126530_8042044560883019013_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ο ΠΡΩΤΕΑΣ μετά την Γλώσσα είχε στο δρομολόγιό του να πιάσει το λιμάνι του Αγνώντα. Επειδή όμως ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω του χιονιού, συνέχισε για το λιμάνι της Σκοπέλου. Φτάνοντας όμως στην Σκόπελο, ο καιρός ήταν πολύ άσχημος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον Αγνώντα για να αποβιβάσει τους επιβάτες και να συνεχίσει για Αλόννησο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο Βόλο θα γίνει η συντήρηση και η ετήσια επιθεώρηση του Πρωτεύς. Η ακινησία του θα διαρκέσει λιγότερο από δύο μήνες (14/2/2017 έως και 6/4/2017) και θα δέσει στην τρίτη προβλήτα του εμπορικού λιμένα Βόλου.

Link to comment
Share on other sites

Το Πρωτεύς ολοκλήρωσε χθες τα δρομολόγια του στις Σποράδες και σήμερα το πρωί μεθόρμισε στη τρίτη προβλήτα του εμπορικού λιμένα Βόλου, έτσι ώστε να ξεκινήσει την ετήσια ακινησία του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Quote

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ .
Η ΑΝΕΣ χάρισε στο πλήρωμα του Πρωτέα όμορφες στιγμές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην ταβέρνα Κληματαριά των Αδελφών Ουρανίτσα.Τα τραπέζια στολίστηκαν με το πλούσιο μενού ψητών προσφορά της Α.Ν.Ε.Σ. και η ατμόσφαιρα γέμισε με νότες ζωντανής μουσικής από το μουσικό σχήμα Μπέλα . Δημιουργήθηκε χαρούμενη γιορταστική ατμόσφαιρα τόσο για το πλήρωμα και συγγενείς αυτών όσο και για φίλους που παραβρέθηκαν για να <πιάσουν> μαζί το Μάη . 
Η ικανοποίηση ,η ευχαρίστηση και τα χαμόγελα όλων , απόδειξη του πολύπλευρου και ολοκληρωμένου ακτοπλοϊκού έργου της ΑΝΕΣ προς τον κόσμο των Σποράδων.
Η διεύθυνση ,οι πλοίαρχοι,οι αξιωματικοί και τα πληρώματα της Α.Ν.Ε.Σ. σας εύχονται καλό μήνα!

Από τη σελίδα της εταιρείας στο facebook.

Link to comment
Share on other sites

Βιωματική εκπαίδευση των μηχανικών εμπορικού ναυτικού με τον «ΠΡΩΤΕΑ»

Quote

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2016-2017 η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτιλιακού Τομέα του 2ου  ΕΠΑ.Λ Ν.ΙΩΝΙΑΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική-πρακτική εκπαίδευση με το επιβατηγό πλοίο «ΠΡΩΤΕΑΣ» λαμβάνοντας μέρος στο ταξίδι Βόλος-Σκιάθος-Βόλος.
Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα κ. Μπαντώλας Στέφανος, Παρίσης Δημήτριος και Ρήγας Αντώνιος,
Το ταξίδι αυτό ήταν προσφορά της Ναυτιλιακής εταιρίας «Α.Ν.Ε.Σ» στους 19 μαθητές της Γ΄ Τάξης Λυκείου ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού .
Οι μαθητές και οι καθηγητές δέχθηκαν την άψογη φιλοξενία του Πλοιάρχου κ. Γιώργου Αντωνίου και του Α΄ Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κυπριώτη.
Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου-πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές μας ως μελλοντικοί μηχανικοί, συμμετέχοντας ως ενεργά  μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, των πυροσβεστικών μέσων, να δουν από κοντά τα όργανα ναυσιπλοΐας, της πλοήγηση του πλοίου, αλλά και του τρόπο ζωής και των συνθηκών του επαγγέλματος.
Κατά την παραμονή στην Σκιάθο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου. Ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Τζούμας Θεόδωρος μας ξενάγησε  στα εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής και πλοήγησης  σκαριών μιας παλιάς εποχής.
Στόχος των καθηγητών είναι ότι με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να  αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσαν μέσα από την διδασκαλία και  τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Μαθητές και καθηγητές ευχαριστούν το πλήρωμα του «ΠΡΩΤΕΑ» για την άψογη ενημέρωση, συμβάλλοντας με τον τρόπον τους  στη καλύτερη και πληρέστερη εκπαίδευσή των μαθητών μας. Επίσης  ευχαριστούν την εταιρία «Α.Ν.Ε.Σ»  και όλους αυτούς που βοήθησαν για την δωρεά του εκπαιδευτικού ταξιδίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Δωρεάν μετακίνηση των παιδιών του Ορφανοτροφείου Βόλου με το Πρωτευς της ΑΝΕΣ

Quote

Η Α.Ν.Ε.Σ. δείχνοντας για ακόμη μια φορά τον ευαίσθητο χαρακτήρα της, έδωσε την ευκαιρία στα 23 παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου μαζί με τους συνοδούς τους να μεταφερθούν δωρεάν με το πλοίο της Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ στο νησί της Σκιάθου το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου και να επιστρέψουν το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η χαρά μόνιμη στα πρόσωπα των παιδιών που αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνίας αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουν στις θάλασσες του Παγασητικού και του Αιγαίου απολαμβάνοντας τις όμορφες εναλλαγές του τοπίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι συνοδοί ευχαρίστησαν τον πλοίαρχο του Πρωτεύς κ.Αντωνίου Γιώργο για την προσφορά της Α.Ν.Ε.Σ καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ.Θεοδώρου ο οποίος παραβρέθηκε στο λιμάνι το πρωί λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εθελοντές Του Φεστιβάλ «Δ. Παλαιολόγος» Έγραψαν Τραγούδι Για Τον «Πρωτέα».

 

Quote

Το Φεστιβάλ εμπνεύει συμμετέχοντες και μη!
Το τραγούδι που εμπνεύστηκαν οι εθελοντές του φεστιβάλ, ταξιδεύοντας με τον ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΝΕΣ για να συμμετάσχουν στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο 26,27 και 28 Αυγούστου.

Μουσική: Ιωάννης Καρατάσας  | Στίχοι: Κώστας Υψηλάντης | Βιολί: Σάκης Καρακώστας | Λαούτο: Θανάσης Γεράνης | Φωνή: Γιώργος Μαγαλιός

«Ο Πρωτεύς είναι το φέρρυ,
που θα μας πηγαίνοφέρει
Την ΑΝΕΣ ευχαριστούμε
φεστιβάλ θα ξαναδούμε»

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν έχει δρομολόγιο σήμερα το καράβι? Το βλέπω δεμένο στον Βόλο ενώ στο site δείχνει ότι έχει δρομολόγιο.

Το καράβι έχει ζημιά. Περιμένουμε ανακοίνωση από την εταιρία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...