Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Είναι που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι μετά τη ΝΕΛ ακολουθεί το χάος. Τα ίδια έλεγαν και με τη ΣΑΟΣ και με τον καπτα Μάκη.

 

Και έφυγαν όλοι αυτοί και ήλθε πλέον...το χάος :D

 

Λεφτάκια να υπάρχουν και από πλοία έχουμε μπόλικα. Το χάος θα έλθει όταν δεν θα υπάρχουν λεφτά, όποια εταιρεία και εάν έχει τις άγονες.

 

Το χάος είναι εδώ, έφυγε η ΝΕΛ από τις άγονες και ήλθε η συντέλεια του κόσμου..μετανοείτε :D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Όταν το ΚΚΕ αποφάσισε να ασχοληθεί με την άγονη του ΒΑ Αιγαίου. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν κάπου μεταξύ καφέ και τσίπουρου και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό! Απολαύστε!

 

 

Τα δρομολόγια αυτά πραγματοποιούνται από το πλοίο «Μύκονος» της “Hellenic Seaways” και από το «Ρόδος» της «Blue Star». Και οι δύο εταιρείες εισπράττουν, εκτός από τα πανάκριβα εισιτήρια των επιβατών, των αυτοκινήτων και των εμπορευμάτων και σημαντική κρατική επιχορήγηση.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει για να δρομολογηθούν πλοία ασφαλή και σύγχρονα με φθηνό εισιτήριο, που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη, τακτική, σταθερή και μόνιμη σύνδεση, τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο, των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκομμένα».

Link to comment
Share on other sites

thanosp ή είσαι πολύ μικρός ή σε έχει πειράξει η απουσία εκτός Ελλάδος.Το αίτημα για "γρήγορα, ασφαλή και τζάμπα βαπόρια" είναι διαχρονικό αίτημα της καθ' ημάς κουκουρούκου Αριστεράς, με αποτέλεσμα αν σπάσει ο Διάολος το ποδάρι του και της ανατεθούν οιουδήποτε είδους ευθύνες, να προκύπτουν τα αποτελέσματα που ζούμε.

Link to comment
Share on other sites

Βλέποντας τα θέματα του ΣΑΣ μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι το Νήσος Ρόδος θα κάνει το δρομολόγιο από Καβάλα μέχρι Σάμο τον χειμώνα;

Link to comment
Share on other sites

Αναρτήθηκαν τα δρομολόγια της άγονης από Καβάλα μέχρι Σάμο για το χρονικό διάστημα από 7/9 μέχρι 13/10. Είναι απαράδεκτη η εταιρεία καθώς πήρε τον διαγωνισμό με πλοίο πρώτης κατηγορίας και το εκτελεί με το Ρόδος που είναι γ κατηγορίας και πηγαίνει με μικρότερη ταταχύτητα. Επίσης, οι ώρες είναι πάρα πολύ άβολες, καθώς φτάνει στην Καβάλα μετά τις 22.00 που δεν έχει κτελ μετά τις 20.30 για τους νόμους της βόρειας Ελλάδας και φεύγει στις 9.00 και τόσο πρωί δεν έχει κτελ που να βολεύει τους επιβάτες από άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας που θέλουν να πάνε να πάρουν το πλοίο από το μοναδικό λιμάνι της Μακεδονίας

Edited by karavokurhs
Link to comment
Share on other sites

Καλα δεν υπηρχε περιπτωση να προσαρμοστουν τα δρομολογια του πλοιου στα δρομολογια του ΚΤΕΛ.Η λογικη λεει οτι πρεπει να συμβει το αντιθετο.

 

Οσο για το Ροδος μαλλον ξεχασαμε πολυ γρηγορα τι υπηρχε στη γραμμη μολις λιγους μηνες πριν. ;)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να μην προσαρμόζουμε το μέλλον με βάση το παρελθόν και επίσης η εταιρία δεσμεύτηκε να εκτελεί την γραμμή με το Μύκονος ή με αντίστοιχων χαρακτηριστικών πλοίο

Link to comment
Share on other sites

Σε τι υστερει το ροδος σε σχεση με το μυκονος ειναι το θεμα.η ταχυτητα που αντι για 23 που πηγαινε το μυκονος στην αγονη το ροδος θα πηγαινει με 21.

Link to comment
Share on other sites

Ανακοινώθηκαν και τα δρομολόγια του Ν.Μύκονος που από 12/10 και μετά αναλαμβάνει ουσιαστικά τα δρομολόγια που έκανε πέρυσι προσθέτοντας και μια φορά τη βδομάδα τη Πάτμο! Άρα λογικά μέχρι τις 12/10 θα μείνει το Ρόδος στη γραμμή και μετά??.. Το Ρόδος πάντως για έναν επιβάτη είναι σίγουρα πιο άνετο ειδικά για τόσο μεγάλες αποστάσεις, έχει και αρκετά σαλονάκια. 

Link to comment
Share on other sites

Καλα δεν υπηρχε περιπτωση να προσαρμοστουν τα δρομολογια του πλοιου στα δρομολογια του ΚΤΕΛ.Η λογικη λεει οτι πρεπει να συμβει το αντιθετο.

 

 

Ένα γρήγορο ψάξιμο στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Καβάλας, αποδεικνύει ότι πρόβλημα υπάρχει στην άφιξη μόνο για όσους θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Για Ξάνθη, Κομοτινή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα και εντός νομού, τα υπάρχοντα δρομολόγια είναι εντάξει. Με μικρές τροποποιήσεις, βολεύονται άπαντες. Τώρα στην αναχώρηση είναι ένα πρόβλημα κυρίως για τα εντός νομού, αλλά μέχρι πριν 5 μήνες έκανε δρομολόγια το "Ταξιάρχης" και δεν ενοχλείτο κανείς, τώρα θα ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος;

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα επαναλαμβάνω ότι δεν χρειάζεται να προσαρμόζουμε τα δρομολόγια και να τα αποδεχόμαστε πλήρως μόνο και μόνο επειδή στο παρελθόν ήμασταν χειρότερα. Πλέον έχουμε άλλη εταιρία με άλλο πλοίο που έχει αναλάβει την γραμμή και παίρνει πολύ καλή επιδότηση. Το θέμα είναι να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το νήσος Ρόδος είναι κακό καράβι, αλλά την σύμβαση την έχει κερδίσει το νήσος Μύκονος που είναι πολύ καλύτερο.

Ξέρουμε αν θα αλλάξουν τα δρομολόγια, γιατί ακόμη δεν έχουν περαστεί στο σύστημα; Θα γινόταν κάποια συνάντηση φορέων της Λήμνου με τον υπουργό όπου θα ζητούσαν την επαναδεπαναδρομολόγηση του νήσος Μύκονος σύμφωνα με την παρακάτω πηγή.

ΠΗΓΗ: http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/15006-ksekinise-ta-tertipia-i-hsw-anakoinothikan-ta-fthinoporina-dromologia-tis-agonis-grammis.html#sthash.wLPAFuHi.dpbs

Edited by karavokurhs
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπεγράφη στο ΥΕΝ η σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για τη γραμμή ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΧΙΟΣ - ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (1 δρομολόγιο/εβδομάδα). Ανάδοχος η hellenic seaways, με το Νήσος Μύκονος και μίσθωμα 109.792,80 €. Ισχύς σύμβασης έως 31/10/2016.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Την Τετάρτη ολοκλήρωσε το BS1 τα δρομολόγια του στη γραμμή. Το πλοίο δούλεψε αρκετά καλά παρόλο που ακριβώς το προηγούμενο βράδυ είχε αναχώρηση το Ν.ΡΟΔΟΣ . Η διαφορές της φετινής με την περσινή χρονιά ήταν ήταν το λιγότερο χαοτικές. Μεγάλα και γρήγορα πλοία αναβάθμισαν την γραμμή. Προσωπικά έκανα ένα ταξίδι με το BS1 μέχρι τη Λήμνο και το απόλαυσα. Το πλοίο έφυγε στην ώρα του και έκανε ακριβώς 3 ώρες :eek:  μέχρι τη Λήμνο. Σκέφτομουν την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών με αυτό που βίωνα εκείνη την στιγμή και ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα μου λείψουν!

 

Μεγάλος κερδισμένος των αλλαγών που έγιναν βγήκε σίγουρα η Λήμνος. Το νησί κυριολεκτικά βούλιαξε από κόσμο από τα μέσα Ιουλίου και μετά. Δεν γνωρίζω τι έγινε με την κίνηση προς τα υπόλοιπα νησιά αν και πιστεύω ότι και εκεί θα υπήρξε αύξηση μιας και ο κόσμος δεν δίσταζε να ταξιδέψει πέρα της Λήμνου γνωρίζοντας ότι οι χρόνοι έχουν μειωθεί σημαντικά αλλά και ότι πλέον υπάρχει μια σταθερότητα στη γραμμή.

 

Ελπίζω και του χρόνουν να έχουμε τα ίδια πλοία στη γραμμή με διατήρηση του αριθμού των δρομολογίων αλλά με κάποιες διαφορές στις ημέρες και ώρες των αναχωρήσεων ώστε να μοιράζεται καλύτερα η κίνηση και να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο ο επιβάτης.

Link to comment
Share on other sites

Και με τα παραπάνω απαντάς και στο ερώτημα εάν "τα καλά πλοία φέρνουν την κίνηση ή η κίνηση φέρνει τα καλά πλοία"?

 

Και βεβαίως αποστομώνεις όσους τόσα χρόνια μας παραμύθιαζαν ότι η γραμμή δεν σηκώνει καλύτερα πλοία από αυτά της ΝΕΛ, του καπτά Μάκη και της ΣΑΟΣ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Άκουσα πως μέχρι αρχές Ιανουαρίου θα εκτελεί τα δρομολόγια από και προς Καβάλα το νήσος Ρόδος ξεκινώντας από Πειραιά και πιάνοντας βαθύ και μια φορά Άγιο Κήρυκο. Ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι στο σύστημα έχει το Μύκονος με τα γνωστά περυσινά δρομολόγια;

Link to comment
Share on other sites

Αίτηση της Ν.Ε. "Άγιος Ευστάθιος" για δρομολόγηση του πλοίου ΣΑΟΣ στις γραμμές 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ και επιστροφή και

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή

 

ΠΗΓΗ: http://limniakifoni.gr/?p=35311

Link to comment
Share on other sites

Θα συμμετάσχει εαν το υπουργείο προκηρύξει. Δυστυχώς το Λαύριο-Λήμνος που τρέχει αυτή την περίοδο ζητά βαπόρι 100μέτρων, οπότε δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Να υποθέσω ότι και τα ενδοκυκλαδικά που τρέχουν είναι τραυματική , για την εταιρεία, εμπειρία; Κρατάμε ότι για να αποδεσμεύεται το ΙΙ θα ανέβει, επιτέλους, το Σαοnissos στη Σαμοθράκη.

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης από την προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, η οποία είναι δυνατό να εξασφαλίσει τη διασύνδεσή της με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη –Λήμνος – Λαύριο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις.

 

Πηγη: ΛΗΜΝΙΑΚΗ ΦΩΝΗ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πότε θα είναι διαθέσιμα για κλείσιμο τα εισιτήρια για τα δρομολόγια του Μύκονος στην άγονη γραμμή της Καβάλας για το διάστημα από 1/11 και μετά; Την έγκριση του υπουργείου περιμένουν ακόμη;

Edited by karavokurhs
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...