Jump to content
Shipfriends

Ωρίων - Το Χρονικό μιας Μετασκευής


Recommended Posts

«ΩΡΙΩΝ»

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΣΚΕΥΗΣ

Κωνσταντίνου Α. Φιλίππου

Διπλ. Ναυπηγού & Μηχανολόγου Μηχανικού

Την άνοιξη 1979 η εταιρία Καβουνίδου στην οποία ανήκε το επιβατηγό πλοίο «Ωρίων», πρώην «Αχιλλεύς» ανέθεσε στο Γερμανικό ναυπηγείο Weser Seebeckwerft στο Bremenhaven, την μελέτη για την μετατροπή από στροβιλοκίνητο ατμόπλοιο που ήτο σε δηζελόπλοιο με δύο κύριες μηχανές της «Nordberg MFG Co, Milkwaukee, U.S.A.», άγνωστες στην Ευρώπη, του 1942. Οι μηχανές αυτές αποξυλώθησαν από το Νοσοκομειακό του Αμερικανικού Ναυτικού «U.S.S. Akutan, A.E.13» και τακτοποιήθησαν με πλήρως καταγεγραμμένα τα εξαρτήματά τους από τον άξιο και αγαπητό Α’Μηχανικό της εταιρίας Θεόφιλο Τσομπανίκο. Επειδή έλειπαν οι σιγαστήρες εξαγωγής αυτοί παρηγγέλθησαν και ήλθαν ενδεχομένως από τις Η.Π.Α..

Το ναυπηγείο ετοίμασε όγκο σχεδίων τα οποία όμως δεν ικανοποιούσαν τον Βάσο Καβουνίδη, ο οποίος ενώ μεν χαριεντιζόμενος έλεγε «Εγώ γιατρός εσπούδασα και όχι μηχανικός» είχε ευθυκρισία και στα τεχνικά θέματα. Έτσι, σε δεδομένη στιγμή, μου ζητά να τον συνοδεύσω σε επίσκεψή του στο «Weser». Εκεί απεδείχθη ότι τα σχέδια που ετοίμαζαν οι Γερμανοί ήσαν μάλλον ανεφάρμοστα για τα δικά μας δεδομένα και, εξ άλλου, είχαν λησμονήσει ότι οι μηχανές «Nordberg» απαιτούσαν σιγαστήρες και στην πλευρά της αναρροφήσεως του αέρα σαρώσεως, δύο ογκώδη εξαρτήματα που θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε ανώτατο κατάστρωμα.

Έτσι μου ανετέθη η εκπόνηση όλων των μελετών και η παρακολούθηση των εργασιών μετατροπής και ανακαινίσεως του πλοίου, που ανέλαβαν να εκτελέσουν τα «Ναυπηγεία Χαλκίδος», σύμφωνα με συμβόλαιο που υπεγράφη από τους Μ.Κόκκαλη και Α.Σαρατσιώτη στις 7.12.1978, με παράδοση έργου 117 ημέρες......

Υπήρξε μία συναρπακτική εργασία, τόσο για τον όγκο της, όσον για τα προβλήματα που εχρειάζοντο να επιλυθούν, ναυπηγικά, μηχανολογικά, σωληνουργικά, ηλεκτρολογικά, θέματα ασφαλείας κλπ. Οι διατιθέμενοι χώροι για να τοποθετηθούν τα νέα μηχανήματα όσον και εκείνα που ήσαν απαραίτητα για τις νέες απαιτήσεις για τον τύπο του πλοίου, ως σύγχρονου κρουαζιεροπλοίου, ήσαν πολύ περιορισμένοι. Το τιτάνειο, για την εποχή εκείνη, έργο εστήριξαν με τις τεχνικές τους γνώσεις και φιλότιμες προσπάθειες οι μηχανικοί της εταιρίας Γιώργος Χατζής, Παναγιώτης Παπασημακόπουλος και ιδιαίτερα ο Θεόφιλος Τσομπανίκος, όπως προανέφερα.

«Ωρίων». Η διαδικασία τοποθετήσεως της μίας μηχανής στη βάση της

Από απόψεως ναυπηγείου, εκτός του Σαρατσιώτη ενθυμούμαι και τον Δέδε.

Εξ άλλου ενθυμούμαι και τον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων, τον Lozzi, και τις συνεχείς απαιτήσεις του για εξάλειψη δοκών, φρακτών και υποστηλωμάτων, που ενοχλούσαν τις δικές του διαρρυθμίσεις......

Τελικώς η εργασία ολοκληρώθηκε σε έξη μήνες και είκοσι ημέρες, προς μεγάλο εκνευρισμό του Βάσου Καβουνίδη, πράγμα που εδημιούργησε σειρά απαιτήσεων και ανταπαιτήσεων, μία κατάσταση η οποία τελικά έληξε συμβιβαστικά και με την εκατέρωθεν καλή θέληση.

Να αναφέρω εδώ ότι με τον Παναγιώτη Παπασημακόπουλο διατηρήθηκε έκτοτε μία διαχρονική φιλία και επαγγελματική συνεργασία μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας «Τριταία» στην οποία συμμετείχε.

Επίσης στον Θεόφιλο Τσομπανίκο οφείλω ευχαριστίες που μου θύμισε ορισμένα γεγονότα της μετασκευής αυτής μιά και εξακολουθεί να διατηρεί ένα πλήρες αρχείο των εργασιών.

Το «Ωρίων» εταξίδεψε αρκετά χρόνια στα χέρια της εταιρίας, μέχρι την διάλυσή της αρκετά αργότερα, όταν επέρασε σε άλλα χέρια και κατέληξε, προ ετών, σε πλοίο

εστιατόριο πλευρισμένο στον λιμένα του Φλοίσβου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...