Jump to content
Shipfriends

Κίμωλος (IMO 5120752)


Recommended Posts

κ γω εκει το εψαχνα αλλα επεσα μετα πανω

 

Να πουμε για το πλοιο οτι ο χρονος της στασιμοτητας του φαινεται πανω του καθως υπαρχουν σκουριες παντου...η πρυμνη ακουμπαει πανω σε ενα λαστιχο πανω στο ντοκο για να μην κοπαναει με τους καιρους

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Sierra Leone η σημαία που έχει υψώσει. Εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια θέση, χωρίς καμία κινητικότητα και χωρίς νηολόγιο γραμμένο, το οποίο ενημερωτικά να πούμε ότι είναι Freeport.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

παραμενει εκει ακομη;

πολυ κινητικοτητα παιζει στα ζομπι :P  αυτες τις μερες. μην το χασουμε ^_^

 

 

Ένας ακόμη θρύλος και αγαπημένο πλοίο για πολλούς, έβαλε σήμερα ρότα για τον τελευταίο του προορισμό. Με την βοήθεια του ρυμουλκού CHRISTOS XVII, το θρυλικό ΚΙΜΩΛΟΣ , λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, άφησε την Ελευσίνα και ξεκίνησε το  ταξίδι του προς την Αλιάγα της Τουρκίας. Ταξίδεψε σχεδόν σε όλο το Αιγαίο, σύνδεσε το Ναύπλιο με τις Κυκλάδες, πραγματοποίησε κρουαζιέρες στην Σαντορίνη και τον Αργοσαρωνικό. Αυτοί όμως που είναι περισσότερο δεμένοι μαζί του είναι οι κάτοικοι των των Δυτικών Κυκλάδων, που έχουν και τις περισσότερες αναμνήσεις από αυτό. Στην φωτογραφία της κας Χριστίνας Δρακάκη, το Σεπτέμβριο του 1998, βλέπουμε το πλοίο με το όνομα ΚΑΛΛΙΣΤΗ, να είναι δεμένο στην Ερμούπολη της Σύρου. ΚΙΜΩΛΟΣ σε ευχαριστούμε πολύ.

 

Απο ...  www.ellinikiaktoploia.net

Edited by maanto
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κατὰ τὴν γνώμη μου ἐπρόκειτο γιὰ ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ τίμια πλοῖα τῆς ἀκτοπλοΐας. Ἔχω τὴν ἐντύπωση ὅτι ἀγαπήθηκε ἴσως περισσότερο ἀπὸ τὸ Ἰόνιον καὶ τὸ Μῆλος Ἐξπρές στὶς Δυτικὲς Κυκλάδες. Τὸ σίγουρο εἶναι μακροημέρευσε περισσότερο στὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὰ ἄλλα δύο καὶ γενικῶς εἶχε μία ἀξιοπρεπέστατη σταδιοδρομία. Κρίμα ποὺ ἔφυγε, κρίμα.


 


Βλέποντας τὸ Κίμωλος ρυμουλκούμενο πρὸς  Ἀλὴ-Ἀγὰ θὰ ἤθελα νὰ κάνῳ στὰ παιδιὰ τοῦ φόρουμ μία ἐρώτηση κάπως γενική: ὑπάρχει κάποιος νόμος/κανονισμὸς ποὺ ἐπιβάλλει τὰ πλοῖα ποὺ ὁδεύουν πρὸς διάλυσι νὰ ρυμουλκοῦνται; Θεωρητικῶς θὰ μποροῦσε νὰ πάῃ κάποιο πλοῖο στὸ διαλυτήριο μὲ ἴδια μέσα; Τὸ ρωτῶ, διότι ἂν τὸ Νάξος ἐπωλήθη γιὰ παληοσίδερα τὸ 1993 (ὑπάρχει μία τέτοια βάσιμη ἐπιχειρηματολογία) ἴσως νὰ εἶχε φύγει ρυμουλκούμενο.


Link to comment
Share on other sites

το κιμωλος, οπως και αρκετα αλλα προερχεται απο πολυετη παροπλισμο, οποτε μαλλον οι μηχανες του δεν θα ειχαν διαθεση συνεργασιας.

 

οταν το πλοιο παει ρυμουλκουμενο δεν χρειαζεται πληρωμα. απο εκει και περα ειναι στο χερι του σκραπα να υπολογισει τι στοιχιζει λιγοτερο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...
  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...