Jump to content
Shipfriends

Ιδιωτικοποιήσεις Λιμανιών


Recommended Posts

Αυτό που ακούγεται έντονα σήμερα είναι πως η COSCO ( αναπάντεχο εεε?)

παίρνει τον προβλήτα 2, ο προβλήτας 1 θα παραμείνει στο ΟΛΠ.

για να δούμε...για να δούμε....κληρώνει:P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οικονομικές προσφορές που κυμαίνονται από 419 εκατ. Ευρώ, μέχρι και 68 εκατ. Ευρώ υποβλήθηκαν για την ανάληψη της διαχείρισης του κοντέινερ τέρμιναλ της Θεσσαλονίκης. Πρώτη η Hutchison, ενώ ακολουθούν Cosco με 131 εκατ. Ευρώ και Dubai World Port με 68 εκατ. Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Για το προδιαγεγραμμένο ναυάγιο, κάνουν λόγο κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων που είχαν εστιάσει σε αυτή καθεαυτή διαδικασία, των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΛΘ και Hutchison.

Διαδικασία που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την αντίστοιχη του Πειραιά, όπου οι δύο πλευρές συζήτησαν δια ζώσης τα θέματα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε συμφωνία.

Κατά τους ιδίους κύκλους οι διαπραγματεύσεις με απαλλαγή ΜΕΜΟ δεν ήταν λογικό να οδηγήσει σε κατάληξη παρά τις προσπάθειες κύκλων του ΟΛΘ να διασώσουν τα προσχήματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Hutchinson εξαρχής είχε αδυναμία κάλυψης του ποσού που πρότεινε, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ήταν κατά πολύ περισσότερο των ποσών που έχουν προσφέρει οι άλλες εταιρίες που είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Προς ώρας είναι άγνωστο ποια θα είναι η κυβερνητική επιλογή δεδομένου ότι από επίσημα χείλη δεν γίνεται λόγος για πάγωμα αλλά για ναυάγιο οριστικό των διαπραγματεύσεων με το εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα.

Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας δεν απέκλειαν κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά τις επιλογές που μπορούν να γίνουν προσεχώς, ενώ κύκλοι της αγοράς εξέφραζαν τη θυμιδία τους για το γεγονός ότι το κοινοπρακτικό σχήμα δεν θα μπορέσει ουσιαστικά να καλύψει το τίμημα.

Το ερώτημα που βάζει η αγορά αυτή τη στιγμή είναι περί της πορείας του εν λόγω διαγωνισμού αλλά και της στάσης που θα κρατήσουν οι λιμενεργάτες οι συνδικαλιστικοί φορείς των οποίων εξακολουθούν να ευελπιστούν σε ολοσχερή αναστολή της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και απόρριψης από το κοινοβούλιο της συμφωνίας του Πειραιά.

Το τελευταίο φαίνεται «χλωμό» καθώς πλέον ο διαγωνισμός του Πειραιά αποτελεί ένδειξη ότι το κυβερνητικό εγχείρημα αλλαγής της λιμενικής πολιτικής πέτυχε.

Συνδικαλιστικοί φορείς δήλωναν με νόημα «αφού η μισή Ελλάδα απελευθερώθηκε θα απελευθερωθεί και η υπόλοιπη».

Κατά πληροφορίες χρηστών, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να περάσει σχεδόν όλη η διοίκηση της ΟΜΥΛΕ.

theseanation.gr

Link to comment
Share on other sites

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της Θεσσαλονίκης είναι πολύ πιθανό να ξαναμπεί η Cosco μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΛΘ και την Hutchison.

update: Υπάρχουν βέβαια και άλλα σενάρια.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Εδώ Ορέστη έχουν διατυπωθεί αμφιβολίες (δεν ξέρω εάν έχουν βάση ή είναι απλώς φήμες) για το κατά πόσο θα υλοποιηθεί η συμφωνία για το ΣΕΜΠΟ του Πειραιά...για την Θεσσαλονίκη θα μιλάμε τώρα? Το οικονομικό κλίμα (εσωτερικό και διεθνές) είναι σε όλους τους τομείς πρωτόγνωρο...και απρόβλεπτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα σενάρια περί συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την αναζήτηση επενδυτή στο ΣΕΜΠΟ (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων) του ΟΛΘ μεταξύ των δύο άλλων εταιρειών - κοινοπραξιών, που είχαν συμμετάσχει στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό, αναζωπυρώνει η απόφαση του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. να κηρύξει έκπτωτο τον προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού - ήτοι την κοινοπραξία των εταιρειών Hutchison Port και Hutchison Investment με τις ελληνικές εταιρείες Alapis και ΛΥΔ, που είχε καταθέσει προσφορά καθαρής αξίας 419 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενων επενδύσεων στον ΣΕΜΠΟ ύψους 489 εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη προβλήματα ρευστότητας λόγω της παγκόσμιας κρίσης.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. τη Δευτέρα, για την οποία μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση από πλευράς της διοίκησης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, αφενός κηρύσσεται έκπτωτος ο προσωρινός ανάδοχος, αφετέρου καταπίπτει η εγγυητική των 5 εκατ. ευρώ της κοινοπραξίας, που είχε αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος, και ο ΟΛΘ προχωρά σε διεκδίκηση του εν λόγω ποσού από αυτήν.

Ναυτεμπορική

Υ.Γ. Παρασκήνιο για τις εξελίξεις από το χαμαιλέον.

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε και τις αιτιάσεις της Hutchison, η οποία διεκδικεί πλέον την επιστροφή της εγγυητικής των 5 εκ. ευρώ.

Το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση

H Hutchison, που είχε καταθέσει προσφορά καθαρής αξίας 419 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενων επενδύσεων στον ΣΕΜΠΟ ύψους 489 εκατ. ευρώ για να της παραχωρηθεί το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ [OLPr.AT] για 30 χρόνια στην αίτησή της υποστήριξε ότι: «Με δεδομένο το ύψος της επένδυσης, το υψηλότατο οικονομικό αντάλλαγμα για την πρώτη καθ΄ης (ΟΛΘ Α.Ε.) που περιλαμβανόταν στην προσφορά μας αλλά και τις συνθήκες που είχαν πλέον διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές, είχαμε επισημάνει την ανάγκη να περιέχονται στη σύμβαση παραχώρησης όροι που θα διευκόλυναν η τουλάχιστον δεν θα εμπόδιζαν τη χρηματοδότηση του έργου και μέσω τραπεζών.

Ενώ αυτό είχε γίνει κατανοητό και είχε επί της αρχής συμφωνηθεί μετά τις διαπραγματεύσεις της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου 2008, το σχέδιο της 23.10.2008 όχι μόνο δεν περιείχε κανένα όρο ως προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αντίθετα, μέσω των προβλέψεων που περιείχε σε περισσότερα του ενός άρθρα καθιστούσε στην πράξη αδύνατη τη χρηματοδότηση της επένδυσης».

Το πρόβλημα με τον ISPS Code

Εκτός από τη θέμα της χρηματοδότησης η Hutchison στην αίτησή της θέτει και το δεύτερο «καυτό» θέμα των διαπραγματεύσεων αυτό του ISPS Code, για το οποίο όπως τονίζει έλαβε σαφώς αρνητική απάντηση από το ΥΕΝΑΝΠ.

«Τέτοια ζητήματα ήταν η ρύθμιση σχετικά με την ευθύνη, δαπάνη και έσοδα των αναγκαίων κατά το νόμο μέτρων ασφάλειας, το επαγγελματικό καθεστώς των εξειδικευμένων χειριστών, η διασφάλιση κάποιας αποκλειστικότητας ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη της επένδυσης. Καμία σχετική αναφορά δεν υπήρχε για τα ζητήματα αυτά στο νέο σχέδιο της 23.10.2008. Αντίθετα διευκρινίστηκε ότι δεν αφορούν την πρώτη καθ΄ης (ΟΛΘ) και δεν συζητούνται από αυτήν αλλά από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ουσιαστικά δηλαδή η καθ΄ης μας παρέπεμψε στο μέτοχό της (Ελληνικό Δημόσιο), καθιστώντας σαφές ότι ούτε καν τη συνδρομή της θα είχαμε στις συζητήσεις μας με το Δημόσιο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αίτησή της η Hutchison και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μετά από σχετική συνάντηση για τα θέματα των μέτρων ασφαλείας κατά τον κανονισμό ISPS, ανώτατο στέλεχος (μη ελληνόφωνο βέβαια) της πρώτης από εμάς απηύθυνε προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας σχετική επιστολή στα αγγλικά όπου περιέγραφε τη σημασία του θέματος και τη νομική επιχειρηματική διάσταση αυτού, η απάντηση (η οποία δε στάλθηκε από τον κ. Υπουργό αλλά από τον γενικό γραμματέα και είχε συνταχθεί μόνον στα ελληνικά) ήταν εντελώς απορριπτική και μάλιστα υπαγόρευε συγκεκριμένο όρο της σύμβασης που ήδη είχε υπογραφεί μεταξύ τρίτων, δηλαδή μεταξύ της ΟΛΠ Α.Ε. και άλλου αναδόχου για το λιμάνι του Πειραιά».

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Μετά από το ναυάγιο του διαγωνισμού και την απόσυρση της προσφοράς της Hutchison η κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις: Ξεκινά επαφές με την Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων για να ενεργοποιήσει τη σύμβαση που έχει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να αντλήσει δανειακούς πόρους 5 δισ. ευρώ για επενδύσεις στα λιμάνια της χώρας. Αυτή η λύση βέβαια, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, θα χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά στην περίπτωση που δεν υπάρξει κανένα ενδιαφέρον ή αποτέλεσμα από τις νέες επαφές με ιδιώτες τις οποίες ευελπιστεί να έχει η κυβέρνηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Ανησυχία έχει δημιουργήσει ήδη στην αγορά η προαναγγελία της ΟΜΥΛΕ ότι θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις αν δεν ανασταλεί η εγκατάσταση της Cosco από την 1η Οκτωβρίου. Η έλευση της Cosco θεωρείται πλέον γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, αν και εμμέσως πλην σαφώς βολιδοσκοπήθηκε προκειμένου να αναβάλλει για λίγο την εγκατάσταση της, εντούτοις, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Έτσι, θα εγκατασταθεί από 1ης Οκτωβρίου στον ΟΛΠ και άμεσα, στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε, θα της μεταβιβασθούν όλα τα έσοδα της προβλήτας ΙΙ, ενώ τα τιμολόγια θα έχουν πλέον τη σφραγίδα της, χωρίς, όμως, να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική. Από την άλλη πλευρά, η Cosco θα αναλάβει τις δαπάνες μισθοδοσίας συν ένα 15% επιπλέον, όπως και τις δαπάνες λειτουργίας. Φαίνεται, συνεπώς, ότι θα επαναληφθούν αναπόφευκτα προβλήματα στη διακίνηση φορτίων μέσω του λιμένος Πειραιά για άγνωστο διάστημα.

Και βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι για πόσο καιρό είναι διατεθειμένοι οι συνδικαλιστές να τραβήξουν για άλλη μία φορά το σκοινί, δεδομένου ότι επίκεινται οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, έστω και αν προκύψει αλλαγή διακυβέρνησης;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και τώρα τι γίνεται με το ΣΕΜΠΟ και τη Cosco? Η απεργία των λιμενεργατών κλείνει 2 βδομάδες και η υπουργός μίλησε εμμέσως για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Και τι θα γίνει...εάν οι Κινέζοι δεν δεχθούν (το πιθανότερο) και απαιτήσουν την τήρηση της υπογραφής του Ελληνικού κράτους?

Link to comment
Share on other sites

Για μενα εφ' οσον η συμβαση εχει πια υπογραφει και εχει επικυρωθει και απο τη Βουλη αν θυμαμαι καλα, οφειλει να προχωρησει. Ενα σοβαρο Κρατος υποτιθεται πως πρεπει να εχει μια συνεχεια και οι πασης φυσεως συναλλασσομενοι μαζι του να εχουν μια στοιχειωδη σιγουρια οτι θα τηρησει τις συμφωνιες του. Αναρωτιεμαι αν θα γινει καμια πολιτικη επιστρατευση στους απεργους τελικα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην δε ξερω αν προβλεπεται ακυρωση της συμφωνιας. Γνωριζει κανεις αν υπαρχει ρητρα για μια τετοια περιπτωση?

ΥΓ. Επιστρατευση γιατι? Δεν ειναι ναυτικοι :mad:

Link to comment
Share on other sites

Ας κάνουμε και μια σύνοψη της υπόθεσης:

-Η σύμβαση έχει υπογραφεί επισημότατα στου Μαξίμου, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του Κινέζου Προέδρου.

-...και έχει κυρωθεί από τη Βουλή...μόνο με τις ψήφους της ΝΔ (αδιάφορο αυτό)....έχοντας πλέον την ισχύ νόμου.

-το Πασοκ προεκλογικά είχε μιλήσει για λεόντειο σύμβαση και είχε δεσμευθεί για επαναδιαπραγμάτευση.

-στις απεργίες πρωτοστατούν ή συμπαρίστανται και οι πράσινοι συνδικαλιστές.

-οι Κινέζοι δεν συζητούν για επαναδιαπραγμάτευση και ζητούν την εφαρμογή του νόμου.

-μετά από 2 βδομάδες απεργίας, άρχισαν τα προβλήματα στην αγορά (επάρκειας εφοδιασμού ή αυξημένου κόστους μεταφοράς).

-άρχισαν ήδη και οι πρώτες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τον χειρισμό της υπόθεσης,

Αυτά ασχέτως με την ουσία της ίδιας της σύμβασης, Και το μέλλον είναι άγνωστο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πρώτη μείζονα κρίση που καλείται να χειρισθεί η νέα κυβέρνηση.

Link to comment
Share on other sites

η απεργια ανεσταλη για 15 μερες. θα γινει διαλογος κλπ κλπ. πιστευω πως οι κινεζοι θα δωσουν καποιο ανεξοδο αντιδωρο, για να ηρεμησει η κατασταση και να αβανταρουν την κυβερνηση. αντιδωρο το οποιο θα παρουν πισω με το πολλαπλασιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και από αύριο τίθεται σε εφαρμογή η σύμβαση και εγκαθίσταται κανονικά η Cosco...και στο μέλλον θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για...βελτίωση της σύμβασης...κλπ...κλπ...κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Διαμάχη, σε επίπεδο ανακοινώσεων, έχει ξεσπάσει από χθες ανάμεσα στην υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος. Η κάθε πλευρά καταλογίζει στην άλλη τις ευθύνες για την κρίση που έχει ξεσπάσει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ η αγορά όπως φαίνεται αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την έξοδο από αυτή, μέσω της δικαστικής οδού.

Link to comment
Share on other sites

Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες μέσω mail. Μπορεί να είναι αρκετά υπερβολικό, (πολλές υπερβολές ακούγονται από όλες τις πλευρές τις τελευταίες ημέρες), αλλά κατά τη γνώμη μου αναδεικνύει πολλές (πικρές) αλήθειες.

1. Γιατί σταδιακά θα φέρουν στη χώρα μας 4 δισ. ευρώ. Μέχρι τώρα οι σωστές ξένες επενδύσεις ήταν αυτές που έπαιρναν λεφτά από την χώρα όχι που έδιναν.

2. Γιατί θα φτιάξουν υποδομές (που θα μας μείνουν) αξίας 350 εκ ευρώ. Δηλαδή να μας χαρίσουν υποδομές; Πού ξανακούστηκε; Εμείς δώρα δεν παίρνουμε. Είμαστε αδιάφθοροι.

3. Γιατί αυτοί οι Κινέζοι μας τα πρόσφεραν πριν από την διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ όταν ξέσπασε η κρίση όλοι οι επενδυτές διεθνώς αναίρεσαν τα προσυμφωνημένα μειώνοντας κατά πολύ τις προσφορές τους, ο πρόεδρος της COSCO, Hu Jintao, είχε το θράσος να μην μειώσει την προσφορά του και να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα για την υπογραφή.

4. Γιατί για τα παραπάνω δεν τους πουλάμε τίποτα (ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε στρατηγικό τομέα, ούτε εκατοστό Ελληνικής γης) παρά μόνο τους νοικιάζουμε τη ΜΙΑ μόνο προβλήτα των containers. Την άλλη θα τη δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες.

5. Γιατί έτσι θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει, ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα... κάθεται.

6. Γιατί έτσι θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).

7. Γιατί πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).

8. Γιατί έτσι θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της κινεζικής προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της ελληνικής.

9. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.

10. Γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Φυσικά εννοούμε ζυγό... δουλειάς.

11. Γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά. Μπρρρ...μακριά από μας.

12. Και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση (μπρρρ... δουλειά δηλαδή), και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε.

Link to comment
Share on other sites

Μιάς και είπες Πετρουλάκης...θυμήθηκα μια φοβερή γελοιογραφία που είχε στις 18/10. Τον Πάγκαλο να να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στη Λούκα...σχετικά με τον χειρισμό της απεργίας των λιμενεργατών.:D

18-10-09_333895_1.gif

Link to comment
Share on other sites

η ουσια ειναι οτι αν ναυαγησει η επενδυση της COSCO στον πειραια (χωρις να θελω να αρνηθω τα αμφιλεγομενα σημεια της συμβασης), δεν προκειται να γινει σοβαρη επενδυση στην Ελλαδα για πολυ καιρο.

το οτι η συμβαση ειναι νομος του κρατους και εχει υπαρξει θετικη γνωμοδοτηση του ΣτΕ το ηξεραν ολοι. κακως λοιπον αφηνε η πρασινη αναπτυξη, προεκλογικα, την εντυπωση οτι θα αλλαξουν ολα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μπορει αρκετοι να νομιζουν οτι προς ιδιωτικοποιηση ειναι μονο τα λιμανια που εχουν μετατραπει σε Α.Ε. (Πειραιας, Θεσσαλονικη, Πατρα, Ηρακλειο, Ραφηνα, Ηγουμενιτσα, Λαυριο, Ελευσινα κλπ) αλλα δεν ειναι ετσι. Συμφωνα με τη Real, αμεσα θα περασουν στο ταμειο ιδιωτικοποιησεων (ΤΑΙΠΕΔ) και τα "δικαιωματα" ορισμενων ακομη τουριστικων λιμανιων, μεχρι την παραχωρηση τους σε ιδιωτες.

Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...